Emeric Ienei: „România avea mare nevoie de Adi Mutu cu Franța”

Emeric Ienei crede că "Briliantul" ar fi trebuit să fie iertat când mai aveam şanse de calificare, nu acum.


Echipa naţională de fotbal a României a mai bifat o campanie de calificare ratată. Vineri, tricolorii au remizat pe teren propriu cu Belarus (scor 2-2), în timp ce Bosnia a defilat pe teren propriu cu Luxemburg (scor 5-0), iar Franţa nu a avut probleme acasă cu Albania (scor 3-0).

Naţionala va evolua mâine de la ora 22.00 în deplasare cu Albania, dar partida nu va mai conta decât pentru palmares.



"Trebuia să jucăm mai ofensiv atunci"

Contra Belarusului, Adrian Mutu a fost cel mai bun om de pe teren. Revenit la lot, atacantul echipei italiene Cesena a marcat o "dublă", a ajuns la cota 34 de reuşite sub tricolor şi mai are nevoie de un gol pentru a egala recordul deţinut de Gheorghe Hagi.


Desfăşurarea evenimentelor arată că selecţionerul Victor Piţurcă n-a fost nici consecvent, nici inspirat. Piţi a renunţat la promisiunea de a-l exclude definitiv pe "Briliant", dar nici măcar n-a făcut-o la momentul potrivit. În loc să-l cheme când mai era o şansă de calificare, cu Franţa, l-a adus acum când nimic nu mai contează şi "Briliantul" nu mai face parte nici din planul de reconstrucţie, deoarece are deja 32 de ani.


Fostul selecţioner Emeric Ienei a susţinut ideea că Mutu trebuia să fie rechemat la naţională înaintea partidei cu Franţa (scor 0-0), atunci când tricolorii aveau nevoie disperată de victorie.


"Cred că România avea mare nevoie de Adi Mutu contra Franţei. Trebuia să jucăm atunci ceva mai ofensiv, să riscăm mai mult. Fiecare selecţioner are însă strategia sa. Piţurcă aşa a crezut că este necesar să nu îl convoace. Bine că l-a adus acum. Eu am mai spus că trebuie să exploatezi un jucător atât timp cât el poate să dea randament", ne-a spus Ienei.


"Nu mi-a plăcut ce am văzut cu Belarusul"


Fostul tehnician a fost dezamăgit de jocul prestat de români în faţa bieloruşilor. "Nu mi-a plăcut ce am văzut cu Belarusul. Nu am avut posesie. Nu am făcut presing. În afară de Mutu, Măţel, în prima repriză, şi Sânmărtean, restul nu prea au impresionat. Acum trebuie să o luăm de la capăt şi să reconstruim, despre asta tot vorbim mereu. Cred că în ultimii ani s-a tot întârziat re împrospătarea lotului. Am pierdut deja un tempo şi în campania viitoare ne va fi la fel de greu să ne calificăm", ne-a mai declarat Ienei.


34 de goluri a marcat Adrian Mutu pentru echipa naţională, în 71 de jocuri, în timp ce Gheorghe Hagi a punctat de 35 de ori în 125 de partide

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com