Răzvan Raţ: "Putem şi fără Mutu!"

Intr-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, Razvan Rat a vorbit si despre Mutu:
- Se poate califica naţionala la Euro 2012 fără Mutu?
- România se poate califica fără oricare dintre noi. Fie că e vorba de Chivu, de mine sau de Apostol. În 2004, am reuşit fără Mutu un rezultat de referinţă. Am învins Germania, 5-1, cu jucători care nu spuneau mare lucru. La fel putem bate şi alte forţe, fiindcă nu joacă numele sau tricoul, ci contează voinţa şi dorinţa jucătorilor.

- Crezi că îl va mai convoca Răzvan pe Mutu?
- Nu pot să spun eu asta, fiindcă sînt între un coleg şi antrenor. Cînd e la lot, Mutu poate ajuta naţionala, dar cînd nu e, nu e!, ne descurcăm şi fără el, aşa cum am făcut-o şi cînd era accidentat!

- Adrian Păunescu i-a recomandat lui Răzvan să se umilească pentru interesul naţionalei şi să nu renunţe la Mutu. Ce zici?
- Sînt discuţii pro şi contra. Atît timp cît Răzvan răspunde de ceea ce se întîmplă la lot, deciziile îi aparţin şi face ce crede că e bine pentru echipă şi grup. N-are voie nimeni să-i dea sfaturi, să-i spună ce şi cum să facă.

- E adevărat că te-au deranjat miştourile lui Mutu din cantonamente?
- Fiecare se comportă cum crede de cuviinţă şi răspunde pentru faptele sale. Am învăţat un lucru foarte important de la Mircea Lucescu, referitor la grup: "Libertatea ta se termină acolo unde începe libertatea celuilalt!".

- De ce crezi că în '99 Hagi a fost susţinut de Gică Popescu şi de Dan Petrescu în conflictul cu Piţurcă, iar pe Mutu nu-l susţine acum nici un coleg?
- Nu se compara situaţiile. Acum e cu totul altceva, nu e un conflict între Răzvan şi Mutu. Nu s-au certat, pur şi simplu au fost gesturi pe care selecţionerul nu le acceptă. Sînt principii care trebuie respectate, iar Răzvan nu e poliţist. Niciodată nu va fi vreun conflict cu Răzvan. Jucătorii se elimină doar dacă fac greşeli care afectează grupul.
- Ce parere ai despre cazurile Mutu, Cristea, Sapunaru?
- Nu ştiu cu ce a greşit Mutu! Era în timpul liber, mai erau trei zile până la meci, fiecare face ce vrea. Au fost atâtea cazuri de jucători străini prinşi la chefuri chiar în noaptea dinaintea unor partide şi a doua zi au fost cei mai buni de pe teren. Aduceţi-vă aminte de Riise şi Bellamy, care s-au îmbătat şi s-au bătut, iar după câteva zile au învins Barcelona pe “Camp Nou”.

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com