Mutu 100! Mutu 101! » "Briliantul" a scris istorie în Cesena - Novara 3-1

Românul şi-a văzut ieri visul cu ochii. A depăşit bariera de o sută de goluri în Serie A. Bucuria n-a fost însă deplină, pentru că a ieşit accidentat după o oră. Suferise o contuzie puternică.



100 de reuşite în Serie A, un campionat în care preocuparea de a nu primi gol are întîietate, înseamnă foarte mult. Adi Mutu a devenit ieri întîiul român care atinge această ştachetă şi o şi depăşeşte. La 3-1 cu Novara, într-o primă repriză de foc, atacantul Cesenei a bifat o "dublă", golurile 100 şi 101, şi a contribuit inclusiv la golul trei al Cesenei.
Aştepta din 10 decembrie 
O realizare după care "tricolorul" tînjea încă din 10 decembrie, de la acel 1-0 în deplasare cu Palermo. Atunci marcase golul cu numărul 99 şi spera ca în runda următoare, contra Interului, echipa la care făcuse primii paşi în Italia, să-i iasă şi cel jubiliar. N-a fost să fie. Mai mult, a "plonjat" într-o criză de formă care l-a ţinut inclusiv în partidele cu Atalanta şi cu Udinese, toate pierdute.
A regăsit drumul
Ieri însă, contra penultimei clasate Novara, Mutu a găsit şi capătul tunelului, şi-a redescoperit şi drumul spre gol. Pe-al 100-lea l-a marcat cu un efort admirabil, din 3-4 metri, deşi era ţinut de-un adversar (20). Iar următorul a venit pe finalul primei reprize (39), dintr-un penalty executat impecabil. În fine, la 3-0, centrarea lui în careul advers, la firul ierbii, i-a bulversat în aşa hal pe fundaşii adverşi încît au trimis în proprie poartă.
Doar contuzie
Ziua splendidă a "Briliantului" s-a terminat însă mai repede decît şi-ar fi închipuit. Şi cu un deznodămînt nedorit. În urma unui slalom în careul advers printre fundaşii Novarei (60), românul a fost faultat de Rinaudo. "Centralul" Valeri a arătat din nou punctul cu var, dar Mutu n-a mai fost acolo ca să bată. A suferit o contuzie puternică, şi antrenorul Arrigoni a trebuit să-l înlocuiască (65). Şi Cesena n-a mai marcat.

"Linişte! Doar Mutu!"
Imediat după golul 100, Mutu s-a dus la banca de rezerve, de unde a luat un tricou pe care l-a arătat camerelor de luat vederi. Pe acest scria "De 100 de ori. Linişte! Doar Mutu!".
TOP 5 ROMÂNI SERIE A
1. Adrian Mutu 101 goluri
2. Florin Răducioiu 22 goluri
3. Cristian Chivu 8 goluri
Dan Petrescu 8 goluri
5. Gică Hagi 6 goluri
Ioan Ovidiu Sabău 6 goluri

257 de apariţii a bifat Mutu în Serie A pînă acum
2,90 era cota pentru un gol al Briliantului contra Novarei la Sportingbet
10 pentru un 10
  De ieri, Mutu a urcat pe locul 10 în topul golgheterilor în activitate din Serie A, cu 101 reuşite în 258 de partide. Pe 9 e Ibrahimovic (106 goluri în 201 meciuri), iar liderul este Totti (209 goluri în 485 meciuri).
Mutu, lângă Nyers şi Şevcenko
Cu cele două goluri din partida cu Novara, Mutu a depăşit borna celor 100 de goluri în Serie A, pe care n-au mai atins-o în trecut decât alţi doi fotbalişti din Europa de Est. Aceştia sunt maghiarul Istvan Nyers (157 de goluri în tricoul Romei şi al lui Inter, între 1948 şi 1956) şi ucraineanul Şevcenko (127 de goluri pentru Milan).


Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com