Libertatea: Mutu despre altercaţia cu un cetăţean libanez: «Doar am ripostat!»

"Briliantul" este acuzat de presa din Italia că ar fi bătut un cetăţean libanez intr-un hotel de lux din Florenţa.
Adrian Mutu a comis-o din nou! De această dată, jucătorul Fiorentinei a fost implicat, săptămana trecută, in noaptea de joi spre vineri, intr-un incident cu un cetăţean libanez, la o petrecere din Florenţa. În timpul altercaţiei, “Briliantul” şi-a lovit “adversarul”, victima fiind internată de urgenţă la spital.

Conform presei din Italia, bărbatul, de origine libaneză, l-a acuzat pe Mutu că l-a lovit cu pumnul în faţă. “În zorii unei zile de vineri, din decembrie, nu tot oraşul doarme: invitaţii VIP, care iau parte la o petrecere la hotelul de lux Four Seasons din Florenţa, încă dansează. Printre numeroasele personaje se află inclusiv «Fenomenul» Fiorentinei.
Aproape de sfârşitul petrecerii se formează o mulţime zgomotoasă. În centrul ei este Mutu. Întins la pământ, un alt invitat. Cel puţin o lovitură a zburat în aer, astfel încât cineva cheamă ambulanţa. Poliţia a identificat doi străini: celebrul fotbalist şi un libanez, care declară că a fost lovit cu pumnul în faţă. În confuzia creată, fiind trecut de ora 4 dimineaţa, numărul 10 Viola a fost recunoscut de mulţi dintre cei prezenţi. Astfel că s-a aflat de noaptea sălbatică a boxerului Mutu”, a notat cotidianul Il Firenze. Victima “Briliantului”, un bărbat în vârstă de 43 de ani, a fost internată în spitalul “Santa Maria Nuova” din Florenţa şi va rămâne sub supraveghere medicală timp de şapte zile.
Antecedentul Gigi Grosu
Adrian Mutu nu este la primul incident de acest fel. În septembrie 2006, aflat în cantonament cu echipa naţională la Constanţa, înaintea meciului cu Bulgaria, “Briliantul” a fost acuzat că l-a bătut pe un ospătar în camera de hotel.
Totul a pornit de la faptul că, în opinia lui Mutu, ospătarul Gigi Grosu (31 de ani), care a servit masa echipei în local în acea seară de pomină, a fost “insistent şi obraznic”. Conform victimei, jucătorul Fiorentinei l-ar fi chemat mai târziu în camera sa de hotel ca să se împace. Când a ajuns la “locul faptei”, Grosu susţine că a fost lovit bestial de Adi Mutu cu o rangă metalică înfăşurată într-un prosop.
“Cheltuiesc o grămadă de bani pe bilete, pe deplasări pentru ei şi, drept răsplată, plătesc cu o bătaie încasată de la domnul atacant. M-a lovit cu o bară metalică înfăşurată într-un prosop, în incinta Hotelului Rex”, a dezvăluit Gigi Grosu. După ce Mutu a spus că nu-l interesează “aberaţiile” lui Gigi Grosu, litigiul a fost stins. Preţul plătit de “Briliant”? O maşină şi 20.000 de euro.


«Briliantul» recunoaşte că l-a bătut pe libanez, dar susţine că acesta l-a provocat, înjurându-l şi scuipându-l.
Adrian Mutu (30 de ani) tocmai declara că îi merge de minune la Florenţa, acolo unde ar vrea să-şi încheie cariera. Numai că lucrurile nu mai stau la fel de bine pentru “Briliant” nici măcar în Italia. Adi s-a bătut cu un cetăţean libanez la o petrecere a clubului Fiorentina, dar el susţine că a fost provocat, fiind înjurat şi scuipat de un individ beat.
Libertatea: Adi, ce s-a întâmplat?
Adrian Mutu: Joia trecută am fost la o petrecere organizată de clubul Fiorentina, în cinstea calificării matematice în optimile Ligii Campionilor. Însă toată treaba a fost stricată de un libanez...
Cum adică?
Păi, personajul ăsta, pe care nici nu-l ştiam şi nici nu înţeleg cum a ajuns acolo, lângă noi, s-a luat de mine, m-a înjurat, m-a scuipat, ba a şi sărit la mine... Duhnea a băutură.
Tu l-ai lovit?
Da, e adevărat, i-am dat un pumn! Dar lovitura mea a fost o ripostă.Tu ce-ai face dacă ar veni unul spre tine, croit să te bată?!
De ce crezi că s-a luat de tine?
Nu ştiu, habar n-am. I s-o fi părut că sunt cel mai bine de acolo... Că se uită toată lumea spre Adrian Mutu.
A venit şi Poliţia...
Da, a venit... Cei de la hotelul Four Seasons le-au dat oamenilor legii înregistrarea scenei, care, de fapt, mă scoate din cauză. Eu am răspuns, fiindcă am fost provocat! Aşadar, există o filmare în care se vede clar că eu doar mă apăr... Am înţeles că s-a dus apoi la spital, să-şi scoată certificat medico-legal. Cred că vrea să obţină ceva bani de la mine.
O fată, motivul disputei?
Conform unor surse din presa peninsulară, cearta ar fi plecat de la o fată. Libanezului i s-a părut că Adi îi face ochi dulci unei tinere pe care pusese şi el ochii şi ar fi vrut să-i arate lui Adi cine e mai tare.
Riscă puşcăria?
Avocatul Cristian Sârbu ne-a explicat că, potrivit legislaţiei, Mutu este pasibil de amendă, putând fi cercetat pentru loviri şi alte violenţe: “Totul depinde cât de gravă e leziunea victimei şi dacă aceasta depune plângere”. Potrivit Codului penal din România, pentru loviri şi alte violenţe, Mutu ar risca o amendă sau chiar închisoare de la o lună la trei luni. Dacă cel agresat are nevoie de mai mult de 20 de zile de îngrijiri medicale, pedeapsa este între trei luni şi doi ani de zile.
Despăgubiri de 15-20.000 de euro
Marco Veltrieri, ofiţer la Crima Organizată din Milano, a explicat că Mutu riscă cel mult o lună de închisoare dacă persoana care a stat 7 zile în spital îi intentează proces şi îl şi câştigă: ”Însă, in majortatea cazurilor de acest gen, victima primeşte doar despăgubiri, probabil până la 15-20.000 de euro, şi totul se încheie amiabil”.
Poliţia: ”legitimă apărare”
Cotidianul ”Il Firenze”, cel care a dezvăluit noul scandal Mutu, a scris ieri că Poliţia a vizionat o înregistrare a camerelor de supraveghere ale hotelului ”Four Seasons”, în care se vede că Mutu a acţionat în legitimă apărare. Inclusiv oamenii legii confirmă varianta lui Adrian. Potrivit reconstituirii, fotbalistul român a fost abordat de libanez, ”care putea să fie în stare de ebrietate”, şi l-a insultat pe Mutu. Între cei doi s-a iscat un scandal, iar jucătorul Fiorentinei a fost nevoit să lovească pentru a se apăra.

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com