Bogdan Fechita: De ce e convocat Mutu la naţională


Victor Piţurcă este cunoscut ca o persoană care nu uită şi nu iartă. Şi cum l-ar putea ierta pe cel care i-a luat ocazia de a antrena naţionala la Euro 2000?
Sfîrşitul anului 1999 este o perioadă de tristă aducere aminte pentru actualul selecţioner al naţionalei. Piţurcă calificase naţionala fără probleme la Euro 2000, însă a fost demis de Mircea Sandu în urma unui conflict cu Hagi şi Popescu, liderii echipei din acea perioadă. A fost o ceartă din care nu mai era cale de întoarcere, iar Sandu a trebuit să aleagă. A mers pe mîna jucătorilor.
Şase ani mai tîrziu, Sandu îi încredinţa din nou naţionala lui Victor Piţurcă. Din peisaj dispăruseră Hagi şi Popescu, jucători care se retrăsese de ceva timp din circuit.
Hagi deţinea două recorduri la naţională. Era fotbalistul cu cele mai multe selecţii şi cu cele mai multe goluri marcate pentru România.
Şi ce ocazie mai bună ar fi avut Piţi să se răzbune pe cel care i-a furat ocazia de a participa la un turneu final dacă nu ar fi şters recordurile la care Regele Hagi ţinea foarte mult?
Dorinel Munteanu a fost prima armă a lui Piţurcă. Aflat încă în activitate şi cu doar cîteva selecţii în spatele lui Hagi, Piţurcă a apelat tot timpul la serviciile mijlocaşului care la sfîrşitul carierei a îmbrăcat tricoul mai multor echipe din Liga 1.
Nu mai conta faptul dacă convocarea lui era necesară sau nu. Dorinel a ajuns o prezenţă constantă la lot pînă ce a reuşit să doboare recordul de selecţii deţinut de Hagi. Ba chiar şi-a asigurat un avantaj important.
Topul selecţiilor la echipa naţională:
1.  Dorinel Munteanu 134 
2.  Gheorghe Hagi  125
3.  Gheorghe Popescu 115 
4.  Ladislau Bölöni 108
5.  Dan Petrescu 95
Şi iată că istoria se repetă din nou. După ce Dorinel l-a depăşit în topul selecţiilor, Hagi a mai rămas doar cu titlul de cel mai bun marcator din istoria "naţionalei".
Titlu pe care se va vedea nevoit să îl împartă în curînd cu Adrian Mutu şi, foarte posibil, să i-l cedeze total.
Oficial, Piţurcă susţine că strategia lui este de a testa jucătorii tineri cu ajutorul cărora să formeze scheletul echipei naţionale pentru următoarele preliminarii.
Dintre convocaţi nu lipseşte, însă, Adrian Mutu, atacant care mai are nevoie de un singur gol pentru a egala recordul lui Hagi. Şi de două pentru a-l depăşi pe cel mai bun jucător din istoria fotbalului românesc.
Aşadar, răzbunarea lui Piţi este la un pas de a fi îndeplinită.
Topul golgeterilor la echipa naţională
1.  Gheorghe Hagi  35
2.  Adrian Mutu  34
3.  Iuliu Bodola  30
4.  Anghel Iordănescu 26
5.  Viorel Moldovan 25
*Mutu e singurul jucător aflat în activitate.

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com