Udinese i-a stricat ziua de naştere lui Adrian Mutu


Atacantul român de la Cesena a ratat şansa de a ajunge la 100 de reuşite în prima ligă italiană, pierzând meciul cu Udinese de azi, cu scorul de 1-4. Singurul gol al "căluţilor de mare" a fost înscris de Eder.

După ce s-a lăudat, fără succes, că va marca golul 100 în Serie A în poarta formaţiei Inter Milano, pentru care a debutat în fotbalul italian, Adrian Mutu ar fi putut atinge cota, la Udine, chiar în ziua în care împlineşte 33 de ani.

Udinese a deschis scorul în primul minut de joc, prin Antonio Di Natale. Eder a egalat pentru Cesena, însă Asamoah, Basta şi acelaşi Di Natale au punctat din nou pentru gazde, care rămân în cursa pentru titlu în Italia.


"Briliantul" a marcat de patru ori în acest sezon pentru Cesena (n.r. - formaţie care ocupă penultimul loc în Serie A), exact jumătate din golurile reuşite de "căluţii de mare" în primele 16 etape. Ultima oară, argeşeanul a punctat decisiv în deplasarea de la Palermo, în urmă cu două etape, unde Cesena s-a impus cu 1-0.

A marcat pentru 5 echipe în Serie A

Adrian Mutu a ajuns în Italia în urmă cu 12 ani, Inter Milano achiziţionându-l de la Dinamo Bucureşti, unde marcase 18 goluri în primele 18 partide ale sezonului. "Briliantul", care avea atunci doar 21 de ani, nu s-a impus pe "Giuseppe Meazza", nereuşind să puncteze nici măcar o dată în 10 meciuri jucate în Serie A. Împrumutat la Verona, Mutu a punctat de patru ori în 25 de meciuri în primul sezon, iar în cel de-al doilea petrecut la Hellas şi-a trecut numele pe lista marcatorilor de 12 ori.
Sezonul 2002-2003 a fost cel mai productiv pentru vârful de atac: 18 goluri marcate şi un transfer de 22,5 milioane de euro la Chelsea Londra. După episodul "Cocaina", care i-a forţat ieşirea pe uşa din spate a fotbalului englez, Mutu a revenit în Italia, la Juventus, unde a marcat şapte goluri în stagiunea 2005-2006, încheiat cu titlul cucerit de torinezi, însă retras apoi de Federaţia Italiană în urma unui scandal de corupţie. În vara lui 2006, atacantul român a ajuns la Fiorentina, în schimbul sumei de 8 milioane de euro.

Mutu s-a făcut imediat iubit pe "Artemio Franchi": a marcat 16 goluri în primul an. În stagiunea următoare, şi-a depăşit cota cu un gol, punctând de şase ori şi în Cupa UEFA, unde Fiorentina a ajuns în semifinale. În vara lui 2009, Mutu mai avea încă 13 goluri în cont în Serie A.

A urmat scandalul "Sibutramina", care l-a ţinut câteva luni pe tuşă, iar până la finalul sezonului trecut atacantul român a mai înscris doar opt goluri în prima ligă din Peninsulă. 

256 de meciuri a disputat Adrian Mutu în prima ligă din Italia din 2000 şi până în prezent, pentru formaţiile Inter Milano, Verona, Parma, Juventus, Fiorentina şi Cesena 

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com