Un alt avocat al internaţionalul român, Nino D'Avirro, a menţionat, pentru Radio Toscana, că un lucru important este faptul că a fost exclusă posibilitatea recidivei în cazul Mutu, însă consideră cererea de sancţiune cam drastică: "Una dintre bătăliile noastre în acest caz a fost de a exclude problema recidivei, pentru că altfel jucătorul ar fi avut parametri de pedeapsă mai mari decât cererea înaintată astăzi (n.r. - miercuri). Codul WADA este cel ce contează, iar poziţia noastră a fost luată în considerare dacă nu a fost considerat ilicit incidentul lui Mutu la Chelsea. Această cerere de suspendare pentru un an este un fel de recidivă deghizată, deoarece se vorbeşte despre neglijenţă specială din partea lui Mutu, astfel că eu nu înţeleg această atitudine a procurorului CONI şi mi se pare contradictorie poziţia lor. Prin aprilie vom ajunge la epilogul acestei situaţii. Rămânem optimişti şi credem în poziţiile noastre".
16:41 / Mai devreme decît anunţa presa italiană, adică după Paşte, forul din cadrul CONI a anunţat astăzi decizia în cazul atacantului român. În comunicatul oficial postat pe site-ul Comitetului Olimpic Naţional Italian, "Oficiul Procuraturii Antidoping a cerut trimiterea la judecata Tribunalului Naţional Antidoping a lui Adrian Mutu, jucător la Fiorentina, pentru că a violat articolul 2.1 din codul WADA".
CONI face referire la "testarea pozitivă la sibutramină survenită la finalul a două partide, Fiorentina - Bari, jucată la Florenţa pe 10 ianuarie, şi Fiorentina - Lazio din 20 ianuarie. Şi, în consecinţă, recomandă aplicarea unei suspendări de un an, în conformitate cu articolul 10.4 din codul WADA".
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu