33 de ani pentru Mutu

Talentat, capricios, valoros, rebel şi lista cuvintelor care îl caracterizează pe Adrian Mutu poate continua. Cel poreclit "Briliantul" se îndreaptă uşor-uşor spre momentul retragerii.
Duminică face 33 de ani şi conform propriilor declaraţii e mulţumit de ce a realizat până acum, chiar dacă recunoaşte că putea mai mult.
Click! îţi prezintă 33 de lucruri inedite din viaţa şi cariera celui mai bun fotbalist din ultimii zece ani pe care l-a dat România.


1. S-a născut în aceeaşi zi cu marele cântăreţ american Elvis Presley (1935 - 1977), acesta fiind unul dintre preferaţii lui.
2. Mai are o soră mai mare, Laura Cordun, divorţată, care are doi copii.
3. Dintre mâncărurile tradiţionale româneşti, îi plac sarmalele şi caltaboşii.
4. A absolvit Facultatea de Drept, având licenţă în Jurisprudenţă, iar anul acesta termină Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.
5. În copilărie era fan înrăit al Universităţii Craiova.
6. În toată cariera lui n-a obţinut nici un titlu de campion. Câştigase un titlu cu Juventus, dar acesta a fost retras echipei torineze.
7. Când era în liceu, la Piteşti, a fost la un pas să se bată cu actualul cântăreţ CRBL, ambii curtând aceeaşi fată.
8. În 2001 s-a căsătorit cu actriţa Alexandra Dinu, nunta lor fiind socotită evenimentul monden al anului. Cei doi au divorţat în 2003.
9. Are un băiat, Mario ( 10 ani) din prima căsătorie, şi două fete, Adriana (6 ani) şi Maya (4 ani) cu actuala soţie, dominicanca Consuelo Matos, care îi este alături din 2005.
10. E jucătorul român implicat în cele mai multe acţiuni publicitare. De-a lungul timpului a avut contracte cu Adidas, Pepsi, Coca Cola, Mizuno, Perena etc.
11. A fost antrenat de cei mai mari tehnicieni italieni, Lippi (Inter), Capello (Juventus), Ranieri (Chelsea), Prandelli (Fiorentina).
12. E singurul jucător român suspendat pentru consum de cocaină, iar după ce a luat sibutramină a devenit şi singurul fotbalist român suspendat de două ori.
13. Pe când era la juniori, la o acţiune a echipei naţionale, a sărit să-l bată pe Cristi Chivu, care era mai mic cu un an decât el.
14. La primul antrenament făcut pentru Inter, în vestiar s-a aşezat pe locul lui Vieri, la vremea respectivă cel mai în vogă fotbalist Italian, care l-a ridicat de pe scaun cu două "castane".
15. Italienii l-au poreclit "Rebelul fără cauză", după exemplu lui James Dean.
16. Băutura sa preferată este vinul roşu, consumat sec, fără cola sau apă minerală.
17. Conduce în Italia un autoturism Bentley alb, iar în România un Range Rover negru.
18. Scriitorul italian Matteo Morandini a scris o carte de 158 de pagini despre el, intitulată „Mutu - ca nimeni altul", în care românul îşi povesteşte viaţa.
19. Are 20 de tatuaje, pe braţe, umăr şi piept şi picioare şi încă nu a încheiat acest capitol.
20. A intrat în conflict cu ultimii antrenori ai naţionalei, Victor Piţurcă exluzându-l de două ori de la lot, iar Răzvan Lucescu o dată.
21. Când era la Chelsea, l-a înfruntat pe patronul Roman Abramovici, care venise în vestiar să laude echipa, spunându-i: "Boss, laudele ca laudele, dar banii când îi dai?"
22. L-a făcut pe Ibrahimovici imbecil după ce acesta l-a sculat la 3 noaptea să-l întrebe cine e mai bun, el sau Ronaldo. "Eşti imbecil, tu eşti mai bun, normal", i-a zis Mutu ca să scape de el.
23. Are două case la Miami, scoase însă la vânzare, şi vrea să-şi cumpere şi o vilă în Italia, deoarece, după retragere nu intenţionează să se stabilească în România.
24. În copilărie era poreclit Broni, pentru că era înnebunit să mănânce macaroane.
25. Deşi ţinea mult la regretatul Nicolae Dobrin, în 1997, la un meci în care acesta a vrut să-l înlocuiască a refuzat schimbarea, strigându-i: "Cine eşti tu să mă scoţi pe mine afară?"
26. S-a remarcat adesea prin conflicte fizice, bătând chelneri şi ospătari, care l-au dat apoi în judecată.
27. A fost cununat prima dată de Gheorghe Hagi şi a doua oară de Nicu Gheară, dar nu se mai află în relaţii strânse cu niciunul dintre ei.
28. Pentru o perioadă a renunţat la ţigări, dar acum fumează din nou.
29. E fotbalistul român cu cel mai impresionant palmares la vedetele de sex feminin, prin patul său trecând o serie întreagă de celebrităţi, de la Diana Munteanu, Kitty Cepraga, Laura Andreşan, Monica Dascălu şi până la Moran Atias ori Ayda Yespica.
30. Trebuie să plătească şi acum englezilor de la Chelsea 17 milioane de euro, despăgubiri morale pentru că a prejudiciat imaginea clubului, consumând cocaină, procesul fiind îngheţat la FIFA.
31. S-a implicat în acţiuni umanitare, ultimul gest remarcabil fiind acela de a-i plăti elevului care a luat 10 la bacalaureat studiile în Scoţia.
32. La finalul anului trecut, numele său a apărut pe lista vrăjitoarelor Vanessa şi Denisa, care i-au cerut 2.000 € ca să-i facă vrăji favorabile.
33. El şi soţia sa, mai mare cu doi ani decât Mutu, intenţionează ca anul acesta să devină şi părinţii unui băieţel.
Cesena
* Şi-a început cariera la FC Argeş Dacia Piteşti, în 1996, unde a marcat 11 goluri în 41 de jocuri, până a fost transferat la Dinamo, în 1998.
* La Dinamo a înscris 26 de goluri în 37 de jocuri şi a câştigat campionatul şi Cupa în 1999.
* În iarna sezonului 1999-2000 a fost transferat la Inter Milano. La Inter a jucat 10 meciuri, fără a marca vreun gol, dar în Cupa Italiei a disputat 4 meciuri şi a marcat 2 goluri.
* A ajuns la Hellas Verona pentru 4.000.000 de euro. La Verona, în perioada 2000-2002, a marcat 17 goluri în 62 de meciuri.
* S-a transferat la AC Parma iar sezonul 2002 - 2003 a fost cel mai bun din Serie A. A marcat 18 goluri în 31 de meciuri, iar echip a a ajuns în Cupa UEFA.
* A fost considerat cel mai bun jucător al Parmei din acel sezon şi a ajuns căpitan sezonul următor. N-a fost căpitan pentru că l-a cumpărat Chelsea.
* La Chelsea, în septembrie 2004, Mutu a fost depistat pozitiv la un control antidoping şi suspendat 7 luni. A jucat 34 de meciuri şi a marcat 7 goluri.
* În ianuarie 2005 a semnat pe 5 ani cu Juventus. A debutat în ultimul meci de campionat al lui Juve, 4-2 cu Cagliari. Din sezonul 2005-2006, a început ca rezervă, dar a ajuns titular după ce a marcat 7 goluri în 20 meciuri cu Juventus şi 5 goluri în 5 meciuri cu România.
* După retrogradarea lui Juve a ajuns la Fiorentina, unde a jucat din 2006 până în 2011, a bifat 110 meciuri şi a reuşit 54 de goluri.
* Din vara anului 2011 a trecut la Cesena, echipă la care a înscris 4 goluri. În total, în Serie A, a marcat 99 de goluri.
* În 2000 a debutat la naţio­­­nală, având 72 de meciuri şi 34 de goluri. A participat la EURO 2008.
Ce-i rezervă anul 2012?
Astrele par să-i rezerve lui Mutu un an bun. La capitolul dragoste va fi mai dornic de iubire ca oricând. Viaţa de familie va fi mult mai animată, fiind posibilă şi mutarea într-o casă nouă.
Va descoperi că unii pe care îi socotea prieteni nu-i sunt. Financiar, lucrurile vor sta mai bine şi pentru că nu se va mai lăsa atras în diverse afaceri pompoase şi va cântări mult mai bine ofertele. Profesional, partea a doua a anului va fi mai bună.
FC Argeş
Căsătoria cu Alexandra Dinu
Chelsea
Echipa naţională
Juventus
Fiorentina

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com