Bogdan Stancu a adus victoria Stelei cu o «scăriţă» a la Mutu

Bogdan Stancu (23 de ani) a marcat ambele goluri ale Stelei în victoria cu 2-1 în faţa Victoriei Brăneşti. Ultima reuşită a “Motanului” a fost o capodoperă de la punctul cu var.

Lovitura de pedeapsă făcută cadou bucureştenilor de arbitrul Colţescu a fost executată cu sânge rece de Stancu. Atacantul a marcat cu o “scăriţă” de efect, cu toate că presiunea rezultatului era mare. “Ştiam că le are cu «scăriţele», dar nu-mi imaginam că e atât de nebun”, a comentat portarul Brăneştiului, ex-stelistul Cornel Cernea. Stancu a învăţat să bată penalty-urile de la Adrian Mutu (31 de ani). Starul Fiorentinei a marcat prin acest procedeu multe goluri în Serie A, căpătând porecla “Fenomenul”.



«Bravo, Motane! Ai ouă!»

Impresarul Ioan Becali a dezvăluit că “Briliantul” a ajuns la Inter, acum 10 ani, după o astfel de execuţie: “Italienii erau la un Dinamo - Steaua. Roş-albii erau conduşi cu 1-0, dar au avut un penalty. Mutu a făcut o “scăriţă” şi a ratat. Paradoxal, italienii au apreciat execuţia, pentru că acest procedeu denotă o personalitate puternică”. “Bravo, Motane. Aşa, tată! Ai coaie!”, a fost mesajul pe care Adrian i l-a trimis atacantului, după reuşita de luni seară. Stancu e unul dintre jucătorii favoriţi ai lui Adi Mutu. Ambii fotbalişti sunt născuţi în Piteşti şi au avut un traseu sportiv asemănător.

Panenka a fost primul

Primul jucător care a avut o astfel de execuţie din penalty a fost cehoslovacul Antonin Panenka (62 de ani), în finala Campionatului European din 1976, disputată la Belgrad. A marcat, iar echipa sa a reuşit să se impună la loviturile de departajare în faţa Germaniei Federale cu 5-3. Este singurul titlu continental cucerit de Cehoslovacia.

Comparaţie Bogdan Stancu şi Adrian Mutu

- s-au născut şi s-au format la Piteşti, un centru fotbalistic cu pedigree, care l-a dat şi pe mare Gicu Dobrin.

- au debutat în Liga I la 17 ani.

- destinul amândurora a stat în mâinile lui Gigi Neţoiu. Pe Stancu l-a luat de la FC Argeş şi l-a dus la Unirea Urziceni, stârnind mânia conducerii clubului. Pe Mutu, l-a dus din Trivale la Dinamo.

- sunt capabili să marcheze la fel de uşor cu ambele picioare.

- preferă să joace pe poziţia de atacant în spatele vârfului de careu.

- dacă Stancu e un caracter calm şi liniştit, mai ales după ce şi-a pierdut devreme părintele, consumându-şi chiar poveştile de dragoste în spatele reflectoarelor, lui Mutu îi place să-şi arate faima şi bogăţia.

- Spre deosebire de Adi, care are alte pasiuni, Stancu e pasionat de jocurile de noroc.

- Ca şi Adi, Stancu ar putea ajunge la Inter Milano.

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com