Cum poate lua Chelsea banii de la Mutu

Cea mai avantajoasă cale pentru fotbalistul român este să ceară FIFA reeşalonarea datoriei.
Pentru a-şi recupera cele 17 milioane de euro de la Adrian Mutu, Chelsea are mai multe căi de atac.
Astfel, Chelsea poate apela fie la Convenţia pentru recunoaşterea şi executarea sentinţelor arbitrale străine, adoptată în 10 iunie 1958 la New York, fie la procedura de executare a FIFA, pentru a încasa banii! Cele două posibilităţi au fost confirmate pentru Mediafax de avocatul spaniol Josep Vandellos, specializat în drept sportiv.


Convenţia de la New York se aplică la recunoaşterea şi executarea sentinţelor arbitrale date pe teritoriul unui alt stat. Ea se aplică, de asemenea, sentinţelor arbitrale care nu sunt considerate ca sentinţe naţionale în statul unde e cerută executarea lor.
Pentru Mutu cea mai avantajoasă variantă ar fi procedura de executare a FIFA, care implică sancţiuni disciplinare. „Briliantul" ar trebui să propună FIFA şi clubului Chelsea un plan de plată.
Astfel ar câştiga timp, iar dacă nu va plăti, va fi suspendat. Hotărârea TAS, din 10 iunie, dată în cazul lui Adrian Mutu, obligat la plata unor despăgubiri de peste 17 milioane de euro plus dobândă, către clubul Chelsea, pentru încălcarea contractului cu gruparea londoneză, este irevocabilă.

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com