Uite cat ar putea castiga nationala Romaniei la Euro 2008!!!

Fotbaliştii din naţionala României ar putea încasa 9,2 milioane de euro dacă vor câştiga Euro 2008 cu victorii pe linie. Adrian Mutu, Cristian Chivu şi ceilalţi fotbalişti care vor reprezenta România la Euro 2008, precum şi antrenorii tricolorilor, ar putea împărţi 9,2 milioane de euro, bani neimpozabili, dacă vor reuşi ceea ce pare imposibil la prima vedere: câştigarea titlului european, obţinând totodată numai victorii în grupă! Naţionala antrenată de Victor Piţurcă are de înfruntat în Grupa C Italia, campioană mondială „en titre“, Franţa, finalistă la Cupa Mondială din 2006, şi Olanda. UEFA a anunţat că le va oferi premii totale în valoare de 184 de milioane de euro participantelor la competiţia din Austria şi Elveţia, cu 55 de milioane de euro mai mult decât la ediţia din 2004 a Campionatului European, desfăşurată în Portugalia şi câştigată de Grecia.

23 de milioane de euro, premiul cel mare
Federaţia naţională a cărei selecţionată va triumfa la Euro 2008 poate încasa până la 23 de milioane de euro, care vor fi însă impozitaţi cu 20 la sută în Austria şi Elveţia. După plătirea taxelor în cele două ţări gazdă, din premiul total oferit de UEFA rămân 18,4 milioane de euro. Dacă o astfel de sumă va lua drumul României, tricolorii vor primi 9,2 milioane de euro, fiindcă Mircea Sandu, preşedintele federaţiei, s-a angajat că le va da jucătorilor jumătate din suma acordată de UEFA în urma participării echipei lui Piţurcă la Euro 2008. Banii primiţi de fotbalişti şi antrenori nu vor fi supuşi impozitului, conform convenţ iilor de evitare a dublei impuneri semnate de România şi gazdele turneului final, Austria şi Elveţia.

Bani pentru cluburi
Echipele de club vor avea şi ele de câştigat de pe urma Campionatului European din această vară. Formaţiile care au jucători la prima reprezentativă vor încasa 4.000 de euro pe zi pentru fiecare fotbalist aflat la Euro 2008! Acest lucru a fost dezvăluit de Jean-Michel Aulas, pre- şedinte la Olympique Lyon şi totodată conducător al G14, grupul celor mai puternice cluburi din Europa. Banii vor intra în conturile cluburilor în urma unei înţelegeri între UEFA şi G14, care prevede ca echipele să fie recompensate pentru că dau jucători la prima reprezentativă
.





evz.ro

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com