S-a terminat cu Mutu?

Adrian Mutu va împlini peste două luni 33 de ani. Ajunsă aproape de final, cariera „Briliantului” pare că a alunecat vertiginos pe o pantă descendentă.

Cu echipa de club, Cesena, e la retrogradare în Serie A, iar acum, Piţurcă i-a închis în nas şi uşile naţionalei.

Mutu îşi trăieşte urât ultimii ani ca fotbalist. După ce a jucat aproape toată cariera la cluburi importante, obişnuite să se lupte pentru trofee, sau cel puţin să evolueze an de an în cupele europene, atacantul de 33 de ani a semnat în vară cu Cesena.

Un pas înapoi faţă de Fiorentina, care, la rândul ei, fusese un pas înapoi faţă de Juventus. La noua sa formaţie, Mutu are, pentru prima dată, grija retrogradării.

După 11 etape, Cesena este ultima în Serie A, cu numai 3 puncte. Echipa pentru care „Briliantul" a înscris un singur gol nu a reuşit nicio victorie în acest sezon şi va avea o misiune foarte grea să se menţină în prima divizie.

Mutu nu se află într-o relaţie bună nici cu fanii Cesenei, care aşteaptă goluri de la cel mai bine plătit jucător al formaţiei, nu eliminări care să-l ţină pe tuşă câte 3 etape.

Nici cu ceea ce părea a fi colacul său de salvare, naţionala, nu mai e în aceeaşi relaţie. După ce s-a rugat toată vara de Piţurcă să-l ierte pentru incidentul din San Marino, Mutu fusese convocat pentru „dubla" cu Belarus şi Albania.

Situaţia de la Cesena l-a făcut însă pe selecţioner să renunţe din nou la serviciile lui. În lotul pentru amicalele cu Belgia şi Grecia se regăsesc printre atacanţi nume precum Chipciu sau Mazilu, dar nu şi cel al lui Mutu.

„Am discutat cu Mutu, îşi dorea să vină la naţională. Are o vârstă, poate peste un an trebuie să jucăm fără el. În plus, mi-am propus ca la lot să vină doar cei care joacă cel puţin două meciuri în luna premergătoare jocului naţionalei, ceea ce nu e cazul lui", şi-a motivat decizia Piţi.

Interesant că această neconvocare vine pentru Mutu într-un moment în care atacantul Cesenei spera să doboare recordul de goluri marcate pentru echipa naţională. Piteşteanul are în acest moment 34 de reuşite sub tricolor, cu una singură mai puţin decât deţinătorul celei mai bune performanţe all-time, Gică Hagi.


Lotul pentru meciul cu Belgia

Portari: Tătăruşanu (Steaua), Lung jr. (Astra), Bălgrădean (Dinamo)

Fundaşi: Luchin (Dinamo), Pleaşcă (Pandurii), D. Goian (Glasgow), Găman (Astra), Chiricheş (Pandurii), Papp (Vaslui), Şt. Radu (Lazio), Raţ (Şahtior)

Mijlocaşi: Torje (Udinese), D. Varga (Kuban Krasnodar), Pintilii (Pandurii), I. Neagu (Oţelul), Cociş (FC Rostov), Bourceanu (Steaua), C. Lazăr (PAOK Salonic), Cr. Tănase (Steaua)

Atacanţi: D. Niculae (Nancy), Chipciu (FC Braşov), Mazilu (Arsenal Kiev), B. Stancu (Orduspor)

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com