Cine pe cine invinovateste!!!


Survenită tocmai într-un moment în care aproape toată lumea era sigură de calificare, înfrângerea cu Olanda şi eliminarea României de la Campionatul European a aruncat în aer atmosfera deja încinsă din tabăra tricolorilor.

Unite sau doar reduse la tăcere pe moment în faţa pericolului comun reprezentat de adversarii de la Euro, „facţiunile“ au scos săbiile din teacă. În acest moment, în tabăra României este o zarvă generală, tabloul arătând oarecum haotic.


1. Suporterii şi presa îl învinuiesc pe antrenor. Lui Piţurcă i se reproşează tactica ultradefensivă chiar şi atunci când n-a fost cazul. Lipsa de curaj în meciul cu rezervele Olandei ne-a costat calificarea. În plus, lecţia de fotbal oferită de Rusia în „sferturi“, cu titularii batavilor, a agitat şi mai mult spiritele. Fanii, care i-au susţinut cu devotament pe tricolori la Euro, au iniţiat de câteva zile o petiţie on-line, pe internet pentru a cere demiterea lui Piţurcă. Până ieri la prânz se strânseseră 3.000 de semnături.


2. Piţurcă, la rândul său, îi acuză pe jucători. Imediat după ratarea califică rii, selecţionerul a îndreptat degetul acuzator către Mutu. Antrenorul i-a reproşat direct, public şi fără perdea, că are pe conştiinţă ratarea calificării, prin penalty-ul irosit în meciul cu Italia. Piţurcă a găsit vinovaţi pe tot parcursul Europenelor. Imediat după meciul cu Italia, tehnicianul a explicat că el i-a transmis lui Mutu, prin intermediul lui Codrea, să execute altfel penalty-ul, dar „Briliantul“ nu l-a ascultat. Acelaşi Piţurcă a intrat în conflict cu Marica, fotbalistul refuzând să mai intre pe teren în ultimele minute ale partidei cu Olanda, nemulţumit că, deşi a dus greul în preliminarii, n-a fost folosit deloc la turneul final. Antrenorul a mai spus că fotbaliştii săi au fost prea obosiţi pentru a putea învinge Olanda.


3. Jucătorii. Nu-l atacă, deocamdată, direct pe Piţurcă, dar au lăsat să se înţeleagă, pe toată durata turneului, că au fost nemulţumiţi de tactica acestuia. Cosmin Contra a explicat de ce România n-a jucat ofensiv cu Olanda: „N-am fost pregătiţi să atacăm!“. Alţi jucători (Mutu, Cociş) au cerut deschis, după partida cu Franţa, ca România să-şi revizuiască tactica şi să fie mai curajoasă. Lucru care nu s-a întâmplat.


4. Inclusiv în interiorul taberei tricolore există disensiuni. Contra a spus deschis că Mutu a contribuit decisiv la irosirea calificării, prin ratarea penalty-ului din meciul cu Italia. Şi alţi fotbalişti i-au reproşat „Briliantului“ acelaşi lucru.


5. Mircea Sandu, preşedintele FRF. Este - poate - cel mai îndreptăţit să facă reproşuri, deoarece a pregătit ireproş abil, din perspectiva sa, campania de la turneul final. România a avut arbitraje impecabile cu Franţa şi Olanda, iar cu Italia - unul de-a dreptul părintesc. Naşul (care e membru în Comitetul Executiv al UEFA) a aranjat „ploile“ şi cu Olanda (deja calificată la acea oră). Batavii au intrat pe teren cu nouă rezerve şi au mimat fotbalul timp de aproape o oră, invitându-ne să atacă m. La final, după şocanta înfrângere, preşedintele FRF era peste măsură de furios. După câteva zile, Mircea Sandu a găsit vinovatul: „Întrebaţi-l pe Piţurcă de ce Rusia e în semifinale, iar noi - acasă!“.



Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com