Cel mai greu an din cariera lui Mutu! Vezi toate golurile

2009-2010 a fost cu siguranţă cel mai greu sezon din cariera lui Mutu. Lovit de accidentări, sub presiunea amenzii uriaşe pe care trebuie să o plătească lui Chelsea şi cu al doilea scandal de dopaj din cariera sa, Mutu ar trebuie să fie o adevărată pasăre Phoenix pentru a reveni după aceste sezon la un nivel înalt. Cu toate problemele pe care le-a avut (sau pe care şi le-a creat), "Briliantul" a reuşit câteva goluri de excepţie în Serie A şi Liga Campionilor.

Începutul sezonului nu e fost deloc de bun augur pentru Mutu. Probleme la coapsă, scandalul ce a urmat meciului cu Serbia, din preliminariile CM 2010, apoi accidentarea serioasă de la genunchi. Atacantul Fiorentinei a fost supus unei intervenţii chirurgicale într-o clinică din Florenţa, la meniscul medial al genunchiului drept şi a lipsit de pe gazon până în ianuarie 2010. A revenit în forţă, după două luni de stat pe bară, cu un gol în victoria categorică a Fiorentinei la Siena, 5-1. Iar pentru Mutu a început o (scurtă) perioadă extrem de prolifică, cu 7 goluri în 2010, care l-au adus atunci în postura de golgheterul Europei!

În Liga Campionilor, cât a jucat, Mutu a făcut-o decent. Are 6 meciuri (doar două, "dubla" cu Debrecen din grupe, ca integralist), 457 de minute efectiv pe teren, şi trei goluri, toate în compania grupării maghiare.

Doar că de perioada de absenţă de la sfârşitul lui 2009 şi cea din ianuarie se leagă dezastrul ce a urmat. Pe 25 ianuarie, Mutu a fost descoperit dopat, la două controale antidoping consecutive, efectuate în 10 zile, pe 10 şi 20 ianuarie. Oficial, Mutu a luat medicamente care conţineau sibutramină pentru a slăbi şi a reveni la o greutate optimă, după cele două luni de absenţă de pe gazon de la finalul lui 2009. La judecată, avantajul fost că Mutu nu a fost considerat recidivist, după episodul cocaina de la Chelsea, dar verdictul CONI a fost tăios: nouă luni de suspendare. Asta înseamnă că, cel mai devreme, Mutu va lovi balonul într-un meci oficial (sau amical) abia pe 29 octombrie 2010!

La finalul sezonului din "Cizmă", Mutu a adunat puţin. 11 meciuri în Serie A, mai exact 745 de minute, fiind doar al 18-lea jucător din lotul lui Prandelli, din acest punct de vedere. 9 ca titular, fiind înlocuit în cinci dintre acestea, şi două începute pe bancă. Şi patru reuşite (două cu Bologna, una în tur, cealaltă în retur, una cu Siena şi una cu Bari), spre deosebire de cele 13 din sezonul anterior.

Suspendat până la sfârşitul lui octombrie şi cu salariul înjumătăţit de Fiorentina, rămâne de văzut unde-l va prinde noul sezon pe cel poreclit cândva de fanii italieni "Il Fenomeno". O poreclă pe care ziariştii italieni au folosit-o chiar şi în acest sezon, la reuşitele spectaculoase ale lui Mutu. Cea mai frumoasă, chiar ultima a lui Mutu din acest sezon din Serie A, cea din partida cu Bologna, de pe Artemio Franchi, din 17 ianuarie, când Fiorentina a fost învinsă cu 1-2.


Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com