Mutu, fotbalistul care a ajuns la bal după spital

"Briliantul" a revenit pe val printr-o evoluţie de cinci stele când mulţi îl considerau un jucător terminat. Atacantul nu este la prima renaştere.


Adrian Mutu (32 de ani) e din nou pe cai mari. A marcat de două ori pentru Cesena în partida cu Genoa, scor 2-0, iar evoluţia sa a fost lăudată în cor de specialiştii italieni.


Până aici, nimic deosebit pentru un fotbalist care a marcat peste 100 de goluri în Italia în toate competiţiile. Însă, având în vedere că este vorba de "Briliant", lucrurile sunt mai complicate.


În urmă cu o săptămână, Mutu era considerat un jucător care nu mai are prea multe de spus în fotbal. Era contestat la Cesena, iar la naţională nu a mai fost chemat. Piteşteanul a revenit însă şi de această dată, la fel cum a făcut-o de atâtea ori în tumultoasa lui carieră: în stil de superstar.


Un an pe placul piteşteanului


În acest an, Mutu a fost ori la bal, ori la spital: a fugit din cantonamentul Fiorentinei, însă a salvat naţionala de la o ruşine cu Luxemburg, a băut cu Tamaş într-un bar din San Marino, dar apoi dat două goluri cu Belarus.

Poate omul care l-a caracterizat cel mai bine pe Mutu a fost fostul coleg de la Verona, danezul Martin Laursen.


"Adrian făcea un meci extraordinar, iar toţi fanii îi erau la picioare, însă o săptămână mai târziu nici nu ziceai că e acelaşi jucător. Apoi, când era contestat, strălucea din nou şi revenea imediat în centrul atenţiei. Cât am evoluat alături de el, Mutu a fost fie foarte sus, fie foarte jos", declara fundaşul nordic pentru EVZ, în iulie.


CAMPIONUL FĂRĂ TROFEU


La două goluri de cota 100 în Serie A

Dacă Mutu mai are nevoie de un singur gol pentru a-l egala pe Gheorghe Hagi în topul marcatorilor din istoria echipei naţionale, în prima ligă italiană, piteşteanul este la două reuşite de a intra într-un cerc select - cel al fotbaliştilor care au punctat de 100 de ori în Serie A.


Mutu a trecut pe la şase formaţii din Italia, marcând pentru toate în afară de Internazionale - prima sa experienţă în Peninsulă. Adi Mutu nu a câştigat încă niciun trofeu în carieră, federaţia italiană retrăgându-i titlul de campion pe care îl cucerise cu Juventus Torino, în 2006. Atacantul român e sub contract cu Cesena până în 2013.

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com