„Sentinţa lui Mutu se va da după Paşte”

EXCLUSIV. Într-un interviu EVZ, Paolo Rodella, avocatul „Briliantului”, anunţă că situaţia românului va fi lămurită la jumătatea lunii viitoare.

Lăsată de ceva vreme în suspans, situaţia fotbalistului Adrian Mutu, suspendat pe o perioadă nelimitată ca urmare a faptului că a fost prins dopat în două rânduri cu sibutramină, rămâne delicată, suscitând interes sporit atât în Italia, cât şi în România. Săptămâna trecută, starul Fiorentinei a fost audiat, la Roma, de procurorii antidoping ai Comitetului Olimpic Italian (CONI), iar cazul se află acum într-o nouă etapă.

După numeroase tentative eşuate, întinse pe durata câtorva săptămâni, EVZ a reuşit ieri să stea de vorbă, telefonic, cu avocatul Paolo Rodella, cel care l-a apărat pe piteştean şi în procesul intentat de Chelsea Londra la Tribunalul Sportiv de Arbitraj. Între două procese la tribunal, reprezentantul „Briliantului” a făcut lumină în acest caz, oferind detalii importante. Avocatul italian a explicat motivul real pentru care procurorii antidoping au cerut dosarul din 2004.

EVZ: Domnule Rodella, în ce stadiu se află procesul lui Adrian Mutu?
Paolo Rodella: Totul este acum într-o fază iniţială. Până pe 18 martie avem termen să depunem la dosar informările medicale. Sunt chestiuni tehnice legate de produsul pe care Adrian l-a luat. Sunt date ştiinţifice, prospecte, documente... După acest termen, procurorii antidoping vor face o contestare, apoi cazul va ajunge la tribunalul antidoping, unde vor fi audiaţi medicii şi avocaţii. De Sărbătorile Pascale se va lua vacanţă în Italia, astfel că o sentinţă în acest caz este aşteptată pentru mijlocul lunii aprilie.

„E conştient de ceea ce a făcut”

Ca avocat al lui Mutu, discutaţi mult cu el. Care este starea de spirit pe care o traversează, mai ales că în această perioadă a refuzat să dea declaraţii, să-şi comenteze situaţia?
E conştient de ceea ce a făcut, de situaţie, care nu este una uşoară. Deacum încolo, nu mai are probleme, nu va mai avea treabă cu procurorii antidoping. Audierea lui s-a încheiat. Nu ştiu cum se simte, dacă e supărat sau nu, fiindcă nu discutăm de genul „Ce faci, cum te simţi?”. Vorbim doar despre chestiuni legate de procedurile de apărare.

Va fi fotbalistul român considerat recidivist sau nu? Va fi luat în calcul „cazul Chelsea”?
Este adevărat că acum s-a cerut dosarul din 2004 din partea procurorilor, dar în acest caz este o discuţie! Este o problemă de Drept! Nu înseamnă neapărat că va fi judecat în funcţie de acel dosar. Dacă la contestarea de care am spus înainte, procurororii vor face referiri şi la acel dosar, de acest lucru vom lua act abia pe 18 martie. Vom afla dacă se va ţine cont de acel dosar şi ne vom pregăti şi noi apărarea şi în funcţie de acest lucru. Dacă nu, vom ţine cont doar de datele existente în actualul dosar. Noi sperăm că Adrian va obţine cât mai repede dreptul de a juca din nou fotbal şi că o va face iarăşi la un nivel înalt, la fel ca înainte să fie suspendat.

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com