Mutu va fi executat silit! Declară falimentul?

Hotărârea Tribunalului Federal Elveţian în cazul lui Adrian Mutu, obligat la plata unor despăgubiri de 17 milioane de euro către clubul Chelsea, pentru încălcarea contractului cu gruparea londoneză, este irevocabilă, însă, pentru încălcări ale drepturilor fundamentale, poate fi reclamată la CEDO.

"Cazurile care implică drepturile fundamentale pot fi supuse unei căi de atac la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg. Tribunalul Federal impune norme privind definirea şi aplicarea legii, precum şi respectarea acesteia", potrivit www.ch.ch/behoerden.

Dacă judecătorii Curţii Europene de la Strasbourg stabilesc faptul că au fost încălcate prevederi ale Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, atunci Tribunalul Federal Elveţian rejudecă procesul, ţinând cont de decizia CEDO, mai arată sursa citată.


Un proces la Curtea Europeană a Drepturilor Omului durează aproximativ patru ani, cel puţin jurisprudenţa CEDO privind cazuri soluţionate de Tribunalul Federal Elveţian şi reclamate la Strasbourg relevă acest termen.

Pe de ală parte, jurişti specializaţi în drepturile omului susţin că pentru ca un petiţionar să se adreseze CEDO ar trebui să existe o decizie a unei autorităţi publice, contestată într-o instanţă de drept comun, astfel ca reclamantul nemulţumit de decizia acesteia să se poată întoarce împotriva statului, pentru eventuale încălcări ale Convenţiei Europene.

Concret, spun ei, Mutu nu are ce stat să reclame. Mai mult, potrivit procedurilor în materie de arbitraj, dacă s-a ales calea instanţei de arbitraj, reclamantul nu se mai poate adresa ulterior instanţelor de drept comun.

Între timp, hotărârea Tribunalului Federal Elveţian în cazul Mutu va fi comunicată FIFA, care are sediul în Zurich. FIFA va comunica părţilor decizia.

Avocatul spaniol Josep Vandellos, specializat în drept sportiv, colaborator al societăţii de avocaţi "Chiuariu şi Asociaţii" din Bucureşti, a declarat, pentru MEDIAFAX, că deja este emis un titlu executoriu în ceea ce îl priveşte pe Adrian Mutu, astfel că toate bunurile acestuia pot fi oprite pentru ca Chelsea să-şi recupereze suma plătită pentru jucătorul român, care a evoluat doar un an şi jumătate la clubul londonez.

În vara lui 2003, jucătorul român al echipei Parma, Adrian Mutu, a fost transferat la gruparea engleză Chelsea, pentru suma de 22,5 milioane de euro (15,8 milioane de lire sterline).

În opinia avocatului spaniol Josep Vandellos, despăgubirile solicitate de Chelsea nu sunt absurde, având în vedere că gruparea londoneză trebuie să-şi recupereze parte din preţul plătit clubului Parma pentru Adrian Mutu.

Totodată, avocatul Vandellos spune că Mutu ar trebui să se declare insolvabil, întrucât fiecare ban ce îi va reveni pe numele său va fi oprit.

MEDIAFAX

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com