Chivu: "Nu suntem sclavi"

Pentru Adrian Mutu şi Cristi Chivu, ziua de ieri a început mai devreme decât de obicei.
Dumitru Costin, preşedintele AFAN, şi reprezentanţii FIFPro, avocatul Wil van Megen şi Tony Higgins, au lansat un mesaj de susţinere pentru Adrian Mutu şi, totodată, unul de avertizare pentru cluburi în relaţiile cu jucătorii. „Este cea mai mare mişcare a AFAN-ului de până acum.
Vrem să demonstrăm lumii că nu suntem sclavi şi că aceste sindicate sunt dedicate fotbaliştilor”, a declarat căpitanul tricolorilor, Cristi Chivu, în calitate de preşedinte de onoare al AFAN, completat de Mutu: „Este injust şi incorect ce mi se întâmplă. AFAN şi FIFPro sunt alături de mine în această dispută


.“ Problemă de orgoliu a lui Abramovici
Specialistul în probleme pe drept sportiv al FIFPro, Wil van Megen, a explicat în detaliu desfăşurarea evenimentelor în disputa cu Chelsea, sugerând că această judecată reprezintă mai mult o răbufnire de orgoliu a patronului lui Chelsea, Roman Abramovici, care abuzează de puterea sa financiară pentru a transmite un mesaj fotbaliştilor din întreaga lume. Avocatul Wil van Megen a continuat: „Adrian nu trebuie să achite o compensaţie clubului Chelsea, întrucât această problemă nu depinde doar de el. Regulamentele FIFA prevăd că, în cazul transferului unui jucător la un club nou, respectiva echipă este obligată să plătească nişte daune, chiar dacă nu este implicată direct. Deci Juventus sau Livorno (echipă prin intermediul căreia Adi a fost adus de Juve) pot fi aduse în discuţie de părţile implicate direct“.
„Sunt mai multe vicii de procedură“ Van Megen a prezentat apoi criteriile apărării lui Mutu la Curtea de Arbitraj Sportiv: „Sunt anumite vicii de procedură comise de-a lungul procesului, iar Chelsea a efectuat teste parţial ilegale. Va fi importantă stabilirea arbitrilor pentru această judecată, care trebuie rezolvată în favoarea lui Mutu, pentru că este o ameninţare asupra carierelor fotbaliştilor“. Contraofensiva lui Mutu nu se opreşte aici. Duminică, alături de reprezentanţii FIFPro şi avocaţii săi, „Briliantul” va susţine o nouă conferinţă de presă în care va prezenta presei argumentele în favoarea sa.
sursa

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com