“Daca marcam din foarfeca, ceream schimbare! Ce altceva puteam sa fac mai mult duminica?”


Adi Mutu nu se satura sa uimeasca. Marcheaza in toate felurile si aproape din toate pozitiile, mai putin din lovitura libera in acest sezon: unul cu stingul, 9 cu dreptul, 5 cu capul, 13 din careu, doua din afara careului, 9 acasa si 6 in deplasare. E mai complet decit Kaka, Totti sau Del Piero. “Fenomenul” Fiorentinei a acordat un interviu spumos in “Gazzetta dello Sport”, in care vorbeste si despre echipa nationala. Iata textul integral al interviului, sub titlul “Fiorentina e deja o echipa mare”

“Patru puncte avans fata de Milan nu inseamna nimic. Dar nici cele patru puncte handicap fata de Juve nu trebuie sa ne sperie. Adrian Mutu pregateste sprintul final spre Liga Campionilor. Privind in fata adversarii. “Milan e echipa cea mai tare. Are atitia campioni si poseda experienta. Nu trebuie sa ne facem iluzii dupa esecul cu Roma. In ultimele zece etape de campionat, Kaka si compania au cistigat cele mai multe puncte. Si, acum ca au iesit din Liga, vor da totul in campionat”.

- Dar Juventus?

- Nu mai e echipa din trecut care avea atitea stele si batea tot. Juve de azi nu e mai puternica decit Fiorentina. Sigur, are un mic avantaj in clasament. Dar n-a evadat, va fi o lupta in trei.

- Fiorentina ar putea plati oboseala din Cupa UEFA.

- Si atunci ar trebui sa ne retragem din competitie? Nu inteleg acest discurs. Echipele provinciale pot avea aceasta teama. Noi, in schimb, studiem problema in stil de mare echipa. Vrem sa cistigam Cupa UEFA si sa jucam Supercupa Europei.

- Frey a spus ca “e nebun cine pleaca acum de la Fiorentina”.

- Sint cuvinte la care subscriu. Insa anumite zvonuri ale unor eventuale transferuri ne deranjeaza. Pentru ca sint minciuni. au cel putin asa sper.

- Tu crezi in proiectul Fiorentinei?

- Sigur, si am obosit s-o tot repet. Si adaug ceva: n-am nici un gind sa plec. Ar insemna s-o iau iarasi de la zero. Si asta cred ca e valabil si in cazul lui Frey.

- Cu reusita impotriva lui Genoa ai ajuns la 15 goluri: te gindesti la clasamentul golgeterilor?

- Trag cu ochiul si la topul asta. Dar nu mai mult. Nu urmaresc victorii personale. Vreau sa cistig ceva important cu aceasta echipa.

- Fiorentina a demonstrat ca stie sa invinga si fara tine.

- Am spus-o si o repet: Fiorentina l-a facut mare pe Mutu. Dar imi face placere sa citesc ca toti prefera sa vada Fiorentina cu Mutu in teren.

- Urmatoarea etapa jucati cu Napoli, pe San Paolo.

- Sint redutabili acasa, dar nu ne e teama. Mergem la Napoli sa cistigam. Asta e mentalitatea cu care Fiorentina joace de mai multi ani.

- Cei mai periculosi adversar?

- Blasi e important. Are caracter, personalitate. Si apoi, Lavezzi, care poate inventa oricind o lovitura decisiva.

- Duminica ai ratat de putin un gol din foarfeca.

- Dac-as fi inscris, i-as fi cerut lui Prandelli sa ma scoata. Ce puteam sa fac mai mult?

- Genunchiul accidentat te-a tinut bine.

- L-am testat in mai multe dueluri cu fundasii adversi. Cu Genoa, am alergat mult. Normal, doar eram cel mai proaspat jucator din teren.

- In momentul schimbarii tale, 30.000 de oameni te-au aplaudat in picioare.

- Chiar si cei care ma contestau acum citeva luni. Suporterii trebuie sa fie mereu linga echipa. Luati-l, de exemplu, pe Montolivo, tre-patru luni a fost criticat, ba chiar s-au auzit si citeva fluieraturi la adresa lui. Din fericire, Riccardo are personalitate si nu s-a dat batut. A jucat excelent cu Genoa.

- Peste opt zile vei juca la echipa nationala.

- Ma asteapta amicalul cu Rusia, la Bucuresti. Si curind, vom aborda Campionatul European. Italia impotriva Romaniei: unii dintre voi probabil ca ar dori sa nu fiu in teren, e adevarat?

sursa:ifotbal.ro

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com