Mutu, un brand controversat!


Adrian Mutu a fost, până în 2004, fotbalistul român cu cel mai mare potenţial în spaţiul publicitar. Supranumit „Briliantul“, Mutu avea România la picioare. Era idolul generaţiilor tinere, iar marile companii nu puteau omite acest lucru. Reprezenta modelul de succes, iar asocierea cu el însemna ataşarea de un învingă tor. Scandalul drogurilor i-a adus însă, pe lângă alungarea de la Chelsea, şi ruperea contractelor publicitare pe care le semnase până atunci. A fost un adevărat dezastru în perspectiva imaginii. Brusc, a devenit un paria. Marile firme (în special multinaţionalele) au reguli foarte stricte, iar printre ele, la loc de cinste figurează condiţia ca subiectul să nu fi fost implicat în scandaluri.

De atunci au trecut câţiva ani buni, iar situaţia s-a redresat parţial. „Briliantul“ a reînnodat legăturile cu firme celebre, ajutat în principal de faptul că şi-a făcut ordine în viaţa personală. Şi-a cerut scuze pentru acea perioadă, a revenit în forţă în plan sportiv, acum e din nou liderul naţionalei şi reprezintă o opţiune viabilă pentru publicitari. Contractele cu Pepsi şi BMW sunt afaceri bune pentru fotbalist, care este însă departe de potenţialul maxim la care i-ar fi dat dreptul valoarea intrinsecă de pe teren.

Mutu nu ne-a căutat“, spune Mihai Neguţ, adăugând că nici din partea sa nu a existat interes pentru a colabora cu „Briliantul“. „Stă prea puţin prin ţară. Dacă era clientul nostru în perioada în care a avut problemele cu cocaina, noi am fi avut de pierdut, dar i-am fi negociat mai bine criza de imagine“, mai spune Mihai Neguţ, directorul firmei de manageriat sportiv „4allSports&Entertainment“.


Eu nu am aceasi papere cu domnul Mihai Negrut. "Mutu" e brendul romanesc care se vinde cel mai bine. Nu doar la noi in tara, ci si afara!

claudya
sursa

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com