CONI va marşa însă pe teza că suspendarea de 7 luni primită atunci de Mutu a fost "asimilată" de FIFA şi de WADA (organismul mondial antidoping) şi, prin urmare, ar avea valoare în plan internaţional. Diferenţa este mare. În cazul recidivei, Mutu riscă o sancţiune între 1 şi 4 ani, iar în situaţia favorabilă poate scăpa doar cu 3 luni, dintre care una deja a efectuat-o (suspendarea a intrat în vigoare pe 29 ianuarie).
"Jucătorul e liniştit şi este sigur că-şi va demonstra inocenţa în administrarea pastilelor de slăbit. L-am simţit foarte determinat", a declarat Nino D'Avirro.
Dar Mutu nu va afla pedeapsa mîine. Pentru că, după ce avocaţii vor prezenta probele apărării,procurorul şef Ettore Torri va dispune trimiterea ori nu a dosarului spre judecare la Tribunalul Naţional Antidoping. Procedura durează în general cam o lună, astfel că abia la începutul lui aprilie se va anunţa decizia. Pe care Adrian o poate contesta la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne.
Acolo are pe rol şi dosarul cu Chelsea, care i-a cerut şi a obţinut într-un prim proces plata unei amenzi de 17,2 milioane de euro, îngheţată însă după ce a făcut recurs la Curtea Supremă Elveţiană. Cazul urmează să se judece de la zero, următorul termen fiind luna viitoare.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu