Mutu e bun de plata! Tribunalul Federal al Elvetiei a anuntat luni ca mentine decizia TAS-ului, prin care Mutu era obligat sa ii dea lui Chelsea 17 milioane de euro.
Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anuntat, la 31 iulie 2009, ca a respins memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA, care a hotarat, la 7 mai 2008, ca jucatorul trebuie sa plateasca clubului Chelsea despagubiri in valoare de 17 milioane de euro.
In 14 septembrie 2009, internationalul roman Adrian Mutu a inaintat la Tribunalul Federal Elvetian, recursul la decizia TAS, cu ajutorul fratilor Victor si Ioan Becali. La 21 octombrie, Tribunalul Federal al Elvetiei decisese suspendarea temporara a deciziei TAS.
Camera pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA a decis, la 7 mai 2008, ca Mutu, acum la AC Fiorentina, trebuie sa plateasca fostului sau club, Chelsea, despagubiri in valoare de 17.173.990 de euro, pentru incalcarea contractului, iar internationalul roman a cerut TAS sa anuleze hotararea FIFA si sa stabileasca faptul ca nu trebuie platita nicio compensatie.
Chelsea l-a achizitionat, in vara anului 2003, pe Mutu de la AC Parma contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline si a renuntat la serviciile acestuia in octombrie 2004, dupa ce jucatorul a fost depistat pozitiv cu cocaina la un control antidoping. Mutu a fost suspendat sapte luni de Federatia Engleza (FA) pentru consum de cocaina. Clubul englez sustine ca, prin comportamentul sau, Adrian Mutu a provocat gruparii o pierdere de 13 milioane de lire sterline.
RECURSUL LUI MUTU, NEFONDAT!
Tribunalul federal a anuntat, intr-un comunicat, ca a respins ca nefondat recursul LUI Adrian Mutu formulat la sentinta Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), prin care era romanul obligat la plata unei daune in valoare de 17 milioane de euro catre Chelsea.
"Intr-o decizie data la 10 iunie 2010, Tribunalul federal elvetian a respins recursul formulat de Adrian Mutu la sentinta Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS). TAS il condamnase pe fotbalistul roman la plata unei sume de peste 17 milioane de euro fostului sau angajator, Chelsea Football Club Limited (Chelsea). In august 2003, Adrian Mutu si Chelsea au incheiat un contract de munca pe o durata de cinci ani. La 28 octombrie 2004, in urma unui control antidoping pozitiv, Chelsea a reziliat acest contract cu efect imediat. Fotbalistul, care a consumat cocaina, a fost suspendat din orice competitie pe o durata de sapte luni. In mai 2006, Chelsea a introdus o cerere impotriva lui Adrian Mutu in vederea obtinerii de daune pentru incalcarea contractului de munca. Prin decizia din 7 mai 2008, instanta sportiva a FIFA a admis partial solicitarea clubului londonez. Adrian Mutu a facut apel la aceasta decizie la TAS. In sentinta din 31 iulie 2009, TAS a respins apelul si l-a condamnat pe Adrian Mutu la plata catre Chelsea a sumei de17.173.990 de milioane de euro, plus daune. In sentinta din 10 iunie 2010, Tribunalul federal a respins recursul formulat de Adrian Mutu impotriva sentintei TAS. El a respins mai intai argumentele prin care fotbalistul punea la indoiala impartialitatea a doi din cei trei arbitri care au dat sentinta. Pe fond, Tribunal federal a reamintit ca, in domeniul arbitrajului international, nu rejudeca acest caz, asa cum ar face o instanta de apel, ci controleaza doar anumite aspecte extrem de limitate in baza faptelor constatate in sentinta atacata. Astfel, Tribunalul federal a examinat doar daca daunele alocate gruparii londoneze aduc atingere valorilor esentiale ce trebuie respectate de ordinea juridica. Tribunalul a ajuns astfel la concluzia ca nu este cazul, astfel ca recursul fotbalistului roman este nefondat", se arata in comunicatul Tribunalului federal.
Potrivit AFP, Tribunalul federal a precizat ca daunele pe care Mutu trebuie sa le plateasca nu contravin dreptului la munca si nu constituie o "piedica inadmisibila in privinta viitorului economic al fotbalistului".
Sursa: Mediafax
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu