Mutu apare in Fanatik!!!!

Despre familie....

Consuelo si Adrian Mutu au casa plina de copii frumosi, ascultatori si, surpriza!, foarte putin zgomotosi. Briliantele lor cresc, se iubesc ca fratii si sint mindria parintilor.

Adrian Mutu este foarte iubit in Firenze. Cind iese pe strada, are probleme, daca astea se pot numi probleme. Il opresc toti, vor sa-l salute, sa se pozeze cu el, sa-i ia un autograf, dar si sa-i smulga promisiunea ca va marca in meciul din week-end.

„Senza Fenomeno...”
La fel stau lucrurile si in restaurantul unde ne-am oprit. E de-al casei. Aproape fiecare chelner trece sa-i stringa mina. Seful localului sta mai mult. Isi permite sa schimbe mai mult de doua fraze cu vedeta Fiorentinei. Il vede ca se uita pe ziarele din tara, vede rezultatul Romania – Lituania 0-3, apoi il bate pe Adi pe umar si-i spune conspirativ: „Senza Fenomeno...” (n.r. – fara Fenomen...). Si el stie ca Mutu n-a jucat pentru nationala, si noi am simtit-o in teren si pe tabela.

Cu Mario in parc, la Milano
Inainte de vizita FANATIK la Firenze, Adi a fost plecat citeva zile la Milano. Sa-l vada pe baiatul sau Mario, sa-l plimbe prin parc si sa-l incurajeze pentru ca acesta a inceput scoala. „Ma simt extraordinar cind imi plimb baiatul. Luni (n.r. – 8 septembrie) a mers pentru prima oara la scoala”, povesteste Adi. Ochii-i sticlesc de fericire. Vorbeste cu mai mare placere despre copiii sai decit despre fotbal. Pina la urma e foarte normal, pentru ca forta de a merge inainte vine din familie.

„Adriana vrea la mami si la tati”
„Familia este foarte bine si ma bucur enorm. Inainte ca Mario sa inceapa scoala, cu o saptamina in urma a mers si Adriana la gradinita pentru prima oara, dar nu a stat prea mult, doar vreo doua ore, pentru ca voia acasa. Incepe sa plinga pentru ca vrea sa fie cu mami si cu tati. Acum parca si-a mai revenit putin, pentru ca sta de dimineata, de la ora 9, pina pe la 1:30. Atunci trebuie sa manince si o aducem acasa. Nu vrea inca sa manince la gradinita, cu ceilalti copii. E frumos acolo, le pregateste o masuta rotunda si sint toti impreuna. Incet-incet o sa o lasam si dupa prinz, ca sa manince cu ceilalti copii”, povesteste Adi.

„Maia ride tot timpul si nu ne trezeste noaptea”
Scoate aparatul de fotografiat pe care-l are in permanenta cu el. „Imi place foarte mult sa-mi pozeze copiii. Astfel ii am mereu cu mine. Cea mica, Maia, are ceva special. Ride tot timpul, e foarte linistita, iar cind te priveste are o privire incredibila. Surprinzator pentru un copil de citeva luni, nu ne trezeste noaptea, doarme linistita si o aud plingind doar cind ii este foame. In rest, cum iti ziceam, ride intruna... E un copil perfect! Nici nu pot sa-mi dau seama cu cine seamana. Si despre Adriana cind era mica se spunea ca seamana cu mine si acum este copia fidela a lui Consuelo. Ce sa mai spun? Am o familie perfecta!”.

El este Adrian Mutu, fericitul tata al unui baiat si a doua scumpe fetite, sotul lui Consuelo, o prezenta discreta si plina de gratie, exact cum s-a prezentat cind ne-am intersectat in fata stadionului „Artemio Franchi”.


Despre echipa nationala


Vedeta Fiorentinei si a primei noastre reprezentative nu face un capat de tara din esecul-soc cu Lituania, dar ne dimensioneaza exact potentialul in fotbalul mondial: „Echipele mari sint cele care cistiga trofee, iar noi n-am avut niciodata nici macar o clasare in primele cinci la vreo competitie majora. Sintem de valoare medie, doar o echipa cu asteptari de formatie mare”

Cum suporti toate ghinioanele din ultima vreme?
- Le suport destul de bine. In primul rind eu nu cred ca am ghinion. Ceea ce se intimpla cu Chelsea se intimpla de vreo patru ani si inca nu s-a terminat, iar mai multe nu pot inca sa va spun. In ceea ce priveste accidentarea mea la cot, asta e. La un fotbalist se intimpla lucruri mult mai grave decit sa te accidentezi la un cot. Am pierdut citeva meciuri importante si din aceasta cauza imi pare rau si as putea spune ca sint ghinionist.
S-a speculat in tara ca ultimele tale accidentari sint efectul unor blesteme ale lui Gigi Becali.
- S-a speculat ca m-am reaccidentat, ceea ce e o minciuna. Eu de fapt nu eram refacut complet. Cind mi-am dat ghipsul jos, pur si simplu mi-a venit rau... Acum e bine, ma mai doare putin, dar e in regula. O sa joc cu un aparat de plastic. Teoria aceasta a blestemelor e o mare prostie.

„Nici lituanienii nu credeau ca ne pot bate”
Iti pare rau ca nu ai putut veni la nationala?
- Imi pare foarte rau, mai ales dupa acel rezultat cu Lituania. Nici nu am vazut partida pentru ca eram la Milano cu baiatul meu Mario. Cind am auzit 1-0, 2-0 pentru Lituania ma gindeam ca e ceva in neregula, ca au marcat adversarii niste goluri spectaculoase, ceea ce s-a si dovedit adevarat.
Daca ti se spunea inainte de meciul cu Lituania nu ca vom pierde 3-0, ci doar ca vom pierde, ai fi crezut?
- Da’ cine ar fi crezut? Nici cel mai pesimist suporter al nostru nu credea, nici macar lituanienii nu credeau ca se poate intimpla asa ceva... Asta e, s-au intimplat astfel de lucruri si la case mai mari si nu trebuie sa facem acum un capat de tara din acest esec.

„N-ar fi corect ca eu si Chivu sa ne aratam acum eroi”
E o rusine nationala?
- Rezultatul e un soc, mai ales ca nu am fost invatati sa luam bataie de la o echipa, zic eu, sub noi. Eu am pierdut doar o singura data la trei goluri diferenta, acel 2-5 cu Danemarca.
In meciul ala am jucat totusi si fotbal...
- Nu am vazut ce am jucat contra Lituaniei, dar rezultatul spune multe.
Multa lume e de parere ca fara Chivu si Mutu nationala e zero.
- Eu nu cred ca e chiar zero, dar cu cit o echipa are mai multi jucatori cu experienta internationala, cu atit e mai bine. Cu noi doi nationala e doar mai puternica. Oricum, n-ar fi corect fata de baietii care au jucat sa ne aratam noi acum eroi. Am vorbit imediat dupa meci cu colegii mei si mi-au zis, asa la cald, ca a fost un black-out total. Acum trebuie sa avem puterea sa trecem peste acest moment.

„E normal ca aceste critici sa se indrepte in principal catre antrenor”
Unii coechipieri de-ai tai si-au asumat responsabilitatea esecului, altii au evitat sa dea vreo explicatie.
- Am vazut si eu acest lucru. Trebuie sa invatam sa fim o echipa si o familie. Romanul vrea mereu sa arate cu degetul, „tu esti vinovat”, ceea ce inseamna ca vrea sa fuga de responsabilitati. Sper ca baietii sa reuseasca sa transforme tot ce s-a intimplat in ceva pozitiv. Un prim pas a fost facut prin victoria din Feroe.
Cu Piturca ai discutat dupa meciul cu Lituania?
- Nu, si nici dupa cel cu Feroe.
Nu te-a sunat sa te intrebe cum te simti, daca poate conta pe tine la meciul crucial cu Franta?
- Pina la Franta mai e destul de timp.
Este Victor Piturca principalul vinovat pentru esecul cu Lituania?
- Este nedrept sa consideram ca doar el este vinovat. Cum e el, sint si baietii, si cei din federatie. E normal ca aceste critici sa se indrepte in principal catre antrenor. Oamenii vor capul unui jucator mai important sau al antrenorului.

„Ma deranjeaza instabilitatea la virf de la nationala”
Pe tine te deranjeaza intepaturile care au fost intre Mircea Sandu si Victor Piturca?
- Nu ma afecteaza foarte mult, dar pot spune ca ma deranjeaza aceasta instabilitate la virf de la echipa nationala. Si aceasta se resimte de sus pina jos.
Probabil ca si declaratiile lui Dragomir au un efect.
- Realitatea este ca avem prea multi specialisti. Iar in ceea ce priveste declaratiile lui Dragomir referitoare la femeile aduse de Prunea in cantonamentul nationalei, eu, personal, nu stiu si nu cred asa ceva.

Cum vezi aceasta grupa de calificare la Mondiale?
- O grupa foarte echilibrata. Nu sintem doar noi cu Franta care ne batem pentru calificare, mai este si Serbia, si Austria.

„La noi au venit straini care nici la ei in tara n-au rupt gura tirgului”
Sint tot mai multi straini in Liga 1. Tu ai fi de acord cu naturalizarea unora si chemarea ulterioara la nationala Romaniei?
- Nu sint impotriva daca sint buni de echipa nationala. Spun insa altceva. Noi nu sintem Italia, Spania, Anglia sau Germania sa vina stranieri valorosi. Sint baieti care au venit, care au jucat bine la noi, dar nu s-a auzit de ei vreodata. Nici macar la ei in tara n-au rupt gura tirgului! La noi nu vin un Ronaldinho sau un Camoranesi.
Dar nici Romania nu e Italia, Anglia sau Spania la nivel de nationala.
- Nu sintem, intr-adevar. Noi nu sintem o echipa mare. Sintem o nationala modesta, o nationala medie cu asteptari de echipa mare. Toti asteapta de la noi ca si cum am fi Brazilia, Franta sau Italia, dar n-am cistigat nimic niciodata in viata noastra. Nici macar in primele cinci vreodata la o competitie n-am fost. Noi n-avem nimic cistigat, nimic cucerit... (n.r. – pare din ce mai suparat si vorbeste orgoliul din el) Echipele mari sint campioanele mondiale, europene sau macar formatii care au atins vreo semifinala de turneu final. Nu e cazul nostru.

„Sa ai rezultate inseamna sa fii acolo sus, cu cei mari”
Ce-ar trebui schimbat in jocul nationalei ca sa nu va mai huiduie fanii, cum s-a intimplat la Cluj?
- Si ce-ati fi vrut sa faca spectatorii dupa 0-3 cu Lituania? Sa ne aplaude, sa ne spuna ? Nu stiu ce ar trebui schimbat, pentru ca eu nu sint antrenor. Cred ca avem nevoie de rezultate.
Pai au fost si rezultate. Ne-am calificat la Europene, am facut egaluri cu Franta, cu Italia...
- Asta consideram noi rezultate? O calificare la turneul final?

Ce inseamna atunci rezultate?
- Rezultate inseamna sa treci de grupe, sa ajungi in sferturi, sa joci in semifinale si chiar, cum spuneam, sa atingi macar o finala de turneu final. Rezultate inseamna sa fii acolo sus, cu cei mari. Noi am ajuns la campionatul european si apa era la un milimetru de nas. Am fost in cea mai tare grupa din istoria Europenelor si am iesit, cred eu, onorabil. Am lasat in urma Franta, iar cu Italia am fost la un cioc de barca.

„Mi-e rusine de rusinea lui Becali cind vorbeste de bataie”
Hai sa lamurim si razboiul tau cu familia Becali.
- N-am nici un razboi cu ei. Eu am de primit niste bani de la ei si ei trebuie sa mi-i dea. Mai devreme sau mai tirziu, ne vom aseza la masa si vom face toate socotelile. Pina atunci eu nu vreau sa vorbesc despre familia Becali si ei nu trebuie sa vorbeasca de Mutu. Asta e clar si asta le-am spus-o.

Totusi, Victor Becali te-a atacat iar zilele trecute.
- Asta e ca la gradinita. Ionut si Vasilica se cearta, apoi Vasilica se duce la tovarasa educatoare si-i spune . Ionut nu zice nimic. Vasilica insa continua si spune ca-l bate pe Ionut si legat cu miinile la spate. Niste copilarii! Sint oameni cu copii acasa, trecuti de 45 de ani, care apeleaza la bagabonteli de-astea de prost gust. Cum sa vorbesc eu, la 30 de ani, cu unul de 45 de ani de bataie? Mi-ar fi si rusine! Mai mult mi-e rusine de rusinea lui cind vorbeste de bataie... Din gura toti dau.

„Intr-adevar, am fost aproape de un transfer la Roma in aceasta vara, dar meritul ca am ramas la Fiorentina ii apartine presedintelui, antrenorului meu si, in principal, mie, pentru ca mi-am dorit sa continuu cu Firenze. N-am nici o parere de rau ca nu am ajuns la Roma”

„Nu trebuie sa stam acum sa mai jelim atit acest 0-3 cu Lituania. Daca ne revenim, in doua-trei meciuri se poate schimba totul si acest esec va fi uitat”

Despre Fiorentina....

Lui Mutu nu-i este teama de atmosfera de la Bucuresti, se asteapta la o primire ostila din partea fanilor stelisti si crede ca toata atmosfera pe care i-o face Gigi Becali s-ar putea intoarce ca un bumerang impotriva patronului stelist.

Adi, cum ti se pare grupa de Liga Campionilor a Fiorentinei, cu Bayern, Lyon si Steaua?
- Favorite sint Bayern si Lyon, dar atit noi, cit si Steaua o sa ne jucam sansa si o sa incercam sa producem surpriza. Chiar daca pe hirtie se pare ca noi si Steaua ne vom bate pentru locul trei, eu sint sigur ca pe teren lucrurile vor sta altfel.

Ai discutat cu Toni dupa tragerea la sorti?
- Am vorbit si era foarte increzator. Eu vreau sa-l bat pe Toni pe teren.

Cum crezi ca va fi primit el la Firenze?
- Foarte bine, pentru ca nu poate fi altfel. Un jucator care in doi ani a marcat 47 de goluri pentru aceasta echipa nu are cum sa fie primit de fani decit foarte bine.

„Gigi nu e iubit de proprii lui suporteri!”
Cum vei fi tu primit in Ghencea?

- Nu are de ce sa-mi fie frica. Eu am ramas cu o amintire neplacuta ca am fost fluierat de spectatorii din Ghencea cind am jucat in tricoul nationalei, la acel meci cu Belarus. Acel fapt mi se pare grav, pentru ca, repet, imbracam tricoul nationalei. Acum nu va fi o surpriza sa fiu huiduit in tricoul Fiorentinei. Sint profesionist si vin sa-mi fac treaba, sa joc bine si sa marchez.

Crezi ca vor avea vreun efect asupra fanilor declaratiile pe care Gigi Becali le face la adresa ta?
- Nu prea cred ca lumea ii va da asa ascultare lui Gigi Becali. Cred ca oamenii apreciaza cit de cit numele lui Adrian Mutu si, in primul rind, Gigi Becali nu este iubit de proprii lui suporteri! Degeaba imi pune fanii in cap.

„Nu m-am intimidat cind m-au fluierat 80.000 la Roma si-mi strigau ca trebuie sa mor!”


Dar nu te afecteaza aceste lucruri?

- Nu pot spune ca nu ma afecteaza, dar mai bine tac, si la fel ar trebui sa faca si Gigi Becali. Daca, Doamne fereste pentru el!, joc bine si Ghencea si dau gol, toata aceasta atmosfera pe care incearca el sa mi-o faca se va intoarce impotriva lui. Nu ma va interesa daca ma va fluiera tot stadionul din minutul 1 pina in minutul 125! Nu ma intereseaza, pentru ca nu joc pentru Romania, joc pentru Fiorentina! Din contra, ma va ambitiona si mai mult... Si sa-ti mai spun ceva. Nu m-am intimidat cind m-au fluierat 80.000 la Roma si-mi strigau ca trebuie sa mor, trebuie sa mor si ca sint un tigan de rahat! Am jucat, am dat gol si am cistigat cu Firenze la Lazio!
Cind iti achiti datoria de 75.000 de euro fata de Gigi Becali?


- Nu am ce sa achit. Am de primit, nu de dat, si el stie acest lucru. El vorbeste doar sa vorbeasca, apoi declara ca ma iarta, iar acum citeva seri m-a sunat sa-mi spuna ca nu mai vrea nimic de la mine. Eu nu vreau sa fac parte din astfel de jocuri si ar face bine sa ma lase in pace.

„Lui Andone trebuiau sa-i faca o statuie in incinta stadionului”
Rezumind, cine merge mai departe din grupa asta?
- Fiorentina si Bayern.

Tu si Toni.
- Da, eu si Luca.

Steaua poate prinde locul trei?
- Nu cred, dar mi-as dori. Puncte va face, sint sigur.

Cum vezi grupa CFR-ului, cu Chelsea, Roma si Bordeaux?
- Mai e ceva de comentat?

Dar e de comentat faptul ca au renuntat la Andone dupa sase etape?
- Asta e de comentat. Au apreciat prea putin munca unui antrenor care a adus titlul si Champions League la Cluj. Mi se pare foarte ciudat si foarte lipsit de tact. Lui Andone trebuiau sa-i faca daca nu o statuie, macar sa-i fi pus un poster in incinta stadionului. Conducatorii de la Cluj pot face ce vor, dar ei nu-si dau seama ca Andone este istorie pentru CFR. Se intimpla rar ca o echipa din provincie sa bata formatiile din Bucuresti

lee

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com