NU E CORECT!

Astazi TAS a dat un verdict in cazul Mutu vs. Chelsea, incredibil. Decarul echipei nationale trebuie sa plateasca 17.173.990E clubului londonez. Emisiunile de sport si nu numai au facut editii speciale datorita acestiei decizii si au fost sunati foarte multi oameni din fotbal pentru a-si da cu parerea, nu prea inteleg de ce … dar in fine, nu asta e discutia acum. Inportant e ca aceasta decizie va creea un precedent incredibil. Nu pot sa inteleg cum de TAS a dat o astfel de decizie, sau poate numele Abramovic este prea puternic pentru judecatorii de la TAS, incat acestia nu au judecat tocmai corect.
Adrian Mutu a gresit, e adevarat, dar pentru aceea gresala sa platesti peste 17 mil de E, mi se pare prea de tot. Si toate aceastea doar pentru ca … vezi tu doamne, Chelsea si-a simtit imaginea patata. NU E CORECT!
Eu cred ca Adrian este prea destept ca sa plateasca aceasta suma de bani, si nu “prea hot” asa cum a spus “avocatul europarlamentar” Gigi Becali. “Briliantul” va platii … dar o suma infinit mai mica.
In concluzie … clubul Chelsea nu va obtine NICIODATA 17 mil de E de la Mutu. In cel mai fericit caz pentru clubul lui Abramovic, acestia se pot alege cu suma data de TAS … dar fara un zero.
Adi Mutu va trece si peste asta … cum a trecut peste multe altele.
P.S. Ziarele din Romania ar trebui sa lase titlurile de genul " Mutu la sapa de lemn", "Mutu ruinat", "Mutu dator vandut" etc ... pentru ca toate astea nu se vor intampla NICIODATA!
Claudya

Mutu, dator 17 milioane, Dainelli se ţine de glume "Facem 'chetă' ca să-l ajutăm"

Căpitanul echipei Fiorentina, Dario Dainelli, a declarat, vineri, că el şi coechipierii săi încearcă să glumească pe tema deciziei TAS în cazul lui Adrian Mutu şi a precizat, râzând, că jucătorii fac o colectă pentru a-l ajuta pe român, informează firenzeviola.it.


"Încercăm să glumim cu Mutu pentru a destinde atmosfera, de fapt am strâns ceva (n.r. - râzând), facem o colectă.. Vom vedea", a spus Dainelli. "Evident că Adrian nu poate fi foarte fericit", a precizat el.
Preşedintele clubului din Florenţa, Andrea della Valle, a declarat că este alături de Mutu, după decizia TAS, pe care a calificat-o drept exagerată. "Sancţiunea lui Mutu mi se pare exagerată. Este foarte trist şi noi suntem alături de el. Poate dacă Adrian şi Chelsea ar fi discutat situaţia s-ar fi clarificat. Acum el se va apăra în justiţia civilă. În aceste zile ne vom informa pentru a-l proteja, având în vedere că este jucătorul nostru", a spus Della Valle la postul RadioBlu. "O colectă făcută de colegii lui mi se pare o idee bună", a adăugat el în glumă.

Procedura de FALIMENT: Mutu ar putea juca gratis pana la finalul carierei!

Banciu: “Mutu ar trebui sa plateasca. Chelsea si-a scos parleala cu Mutu. I-a luat toti banii”

Radu Banciu vorbeste despre situatia lui Mutu in cazul scandalului cu Chelsea.

Adrian Mutu e linistit

La antrenementul din aceasta seara de la S. Pietro a Sieve Adrian Mutu a fost ovationat de fani (in numar de aproximativ 200), pret de cateva minute.


Adrian a stat circa o jumatate de ora de vorba cu Andreea Della Valle si Cesare Prandelli. Ziaristi de la fiorezeviola.it ne spun ca admosfera era aparent calma, acestia chiar si glumind. Site-ul incheie prin a spune ca Adrian este linistit.

Nedreptăţi!

Astazi jurnalista de la Gazeta Sporturilor, Maria Andries, a scris un articol despre decizia TAS in cazul Mutu si despre declaratiile lui Victor Becali cu referire la aceasta decizie.

N-ar fi ajuns aici, dacă rămînea alături de noi!”, spun foştii impresari. “L-am fi ajutat, dar ne-a refuzat!”, au sărit sindicaliştii. “Decizia împotriva lui Mutu este periculoasă. Fotbaliştii vor fi pîndiţi dacă beau sau fumează!”, s-a alarmat şi şeful FRF. Tentante ipoteze! Există însă decizii mai proaste şi nedreptăţi mai mari pe lumea asta.
Şi în ce ar consta ajutorul, cînd un jucător are de înfruntat marile corporaţii dindărătul marilor cluburi? Sau cînd te trezeşti prins în labirintul instanţelor civile, sportive, internaţionale, naţionale? Odată intrat, nu te mai scoate nici Kafka!
Da, decizia TAS are doza ei de ameninţare şi de absurd. Dar, în ciuda daunelor apocaliptice, în ciuda raportului de David şi Goliat dintre părţi, bătălia lui Mutu cu Chelsea nu e atît de disperată pe cît pare. E o înfrîngere, dar o înfrîngere cu drept de apel. Există varianta contestării în civil, la un tribunal federal din Elveţia.
Procesul durează de cinci ani. În ziua cînd s-a anunţat verdictul în cazul românului, Bobby Robson încheia o bătălie lungă de 18 ani. Una cu adevărat grea. Şi cea mai nedreaptă dintre toate.

„În locul lui Mutu aş renunţa la fotbal”

Căpitanul echipei CFR Cluj, Ricardo Cadu, a comentat situaţia prin care trece internaţionalul român.


”Dacă aş fi în locul lui Mutu aş renunţa la fotbal. De unde să scoată 17 milioane de euro? De la barbut?”, a spus Cadu.

Paolo Rodella: "Mutu este destul de liniştit după acest anunţ. Vom apela la Tribunalul Federal"

Avocatul lui Adrian Mutu, Paolo Rodella, a declarat că jucătorul român va face apel la decizia TAS, prin care este obligat să plătească clubului Chelsea suma de 17,1 milioane de euro, informează calciomercato.it.


"În acest moment analizăm sentinţa TAS. În mod sigur, nu ne vom opri aici, vom face apel la Tribunalul Federal din Elveţia", a precizat Paolo Rodella pentru Sky Sport 24.
Avocatul a adăugat că singurul lucru clar în acest caz este că gruparea Chelsea a reziliat, în mod unilateral, contractul cu Mutu. "Este o poveste care durează de patru ani. Lăsând la o parte faptul că este vorba de un test pozitiv, Chelsea a reziliat unilateral contractul cu Mutu.
Ulterior, englezii au solicitat despăgubiri, deşi ei au fost cei care l-au concediat pe Adrian. Dacă ar mai fi aşteptat, ar fi regăsit un jucător într-o formă mult mai bună decât înainte", a spus Paolo Rodella.
Într-o altă declaraţie dată de Paollo Rodella, pentru Lady Radio, avocatul lui Mutu precizează că jucătorul român este cât poate fi de liniştit un om într-o asemenea situaţie. "Am vorbit cu Adrian, de patru ani trăieşte cu această problemă. Este liniştit în măsura în care poate fi de liniştită o persoană care a primit o lovitură de un asemenea gen", a precizat Rodella, citat de Fiorentinanews.com.

Popescu: "Singura sansa a lui Mutu este un proces civil!"

Fostul international Gica Popescu a declarat agentiei MEDIAFAX, ca spera ca fotbalistul Adrian Mutu sa nu fie nevoit sa plateasca daune in valoare de peste 17 milioane catre Chelsea Londra, mentionand ca atacantul Fiorentinei ar avea sanse sa scape in urma unui proces civil.

"M-as bucura ca Adrian sa reuseasca sa-si rezolve problemele si sa nu trebuiasca sa plateasca aceasta suma de bani, pentru ca este uriasa si mi se pare absurd. Intr-un proces civil poate va avea sanse sa nu fie nevoit sa plateasca aceasta suma", a spus Popescu.

"Nici Abramovici n-are 17 milioane € cash!"

TAS a respins astăzi apelul lui Adrian Mutu, astfel că atacantul român va trebui să plătească clubului Chelsea 17 milioane de euro. Cristian Sârbu, avocatul "Briliantului", a declarat că această sumă este una colosală, şi nu poate fi plătită decât în rate, şi a subliniat că situaţia fotbalistului este una delicată.

"Mutu ar fi contestat decizia şi dacă ar fi primit o amendă de 500.000 de euro. Nici măcar Abramovici nu are 17 milioane bani gheaţă! Suma nu poate fi plătită decât în rate. Mutu a fost judecat cu exigenţă pentru că este român. Procedurile din tribunalele sportive nu sunt aceleaşi cu cele din tribunalele civile, comerciale etc. Nu se judecă cu aceeaşi unitate de măsură toate cazurile. E curios faptul că Chelsea a avut litigii cu cinci jucători. Mourinho îi urmărea. Curios este că londonezii s-au înţeles cu patru dintre aceşti jucători, mai puţin Mutu! S-au înţeles chiar şi cu Mourinho! Niciunul nu a ajuns la situaţia lui Mutu...", a declarat Cristian Sârbu la Sport.ro.

Vezi declaratii video despre decizia TAS

Mircea Rădulescu: "A contat foarte mult că Mutu este român"


Gigi Becali: "Mutu trebuie să vină la o conciliere cu Chelsea ca să vadă cum poate să plătească"



Lupescu: "Decizia TAS în cazul Mutu crează un precedent periculos"



Victor Becali: "Hotărîrea TAS nu e corectă"



S-a hotărît: Mutu trebuie să plătească 17 milioane de euro

"Dacă Mutu se lasă de fotbal, Chelsea o să ia praful de pe tobă"

Impresarul Victor Becali este de părere că singura greşeală a atacantului este aceea că n-a ştiut de cine să asculte. Becali îi oferă şi o soluţie fotbalistului român: să se lase de fotbal, pentru a nu mai avea niciun motiv să plătească datoria. Victor Becali consideră că formaţia engleză nu a vrut neapărat să-şi răscumpere prejudiciul, ci doar să creeze un precedent.


"Adrian are partea lui de vină pentru că n-a ştiut cum să procedeze. Agenţii lui nu şi-au făcut treaba cum trebuie, iar el a greşit pentru că a ascultat de ei. Alessandro Moggi n-avea nicio legătură cu Mutu. A vrut doar să câştige de pe urma lui. Cu siguranţă Mutu va plăti pentru că FIFA va presa federaţia italiană, dar dacă Adrian se lasă de fotbal, Chelsea poate să ia praful de pe tobă. Chelsea nu are nevoie de banii lui Mutu, a vrut doar să creeze un precedent.", a declarat Victor Becali la sport.ro

"Îl ajut pe Mutu! Îl sfătuiesc cum să facă să nu dea banii!"

Nicu Gheară, naşul lui Adrian Mutu, a comentat decizia TAS de a-l obliga pe Adrian Mutu să plătească daune de 17 milioane de euro clubului Chelsea. Ex-fotbalistul spune că suma este una imposibilă şi că Mutu nu ar trebui să o plătească niciodată, ba mai mult, este pregătit să-l şi ajute pe finul său în acest sens.


"El oricum a pierdut vreo 20 de milioane de euro din contractul pe care-l semnase cu Chelsea. De unde să dea 17 milioane? Era ok dacă îi cereau să plătească 500.000 e - 1.000.000. Dar aşa, eu aş face tot posibilul să dureze cât mai mult această plată. Ar trebui să i se ia 5% din salariu până achită datoria. Eu l-aş sfătui să nu plătească şi l-aş ajuta cum să facă astfel încât să nu plătească.Adi e un bărbat puternic şi sunt convins că va lua măsurile potrivite. Nu se aştepta să se ia această decizie, adică, practic, să plătească încă o dată pentru o greşeală pentru care a plătit deja. Nu înţelege de ce vor să facă din el un exemplu mondial. Toţi oamenii din aceste foruri importante ştiu că nici măcar Cristiano Ronaldo nu poate plăti o asemenea sumă", a spus Gheară într-o intervenţie telefonică la Sport.ro.

Fostul jucator al Barcelonei, Giuly: "Mutu e un fenomen!"

Fostul jucator al Barcelonei, acum la PSG, Ludovic Giuly l-a laudat pe starul Fiorentinei, Adrian Mutu


"Mi-a facut placere sa joc cu Adrian Mutu. Il consider un jucator fenomen pentru ca este capabil de evolutii determinante in orice meci pentru echipa sa. La meciul de miercuri era un pic in urma cu pregatirea fizica, dar fata de ceilalti jucatori are o fantezie si o inventivitate in joc care naste spectacol pentru fani, " a spus Ludovic Giuly pentru Le Parisien.

Becali: "Averea lui Mutu, în hîrtii, este de 300-400 de mii. I se pune sechestru pe ele şi cu asta basta!"

Gigi Becali, patronul Stelei, a intervenit în direct la GSP TV pentru a-şi spune părerea despre problemele lui Adrian Mutu, care este silit să plătească 17 milioane de euro lui Chelsea. Finanţatorul din Ghencea a oferit o soluţie pentru situaţia delicată a atacantului:"Va fi suspendat din cupele europene, e o hotărîre clară. Acum vine Chelsea, ia hotărîrea, se duce la FIFA şi roagă ajutorul pentru punerea în aplicare a deciziei. Dacă Mutu nu vine la o conciliere cu Chelsea, să respecte această hotărîre şi să admită că este corectă, va avea probleme.


El nu are banii şi trebuie să ajungă la o înţelegere cu englezii. Nu poate ignora însă decizia! Nu poate da 17 milioane, că el are 2,7 milioane pe an salariu, adică 250.000 pe lună. Din banii ăştia trebuie să plătească o chirie, o pensie alimentară, plus cheltuielile din familie, că are un trai de lux. Comisia poate hotărî ca din salariul lui Mutu să i se ia 200.000 de euro pe lună direct, pentru a se ajunge la o sumă. Între timp, el se duce în tribunalul civil, iar dacă acolo primeşte dreptate, îşi va recupera şi banii! Mutu nu poate pierde averea, că nu are mai nimic pe numele lui, că e băiat deştept. Comisia nu-ţi poate impune să scazi nivelul de trai! Munca lui Mutu de acum va fi luată de Chelsea.Averea lui Mutu în hîrtii este de 300-400 de mii. I se poate pune sechestru pe ele şi cu asta basta!", a explicat Becali la GSP TV.

Răzvan Lucescu: "Mutu ar trebui să plătească doar banii câştigaţi la Chelsea"

Selecţionerul României, Răzvan Lucescu, a declarat că i se pare incorectă decizia TAS, for care a respins apelul lui Adrian Mutu în cazul daunelor financiare în valoare de 17 milioane de euro pe care Chelsea i le solicită atacantului formaţiei Fiorentina.

"Nu mi se pare corectă decizia TAS în cazul lui Adrian Mutu, dar dacă tot l-au pedepsit ar fi trebuit să-i reţină doar banii pe care i-a câştigat în perioada în care a jucat pentru Chelsea. Cred că aici este vorba de o revanşă a lui Chelsea faţă de Adrian. Ne priveşte indirect acest caz, iar în aceste zile o să am o discuţie cu Adrian despre acest subiect", a spus Răzvan Lucescu.

Mutu se antrena in timp ce si-a aflat sentinta!

Atacantul roman Adrian Mutu, care parea afectat de decizia TAS la antrenamentul efectuat, vineri, impreuna cu coechipeiri de la Fiorentina, a fost consolat de presedintele clubului din Florenta, Andrea della Valle, la finalul sedintei de pregatire.


"Mutu nu a parasit sedinta de pregatirea pe care o efectua la San Piero a Sieve impreuna cu coechipierii. Jucatorul roman s-a intretinut, la finalul sedintei de pregatire, cu presedintele Fiorentinei, Andrea della Valle, ce a incercat sa-l consoleze pe "Il Fenomeno", care parea foarte suparat dupa sentinta TAS. Cei doi s-au indreptat apoi la hotel in masina presedintelui", noteaza site-ul din violanews.com, citand Radio Blu.

Mircea Sandu: "Decizia TAS e foarte periculoasă"

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal crede că TAS a luat o decizie greşită în cazul Mutu vs Chelsea, spunînd că se creează astfel un precedent foarte periculos, care le oferă satisfacţie cluburilor.


"Decizia TAS în cazul lui Adrian Mutu este una periculoasă pentru că de acum înainte fotbaliştii vor fi pîndiţi atunci cînd beau sau fumează. Federaţia va încerca să îl ajute pe Adi", a spus Mircea Sandu în cadrul unei conferinţă de presă la care au mai participat Radu Mazăre şi preşedintele Federaţiei Române de fotbal pe plajă.

"Adi va scăpa! E prea hoţ să rămână falit!"

Gigi Becali este de părere că Adrian Mutu nu va fi deloc afectat de decizia TAS care îl obligă pe 'Briliant' să achite clubului Chelsea 17 milioane de euro. Ba mai mult, Gigi spune că pe Mutu 'îl doare în cot' de această datorie de care va găsi o soluţie să scape, pentru că este un 'hoţ'.


"Mutu nu are cum să rămână un amărât, nu are cum să rămână fără bani, pentru că el e prea hoţ, o să scape şi de asta. El trebuie să ajungă la o înţelegere cu Chelsea, iar cluburile care l-au folosit până acum să dea câte o sumă, astfel încât să acopere cele 17 milioane de euro. Nu-l afectează pe Mutu acest scandal, voi nu-l cunoaşteţi pe Adi! Îl doare în cot!", a spus Becali pentru NewsIn, citat de Sport.ro.

„E gata!”


Florin Gâtejan, avocat al Ligii Profesioniste de Fotbal, consideră că Mutu nu mai are nimic de făcut în ceea ce priveşte decizia referitoare la plata compensaţiilor către Chelsea. „Din punctul meu de vedere, e gata! Nu mai poate face nimic. Nu am regulamentele în faţă pentru a vedea ce se întâmplă în cazul în care nu vrea să plătească. Probabil, nu va mai avea voie să joace fotbal”, a spus Gâtejan, pentru evz.ro.

" Este o mare NEDREPTATE"

Spiridon Mutu, tatal atacantului Adrian Mutu, a declarat, vineri, agentiei MEDIAFAX, ca decizia TAS care-l obliga pe fiul sau sa plateasca despagubiri de 17 milioane de euro clubului Chelsea reprezinta o mare nedreptate si a adaugat ca va vorbi cu avocatii pentru a vedea care este calea de urmat.


"Nu vreau sa comentez prea mult, dar consider ca este o mare nedreptate. Voi vorbi si eu cu Adi si cu avocatii nostri sa vedem ce este de facut", a spus Spiridon Mutu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Costin: "Mutu ne-a refuzat ajutorul pentru că nu i-am cerut comision"

Dumitru Costin, preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Non-amatori (AFAN), a afirmat că a încercat să-l ajute pe Mutu în cazul litigiului cu Chelsea, însă jucătorul Fiorentinei a tratat superficial această situaţie. Costin este de părere că Mutu a greşit bazându-se doar pe avocaţii din Italia şi îşi exprimă nedumerirea în legătură cu faptul că niciunul dintre cluburile care au avut beneficii de pe urma lui Mutu, nu au fost chemate la proces.


"Noi am încercat să îl ajutăm pe Mutu prin toate mijloacele şi chiar aveam artileria necesară pentru a suspenda cazul. Am fi instituit o comisie la Parlamentul European, iar TAS nu s-ar fi putut pronunţa până când nu s-ar fi cercetat speţa. E un caz fără precedent, unul extrem de periculos. Am vrut să îl ajutăm fără niciun fel de pretenţie financiară, dar lui i s-a părut dubios acest lucru, că nu îi cerem comisioane cum fac alţii. Ne-am ocupat şi noi cât am putut, apoi nu s-a mai putut continua nimic fără acordul lui. Dar pun şi eu o întrebare. De ce cluburile care au profitat de el nu au fost chemate la proces? Nu s-a gândit nimeni", a declarat Costin pentru Newsin, citat de sport.ro.
Conducătorul Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Non-amatori din România afirmă că atacantul nu s-a implicat cu seriozitate în acest caz. "Am vorbit cu el când a venit cu Fiorentina la Bucureşti pentru meciul cu Steaua şi urma să ne vedem a doua zi la Marriott. Ne-am dus acolo, aşa cum am stabilit, însă am aşteptat degeaba. L-am sunat pe Mutu şi mi-a zis că e în aeroport. Am discutat şi cu naşul său, dar degeaba, nu am reuşit să luăm legătura directă cu el, nici măcar în Italia. A tratat cu superficialitate cazul şi acum s-a ajuns aici".

Ana-Maria Prodan: "Sunt nemernici cei care-l pun pe Adi să plătească"

Impresara Ana-Maria Prodan nu crede că "Briliantul" va fi nevoit să plătească către Chelsea cele 17 milioane de euro: "Eu zic să aşteptăm ca Adrian să vorbească cu avocaţii lui. Dacă este aşa cum se speculează, Mutu va trebui să plătească până o să moară".



Ana Maria Prodan a spus pentru libertatea.ro că atacantul Fiorentinei este rezistent şi nimic nu-l poate doborî. În plus, "Mutu are peste 30 de ani, mai are timp să muncească".
"Nici nu ştiu de unde să ia atâţia bani", a spus Prodan, crede că la mijloc poate fi şi faptul că Mutu este român: "Au vrut să dea un exemplu şi l-au luat pe Adrian, pentru că este unul dintre cei mai buni fotbalişti ai lumii".
Impresara a încheiat pe un ton optimist: "Veţi vedea că Adi nu va păţi nimic".
TAS a respins astăzi apelul făcut de Adrian Mutu împotriva deciziei de a plăti despăgubiri de 17 milioane de euro clubului Chelsea Londra.

Gazzetta dello Sport: "LOVITURA pentru Adrian Mutu!"

Pedeapsca care l-ar putea face pe Mutu sa renunte la fotbal face valuri si in presa din Italia! Vezi aici ce scrie presa din Italia despre cazul Mutu!



Jurnalistii de la Gazzetta dello Sport scriu ca atacantul Fiorentinei este condamnat sa platesca 17 milioane de euro in urma scandalului cu droguri de la Chelsea care i-a adus acum 5 ani demiterea de la clubul englez: "Lovitura pentru Adrian Mutu. TAS a respins recursul romanului si Mutu trebuie sa plateasca 17 milioane de euro!" Avocatul Paulo Rodella, care l-a reprezentat pe Adrian Mutu la TAS, a declarat, vineri, inainte de decizia instantei privind respingerea apelului jucatorului roman in cazul Chelsea, ca daca hotararea va fi nefavorabila, fotbalistul va continua actiunile in justitie, informeaza Corriere Fiorentina. "Putem spune ca daca va veni o sentinta nefavorabila, ne vom opune", a precizat Paulo Rodella, citat de firenzeviola.it.

Victor Becali: "Dacă rămînea alături de mine şi Popescu, Mutu nu ar fi ajuns aici"

Fostul agent al lui Adrian Mutu, Victor Becali, a declarat, că fotbalistul nu ar fi pierdut procesul cu Chelsea dacă rămânea sub contract cu firma sa, care l-a ajutat să primească numai şapte luni de suspendare în 2004.


"Îmi pare rău pentru Adrian, dar nu mai am ce să fac. El datorită mie şi lui Gică Popescu a primit atunci numai şapte luni de suspendare. Dacă rămânea alături de noi, Mutu nu ar fi ajuns în situaţia asta. A zis că nu mai suntem buni pentru el şi a ales să colaboreze cu alţii. A fost decizia lui, dar uitaţi unde a ajuns", a spus Becali.Agentul FIFA îi acuză pe noii impresari ai lui Mutu de dezinteres în litigiul pe care acesta îl avea cu Chelsea. "Alessandro Moggi ar fi trebuit în primul rând să rezolve definitiv problema cu Chelsea, nu să urce în avion şi să-l transfere imediat la Juventus. Dacă mai rămâneam noi, atunci când Chelsea a anunţat că îi reziliază contractul, ne prezentam la antrenament cu avocaţii de la sindicatul fotbaliştilor şi nu aveau ce să îi facă", a mai afirmat acesta.

Stelea: "Mi se pare absurd ca Mutu să dea atâţia bani"

Bogdan Stelea, antrenorul secund al echipei naţionale, s-a arătat surpins de decizia luată astăzi de TAS: "Nu sunt bani puţini şi în plus mi se pare absurd ca un jucător să plătească aşa mulţi bani".



Stelea a adăugat pentru libertatea.ro: "Mai mult, cred că a plătit deja pentru ceea ce a făcut în 2004. A fost suspendat, şi-a ispăşit fapta".
Bogdan Stelea crede că această decizie ar putea să-l schimbe pe "Briliant": "Sper să nu fie afectat de această hotărâre. Dar este foarte posibil să nu-i mai iasă jocul. Când ştii că ai de dat atâţia bani nu ştiu cât te mai gândeşti la fotbal. Dar să nu uităm că Adrian a mai trecut prin situaţii grele, este un luptător".
TAS a respins astăzi apelul făcut de Adrian Mutu împotriva deciziei de a plăti despăgubiri de 17 milioane de euro clubului Chelsea Londra.

Dinu: "Mutu nu era pregatit de Chelsea, de asta a ajuns in scandalul asta!"

Cornel Dinu crede ca Adrian Mutu trece prin acest scandal acum pentru ca nu era pregatit de mearga la Chelsea cand a plecat din Romania!


"Sunt cateva probleme care ar trebui precizate de la bun inceput. O parte dintre jucatorii nostri foarte talentati, cum este si Mutu, pleaca nepregatiti intr-o lume mult mai diversa si periculoasa, cum e lumea occidentala si este intr-o criza mai mare din punct de vedere moral, ca societatea romaneasca. Asta i s-a intamplat si lui Mutu. El este un baiat de bun simt, bine crescut in familie", a spus Cornel Dinu la Realitatea.

V. Becali: "Mutu e vinovat! Nu a stiut sa isi aleaga oamenii de langa el!"

Fostul agent al lui Mutu crede ca jucatorul a gresit cand a semnat cu familia Moggi, care nu a stiut sa ii rezolve problemele cu Chelsea. Acestea au dus la conflictul de 17 milioane de euro.


"Este o hotarare definitiva care nu este corecta. Insa nu mai conteaza parerile noastre. Si el este vinovat de aceasta decizie. El a platit pentru acel scandal cat a stat suspendat 7 luni, insa este vinovat pentru ca nu a stiut sa isi aleaga oamenii care sa il reprezinte. Mutu nu avea voie sa plece de la Chelsea fara sa isi rezolve problemele. Mutu a fost legitimat la Livorno cat juca la Juventus. Nu avea loc acolo de extracomunitari. Eu daca il mai reprezentam ma duceam peste Mourinho la antrenament" a declarat Victor Becali la gsptv.

Sandu a găsit soluţia: "Mutu să plătească 1.000 de euro lunar"

Mircea Sandu a declarat că decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv, este una mult prea dură, deoarece e "inuman" ca "Briliantul" să fie pedepsit de două ori pentru aceeaşi greşeală. Preşedintele FRF îl sfătuieşte pe atacatul Naţionalei să plătească 1.000 de euro lunar clubului englez pentru a se "prescrie" datoria.


"E inuman ca un jucător să fie pedepsit de două ori, odată că i-a fost reziliat contractul de muncă şi a pierdut mulţi bani, şi acum că trebuie să achite o asemenea sumă. De unde să plătească atâţia bani? El nu are nimic pe numele lui, toate imobilele sunt trecute pe numele familiei, are doar salariul de la Fiorentina. Mutu să plătească 1.000 de euro pe lună şi va achita datoria în 2.000 de ani şi gata", a declarat Sandu pentru Newsin, citat de sport.ro

Michele Collucci: "E o sentinţă nedreaptă şi nelegală"

Avocatul italian al Briliantului s-a declarat dezamăgit de decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv, spunînd că nu va întîrzia să atace sentinţa.



"E o sentinţă nedreaptă şi nelegală. Vom face apel în termenul 30 de zile la Tribunalul Federal Elveţian. Asteptăm şi noi ca TAS-ul să ne prezinte motivaţia care a stat la baza acestei decizii", a spus Michele Colluci pentru gsp.ro.Tribunalul Federal Elveţian este instanţa unde se poate judeca decizia TAS pe baza viciului de procedură, adică tot ce a însemnat procesul de judecată. Dacă Mutu va pierde şi procesul de la Tribunalul Federal Elveţian, atunci singura soluţie rămîne instanţa civilă. Decizia de azi nu se va putea pune în practică pînă cînd se va încheia procesul de la Tribunalul Federal Elveţian.

Cristian Sîrbu, avocat Mutu: "Cred că Adrian ar trebui să se adreseze instanţei civile"

Unul din avocaţii fotbalistului român a declarat că acesta ar trebui să se adreseze instanţelor civile, acolo unde are şanse mai mari.


"Adrian Mutu poate să se adreseze acum instanţelor civile. Aceasta nu este decît o decizie a unui tribunal sportiv. Adrian poate să plătească acum o mică parte din această sumă şi apoi să aştepte decizia instanţelor civile. Nu e nevoie să plătească întreaga sumă acum. Eu îl sfătuiesc să meargă ami departe.Eu nu vreau să intru în acest caz, pentru că nu cunosc toate datele problemei. Cred că într-un tribunal civil are mai mare şanse, pentru că procedurile sunt altele", a spus avocatul lui Adrian Mutu

Gigi Becali: "Nu scria nicăieri că Mutu n-avea voie să se drogheze!"

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a comentat decizia TAS în urma căruia Adrian Mutu este obligat să plătească clubului londonez Chelsea să plătească peste 17 milioane de euro.



"Cu alte cuvinte tribunalul sportiv a dat asta. Mutu trebuie să plătească 500.000 pe an încă 3-4 ani cît joacă el fotbal, din salariul lui şi dacă nu sînt mulţumiţi, o să-i dea în judecată pe cale civilă. Nu scria nicăieri că nu are voie să se drogheze! Nu spune nicăieri că n-are voie să facă aşa ceva.
semna un contract în care scria că nu are voie să se drogheze, asta era, dacă nu a scris, asta e. Eu zic că o să plătească. Nu are Mutu 17 milioane niciodată, cîţi bani are el acum. Mai mult de 6 milioane nu are. De ce să-l susţin? În viaţa mea nu o să-i mai dau nici un euro.
Mutu e destul de deştept, o să-l afecteze vreo 4 milioane de euro, adică 2-3 ani cît mai joacă fotbal. Chelsea i-au desfăcut contractul de muncă crezînd că e terminat, dar acum cînd a renăscut sînt invidioşi",
a spus Becali la Realitatea TV.

TAS i-a respins memoriul lui Mutu!



În urmă cu doar câteva minute TAS a dat decizia finală în cazul litigiului dintre Adrian Mutu şi clubul Chelsea.
Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat, vineri, că a respins memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA, care a hotărât, pe 7 mai 2008, că Mutu trebuie să plătească clubului Chelsea despăgubiri în valoare de 17 milioane de euro.

Vezi poze cu Adrian Mutu de la antrenamentul de azi de la San Piero a Sieve

free image hostfree image hostfree image host

Noi "fete" cu Mutu!

La concursul de la sport.ro "Esti o figura" au aparut noi "fete" cu Adrian Mutu. Le puteti admira mai jos.


Prosport:Prinţ sau cerşetor?

Mutu va afla azi, la ora 12:30, dacă trebuie să-i plătească lui Chelsea 17 milioane de euro ca urmare a faptului că a fost depistat pozitiv cu cocaină în 2004.
Deocamdată, internaţionalul român al Fiorentinei a fost găsit vinovat de stricarea imaginii clubului englez de către Camera FIFA pentru rezolvare a disputelor, care s-a ocupat de judecarea acestui caz, şi s-a decis ca el să plătească o sumă uriaşă drept despăgubiri: 17 milioane de euro. Avocaţii „Briliantului” au atacat imediat această decizie, iar Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a primit misiunea de a se pronunţa definitiv dacă jucătorul va trebui să plătească această sumă sau decizia va fi anulată.


Nu mai puţin de şase avocaţi, dintre care doi italieni, lucrează pentru Mutu la acest caz şi există destule speranţe ca Adrian să fie absolvit de plata acestor despăgubiri. Faptul că TAS a decis să prelungească până pe 31 iulie luarea deciziei a fost privit de apărătorii românului drept un pas în favoarea sa, pentru că ar reprezenta dovada dorinţei forului de la Lausanne să cunoască foarte bine dosarul şi să ia cea mai corectă hotărâre, care va fi şi definitivă.
Are avere de 13 milioane de euro
Conform Top 300 Capital, averea lui Adrian Mutu se ridică la 12-13 milioane de euro.
Mutu a încasat din contractele de fotbalist peste 10 milioane de euro, dar, de-a lungul timpului, a investit în maşini de lux (Ferrari, Aston Marin, Bentley), vile la Londra şi Ibiza, un iaht, proprietăţi la Miami. Multe dintre afaceri, cluburi de noapte, linii de modă, vinuri, firmă de impresariat, un reality show cu audienţă dezastruoasă şi altele au mers însă prost, fotbalul rămânând principala sursă de venituri.



Nu mai are dureri
Miercuri seară, Fiorentina a fost învinsă cu 3-0 de PSG la meciul de prezentare al formaţiei pregătite de Cesare Prandelli. Mutu, care a jucat până în minutul 61, a mulţumit fanilor pentru atmosfera frumoasă pe care au creat-o şi i-a asigurat că echipa va fi la nivelul maxim înaintea dublei decisive pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor. „Am jucat primul meci după patru luni şi după cele două operaţii suferite la umărul şi genunchiul stâng. A fost bine, n-am resimţit nicio durere şi sper să nu mai am nicio problemă de acum înainte”, a spus românul.
2 milioane de euro este salariul lui Mutu la Fiorentina, cu care mai are contract până în vara lui 2012
"Am mare încredere că TAS va judeca în cel mai corect mod cu putinţă acest caz" - Adrian Mutu, atacant Fiorentina

«Apa lui Mutu», premiată

Apa minerală “Perenna”, a cărei imagine e Adi Mutu, a primit distincţia de “Cea mai Fashion băutură de pe litoral”, la Fashion TV Summer Festival.

“Apa lui Mutu” se serveşte în câteva dintre cele mai selecte locaţii de pe malul Mării Negre, cum ar fi hotelurile Rex, Palm Beach sau Vega. “Perenna” provine dintr-un izvor natural din stâncă, de la baza muntelui Moghila, dintr-o zonă pură din punct de vedere ecologic, datorită lipsei totale a culturilor agricole pe o rază de 40 de kilometri pătraţi. E o apă din segmentul premium, care se clasează pe locul doi, conform studiilor de piaţă, prezentate pe site-ul mineralwaters.org, după celebra marcă “Evian”.




Vrea sa dea de pamant cu Adi Mutu

A doua castigatoare a concursului "Vreau la Cancan!" din aceasta saptamana este din Iasi si visul ei este sa ii ia un interviu corp la corp internationalului roman.


Tanara de 22 de ani, Florentina Ciausu, este originara din Iasi si tocmai ce a terminat Facultatea de Educatie Fizica si Sport. Pe langa faptul ca practica luptele libere si unifight, Florentina este si antrenoare la cele doua sporturi. Astfel, moldoveanca si-ar dori ca macar pentru o sedinta sa il aiba drept elev pe decarul nationalei de fotbal. "Sunt practicanta constanta de unifight si lupte libere, plus antrenoare. De cinci ani sunt o fana infocata a lui Adrian Mutu si imi doresc foarte mult sa-l intalnesc. Ar fi interesant sa fim amandoi in sala de sport si sa dau cu el de pamant, in joaca, bineinteles", a declarat sportiva.

Adrian Mutu, print sau cersetor

Antrenament 30.07.2009 (video)

De cateva zile, Fiorentina se afla la San Piero a Sieve. Puteti urmarii mai jos imagini video de la antrenamentul de astazi.

Mâine, TAS dă verdictul!

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne va anunţa, vineri, decizia în cazul atacantului român al echipei Fiorentina, Adrian Mutu, aflat în conflict cu gruparea Chelsea Londra.
Conform unui comunicat al TAS, decizia în cazul disputei dintre Mutu şi Chelsea va fi anunţată la ora locală 11.30 (12.30 - ora României).

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a examinat, la 7 mai, litigiul dintre atacantul Fiorentinei, Adrian Mutu, şi clubul Chelsea Londra, care solicită jucătorului român 17 milioane de euro pentru că a fost depistat pozitiv cu cocaină. Internaţionalul român Adrian Mutu a depus, în octombrie 2008, un memoriu la TAS prin care contestă decizia FIFA de a-l obliga să plătească despăgubiri clubului Chelsea.
Camera pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA a decis, la 7 mai 2008, că Mutu trebuie să plătească fostului său club, Chelsea, despăgubiri în valoare de 17.173.990 de euro, pentru încălcarea contractului, iar internaţionalul român a cerut TAS să anuleze decizia FIFA şi să decidă că de fapt nu trebuie plătită nicio compensaţie.



Chelsea l-a achiziţionat, în vara anului 2003, pe Adrian Mutu de la AC Parma contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline şi a renunţat la serviciile acestuia în octombrie 2004, după ce jucătorul a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping. Mutu a fost suspendat şapte luni de Federaţia Engleză (FA) pentru consum de cocaină. Clubul englez susţine că, prin comportamentul său, Adrian Mutu a provocat grupării o pierdere de 13 milioane de lire sterline.

Conferinta de presa a lui Adrian Mutu dupa meciul cu PSG


Pentru a afla ce a zis Adrian Mutu la conferinta click aici Mutu:"Sunt multumit de starea mea fizica"

Vezi mai jos poze la conferinta de presa.

free image hostfree image hostfree image hostfree image hostfree image hostfree image host

Mutu:"Sunt multumit de starea mea fizica"

Dupa meciul Fiorentina - PSG incheiat cu scorul de 3-0 in favoarea francezilor, Adrian Mutu, a spus ca este doar un meci amical, desi nimanui nu-i place sa piarda.

"Noi nu trebuie să ne gândim la cei care nu au fost in seara asta, eu ma gandesc la cei care au fost aici pentru a întâmpina echipa şi pentru asta eu le multumesc, am fost primiti foarte bine. Nimanui nu-i place sa piarda, dar sa nu uitam ca suntem in perioada de pregatire. Sunt sigur ca vom fi pregatiti pentru meciul din preliminariile Ligii Campionilor. Noi ştim ce am greşit în seara asta şi trebuie să ne corectam rapid greşelile, pana la confruntarile din Champions Leque. Meciul din seara asta primul joc pentru mine, după 4 luni de agonie, a fost primul meu test real si a mers mai bine decat ma asteptam. Imi place noua mea poziţie tactica, dar nu este ceva nou pentru mine".

Vezi poze cu Adrian Mutu de la meciul Fiorentina - PSG

free image hostfree image hostfree image hostfree image hostfree image host

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com