ALIN FORNADE: Răzvan şi Mutu

Selecţionerul a început stîngaci noua relaţie cu atacantul Fiorentinei

Răzvan a scăpat mingea în poartă. Anticipase şutul, plasamentul era corect, bănuise că balonul va fi expediat cu sete. A intuit că a fost gol, a citit pe buzele spectatorilor. Mănuşile n-au rezistat presiunii. Dacă ai pierdut faza, rămîi mut cînd vizionezi reluarea: “Absolut toată România îl cere cu insistenţă la echipa naţională. Nu pot eu să mă opun”. În urma plebiscitului realizat de FRF, selecţionerul a cedat, îl va chema din nou pe Adrian Mutu. Din surse apropiate grătarului federal, am aflat că n-a fost comandat încă un sondaj în privinţa popularităţii lui Răzvan, de teamă să nu le rămînă contractul în gît. Suporterii din Piatra Neamţ nu compun un eşantion reprezentativ.

Un plonjon tardiv al antrenorului. Lucescu jr. a ratat un moment important în relaţia cu starul Fiorentinei. Dacă tot intenţiona să mizeze pe rebelul care sperie portarii şi ospătarii, trebuia să-i trimită o telegramă de convocare pentru amicalul cu “Squadra Azzurra”. Adrian revenise după suspendare, presa din Peninsulă îl lăudase. În plus, era un meci cu Italia, ţara unde locuieşte şi munceşte, şi o reîntîlnire cu Cesare Prandelli, profesorul pentru care Mutu a înscris zeci de goluri. Nu doar că Răzvan nu i-a întins mîna, ci l-a luat la mişto, l-a ironizat pe “Briliant”, povestind că a preferat să urmărească partida FC Braşov - Poli Timişoara decît să privească reîntoarcerea lui Mutu în Serie A. Lipsă de pedagogie, de tact, de fler, o atitudine de antrenor labil, care explică şi prestaţiile unei naţionale ce nu ştie nici să atace, nici să se apere. Oare cum va comenta Gigi Becali vestea cea mare? Nu-i aşa că sînteţi curioşi? Petrică, unde eşti?

Nu săriţi! Mutu nu e apt acum, dar s-a accidentat doar duminica trecută. Telegramele de convocare au fost expediate la începutul lunii noiembrie. Gestul ar fi ridicat pîcla neîncrederii. Nu e clar dacă Lucescu jr are nevoie de fotbalistul Adrian Mutu sau de un vinovat de serviciu. Dacă în ierarhia FIFA sîntem devansaţi de Burkina Faso sau Gabon, în campionatul scuzelor nu avem rivali. Nu sîntem avocaţii lui Adrian Mutu. N-are nevoie de apărător, îşi struneşte singur demonii. E egoist, încrezut, risipitor, enervant, dar şi cel mai bun fotbalist român.

Pînă şi portarii pot să cadă la pace cu atacanţii. E un pas înainte, măcar selecţionerul a renunţat la declaraţiile evazive. Să nu fie o împăcare de ochii lumii. Încheiem cu un mesaj de ultimă oră pentru Mutu: “Succes şi să te refaci repede, pentru că avem nevoie de tine şi de ajutorul tău. Împreună vom fi mai puternici”. Nu vă speriaţi, nu e Răzvan, e Gilardino.

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com