Asta-i mai trebuia lui Mutu! Pe ”Briliant” îl doare în gambă!


Asta-i mai lipsea lui Adrian Mutu (33 de ani)! Atacantul român s-a accidentat în partida Cesenei cu Parma (2-2, duminică) la gamba dreaptă şi ar putea lipsi în etapa următoarea, contra celor de la Lecce

Chelsea forţează nota, îl ameninţă cu falimentul şi îi cere 17.000.000 de euro, presa mondenă îl acuză de amantlâc, suporterii ”căluţilor de mare” cesenaţi îl huiduie din toţi rărunchii, iar pe teren lucrurile merg cât se poate de prost. Duminică, împotriva Parmei, în etapa a 29-a din Serie, Mutu a jucat slab, având o bară, dar nimic altceva în plus. Mai mult, s-a şi accidentat la gamba dreaptă şi s-a pregătit separat în ultimele două zile.


Medicii speră să-l recupereze până duminică


Staff-ul medical al Cesenei speră, totuşi, să-l recupereze pe ”Brili”pentru meciul din deplasare, cu Lecce, din etapa a 30-a din Serie A. Partida este considerată ca o ultimă şansă a Cesenei în lupta pentru evitarea retrogradării. ”Căluţii” sunt la 11 puncte de locul care asigura permanenţa în Serie A.

Ea este amanta lui Adi Mutu?: «Am petrecut câteva zile împreună! Este un bărbat deosebit»


Tânăra, în vârstă de 24 de ani, originară din Curtea de Argeş, pare a fi o femeie pe gustul lui Adrian Mutu. Cei doi au fost în vacanţă împreună cu mai mulţi prieteni, însă gurile rele spun că între ei este mai mult decât o relaţie de prietenie.
Andra Chioraşcu, care este de profesie fotomodel, l-a cunoscut pe Adrian Mutu în urmă cu ceva timp prin prisma unor prieteni comuni. Au petrecut câteva zile împreună, pe Coasta de Azur, iar acum surse din anturajul brunetei susţin că cei doi au avut o aventură.
Andra a fost protagonista unui pictorial incendiar în Playboy, care s-a numit "Visul de Gheata" şi realizat la hotelul de la Balea Lac.
Mai mult de-atât, Adi Mutu i-ar fi spus Andrei să se despartă de iubitul ei oficial. Tânăra neagă orice relaţie de amor cu Mutu, dar nu s-a putut abţine să spună că este un bărbat special.
"Aşa este, am avut o relaţie cu un băiat din oraş, dar s-a terminat. Este adevărat şi că îl cunosc pe Adrian Mutu, dar nu am avut o aventură cu el. Ne-am cunoscut într-o vacanţă şi am petrecut câteva zile împreună, deoarece împărţeam acelaşi cerc de prieteni. Este un bărbat deosebit, dar atât", ne-a declarat, pentru BârfaZilei, Andra Chioraşcu.
Adrian Mutu este căsătorit cu Consuelo Gomez, cu care are două fete.


Mutu si-a inselat sotia! Cum arata amanta care a pozat in Playboy si ce spune de relatia cu starul nationalei pe www.sport.ro

Mutu, simbolul dezastrului

În ultimul meci de campionat (2-2 cu Parma), Adi Mutu n-a fost cel mai prost jucător de pe teren, dar a fost criticat pentru desele dispariţii din joc. 
Adus la Cesena vara trecută cu surle şi trâmbiţe, în postura de mare vedetă, cu un salariu colosal (1,8 milioane de euro) pentru o echipă mică, „Briliantul" n-a fost până la urmă decât un balon de săpun.
A marcat şapte goluri, dar n-a reuşit s-o salveze pe Cesena de la retrogradare. Astfel, toate oalele s-au spart în capul lui. Extrem de pretenţioşi, fanii „căluţilor de mare" sunt hotărâţi să se răzbune pe fiţele lui Mutu la fiecare meci pe care românul îl va mai juca pe teren propriu.


În aceste condiţii, fluierăturile la adresa „Briliantului" de la meciul cu Parma nu par să fie decât începutul unui război rece între cele două părţi. „Faţă de alte partide, Mutu s-a mişcat mai bine contra Parmei. Marele său defect rămâne însă faptul că dispare deseori din joc", a notat site-ul tuttocesena.it.

Mutu a încercat să-şi repare imaginea! Ce a ieşit? Sentinţă semnată

În premieră integralist în mandatul Beretta, Mutu a fost printre cei mai buni jucători de la Cesena, ieri cu Parma. Din păcate, atacantul român n-a reuşit să înscrie într-un derby al retrogradării pe care echipa sa era obligată să-l câştige, dar care s-a încheiat la egalitate, 2-2.

  Contestat cu vehemenţă de ultraşii Cesenei, cu o zi înainte de meciul cu Parma, Mutu a încercat să-şi repare imaginea. Adversarul era excelent, rivala din provincia Romagna, şi, mai ales, prima echipă peste linia retrogradării. Cu 11 puncte peste "lanterna" Cesena. Cu alte cuvinte, pentru Cesena nu exista decât varianta "1" solist. A ieşit "X" la final, dar după o nebunie de meci, în care oaspeţii au condus cu 1-0, gazdele au întors la 2-1, iar apoi echipa lui Donadoni a obţinut un punct de aur. Şi totuşi, Mutu, destul de activ, ar fi putut scrie altfel soarta partidei. La 0-0, a reluat imparabil, cu capul, după o lovitură de colţ, dar goalkeeper-ul Mirante a deviat în transversală (26)! Apoi l-a găsit cu o pasă excelentă pe Malonga (56), la 2-1 pentru Cesena, dar coechipierul său a ratat incredibil. Imediat, în loc de 3-1 s-a făcut 2-2, un rezultat care practic o îngroapă în Serie B pe Cesena, cu nouă etape înainte de final, chiar dacă şi celelalte echipe de sub linie, Novara şi Lecce, s-au anihilat reciproc (0-0).



TEROARE pentru Mutu! A fost atacat cu PETARDE la antrenament! Cea mai grea zi de cand e la Cesena


Mutu blesteama ziua cand a decis sa accepte oferta Cesenei! Echipa lui e ca si retrogradata in Serie B. E la 14 puncte de salvare si fanii au innebunit!


 TEROARE pentru Mutu! A fost atacat cu PETARDE la antrenament! Cea mai grea zi de cand e la Cesena
Ultrasii Cesenei au aparut la antrenamentul de azi al echipei lui Mario Berreta pentru a protesta impotriva situatiei in care se afla clubul. Chiar daca mai sunt 10 etape pana la finalul sezonului, Cesena are sanse mici sa ramana in Serie A. E cu 14 puncte in spatele Parmei, chiar adversara de maine din campionat!

Ultrasii au reusit sa treaca de bodyguarzii de la intrarea in stadionul Dino Manuzzi si sa ajunga in peluza, de unde au lansat petarde si fumigene spre teren! Mutu si ceilalti colegi s-au refugiat spre cealalta jumatate a terenului.

Chiar daca erau furiosi din cauza rezultatelor catastrofale din ultimul sezon, suporterii n-au incercat sa intre pe gazon. Le-au adresat injurii fotbalistilor si directorului sportiv Maurizio Marin, considerat principal responsabil pentru situatia clubului,

Fanii Cesenei nu-l mai vor pe Mutu: ”Gata cu vedetele! Băgaţi tinerii!”

Adrian Mutu a marcat 7 din cele 16 goluri date de Cesena în actuala Serie A, dar tot nu a convins suporterii. Într-un sondaj iniţiat de agenţia ”Tuttocesena”, aceştia au solicitat ca atacantul român să nu mai fie titularizat. 


”Echipa se află pe ultimul loc, salvarea de la retrogradare este imposibilă. Trebuie deja să ne gîndim la sezonul viitor. Iar viitorul înseamnă tineri. Trebuie mizat pe ei. Să fie experimentaţi puştii de la echipa de tineret. Gata cu vedetele! Lăsaţi-i afară cu Mutu, Santana şi alţi «mari»”, acesta a fost mesajul transmis de fani conducerii clubului.
Decizia aparţine antrenorului Mario Beretta, care a zis că ar putea ţine cont şi de părerea suporterilor. 

”Nu este vorba despre niciun sechestru pe casele lui Adi de la Miami”

După o tăcere de un an, Spiridon Mutu acordă primul interviu presei argeşene. 

Bună ziua dle Mutu! Vă deranjez pentru un scurt interviu...
- Bună ziua! Să știți că nu vreau să mai fac nicio declarație în presă. Nu e normal ca noi, părinții să vorbim în numele copiilor. Vremea noastră a trecut... Ați văzut dvs că am mai apărut în ultima vreme în mass-media? Prefer să-mi văd de treburile mele!
# Totuși, ați mai vorbit cu Adi după hotărârea tribunalului din Florida?
- Dle, eu vorbesc aproape în fiecare zi cu Adi...
# Cum i se pare acea hotărâre conform căreia i se va pune sechestru pe casele de la Miami?
- S-a tot scris că Adi e falit, că i s-a pus sechestru pe casele din Miami și mai știu eu ce alte astfel de chestii, de aceea eu vă spun că nu e nimic adevărat. Nu este vorba despre niciun sechestru. Și ca să limpezesc toate aceste lucruri vă spun că acea hotărâre a acelui tribunal din Florida nu este altceva decât o recunoaștere în civil a deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv din Elveția. Atât și nimic mai mult! Ce va urma mai departe nu știu eu să vă spun.
# Dle Mutu, ipotetic vorbind, dacă va pierde în toate instanțele de judecată, are Adrian 17 milioane de euro să plătească acea despăgubire clubului Chelsea?
- O fi având... de unde să știu eu? Ce, credeți că Adi îmi dă mie raportul ce bani are și ce bani nu are?

„Adi se află în discuții cu Chelsea privind o eventuală înțelegere pe cale amiabilă”

# Am înțeles că va cădea la pace cu oficialii clubului londonez...
- Ați făcut ce ați făcut și până la urmă iată că v-am răspuns la câteva întrebări. Eu nu vreau să mai ies prin presă și de aceea prefer să-mi respectați hotărârea. Și da, pentru dvs, vă spun că Adi se află în discuții cu oficialii clubului englez privind o eventuală înțelegere pe cale amiabilă. Dar, haideți să nu mai vorbim despre Adrian Mutu, haideți să vorbim de exemplu despre Bogdan Stancu, care iată e pe val și înscrie meci de meci. Haideți să vorbim despre viitoarele talente ale fotbalului românesc. De exemplu, vă spun că un nepot de-al meu e posibil să calce pe urmele lui Adi.
# Despre cine este vorba?
- Este vorba despre un nepot de-al meu pe care îl cheamă Alexandru, care are 13 ani și care se află în prezent la Academia de Fotbal Gheorghe Hagi.
# Spuneați că poate călca pe urmele fiului dvs, ce vă face să credeți asta?
- Eu zic că este talentat, dar rămâne de văzut pe viitor cum va decurge totul, dacă va asimila pregătirea și așa mai departe.
# Dle Mutu, vă mulțumesc și vă urez o zi cât mai plăcută!
- Și dvs la fel! Vă mulțumesc și eu pentru că ați venit și ați vorbit cu mine, nu așa cum au făcut alți colegi de-ai dvs de aici de la Pitești, care au scris lucruri foarte urâte la adresa familiei mele și mă refer aici la Consuelo. Eu înțeleg că se vrea să se scrie într-un anume fel la adresa lui Adrian Mutu, dar niciodată să se scrie despre familie. Scrie domnule despre fotbalistul Mutu, nu despre omul Mutu!

Mutu nu este un jucător interesant pentru Verona

Directorul sportiv al clubului Hellas Verona, Mauro Gibellini, a declarat că atacantul formaţiei AC Cesena, Adrian Mutu, nu este un jucător interesant pentru echipa sa.


"Sunt doar zvonuri, nu este nimic adevărat şi acum nu ne gândim la achiziţii. Acum suntem prinşi în campionat, trebuie să vedem care ne va fi viitorul. În orice caz, Mutu nu este un jucător interesant pentru noi, ar fi o «ciorbă reîncălzită»", a spus Gibellini, preluat de Mediafax.
Presa italiană a scris că atacantul Adrian Mutu nu va rămâne la Cesena după finalul actualei ediţii a Serie A şi ar putea reveni din vară la Hellas Verona, echipă pentru care a mai evoluat în perioada 2000-2002, informează site-ul goalcity.com.

VIDEO Verona visează la revenirea lui Mutu. L-ar antrena Mandorlini, ex-CFR

Soluţie neaşteptată pentru Adrian Mutu. Cum despărţirea sa de Cesena la vară, cu un an înaintea expirării contractului, este considerată inevitabilă, atacantul român ar putea ajunge la Hellas Verona.
Informaţia este furnizată de media italiană. ”Verona visează la revenirea lui Mutu”, a indicat agenţia ”tuttocesena”, precizînd că ”jucătorul de 33 de ani a lăsat o impresie extraordinară cînd a îmbrăcat tricoul lui Hellas”.

Mutu a fost împrumutat de Inter Milano la Verona între 2000 şi 2002, înscriind 17 goluri în 62 de partide.
Vezi jos cîteva dintre golurile lui Mutu la Verona.
Echipa este antrenată de Andrea Mandorlini. Acesta a pregătit-o pe CFR Cluj între noiembrie 2009 şi septembrie 2010 şi a reuşit să realizeze ”eventul”. Acum, Verona se găseşte în Serie B pe locul 3, de baraj pentru promovare. După 31 de etape (42 în total) are 60 de puncte, cu două sub Pescara şi cu trei mai puţine decît liderul Torino.

Mutu şi Chivu au făcut o "băută" de 25.000 de euro la Naţională!

Faptul că fotbaliştii echipei naţionale de fotbal nu au fost niciodată un exemplu de comportament, iar scandalurile în care au fost implicaţi au fost de notorietate este cunoscut de toată lumea, însă acum noi amănunte ies la iveală.

Cei doi fotbalişti, Adrian Mutu şi Cristian Chivu, au încins un chef pe cinste după un meci al "tricolorilor", conform SecretSport. Evenimentul ar fi avut loc în urmă cu câţiva ani, la Timişoara, după o victorie a echipei naţionale.

Distrracţia celor doi petrecăreţi s-a ţinut într-un club de manele din Tmişoara, unde Mutu şi Chivu au "spart" 25.000 de euro pe băutură şi dedicaţii de la manelişti. Pentru a se simţi excelent, cei doi nu au ezitat să-l cheme pe preferatul lor, Răzvan de la Piteşti, pe care l-au plătit regeşte.

"I-au dat 5.000 de euro doar ca să vină de la Piteşti la Timişoara să cânte pentru ei. Erau fericiţi şi puşi pe distracţie. Răzvan le-a cântat toată noaptea şi au fost foarte generoşi cu el. I-au dat 25.000 de euro. Pentru ei e o nimica toată!", au declarat surse de încredere din anturajul echipei naţionale pentru SecretSport, care mai precizează că Răzvan de la Piteşti a confirmat petrecerea lui Mutu şi Chivu, dar a refuzat să ofere alte detalii.

Un ”divorţ” anunţat: ”Este imposibil ca Mutu să rămînă din vară la Cesena”

Aventura lui Adrian Mutu la Cesena se va termina după doar un sezon. Aşa susţine cotidianul ”La Voce di Romagna” în articolul numit ”Anul zero. Adio lui Mutu şi »fraţilor» săi”. 


”Creditul acordat lui Mutu a ajuns la sfârşit deoarece, e uşor de înţeles, el a dezamăgit mereu. Fostul Fenomen român are încă un an de contract cu Cesena, dar este, evident, imposibil de crezut că va continua. Nu va fi uşor să fie plasat, chiar şi gratis, la un club din Italia, aşa că mult mai probabilă va fi o soluţie externă”, a scris ”La Voce di Romagna”.
În privinţa »fraţilor», aceştia sînt alţi jucători pe picior de plecare precum Rodriguez, Benalouane şi Marco Rossi.
7 goluri din cele 16 marcate de Cesena, ”lanternă roşie”, în actuala Serie A au fost semnate de Adrian Mutu
1,8 milioane de euro este salariul anual al atacantului român, sosit vara trecută gratis de la Fiorentina

Mutu pleacă în exil » Patronul Cesenei şi-a trimis jucătorii în cantonament pe termen nelimitat

”Briliantul” şi colegii vor fi cazaţi în staţiunea balneară Fratta Terme, la 16 kilometri de Cesena. ”Îi voi ţine acolo cît voi considera de cuviinţă!”, a tunat Igor Campedelli. 


Eşecul de duminică de la Cagliari (0-3), dar mai ales apatia lui AdrianMutu şi a colegilor săi în joc l-au înfuriat pe patronul Cesenei. Deşi echipa e practic retrogradată, Igor Campedelli nu acceptă să se piardă aşa şi a trecut la măsuri dure: "Începînd de marţi, echipa pleacă în cantonamentpe termen nelimitat. Şi-o voi ţine acolo cît voi considera de cuviinţă. Iar de acum înainte vor intra pe teren doar aceia care au motivaţie şi vor pune umărul pentru binele Cesenei, nu cei care vînează bonusuri contractuale personale".
Noul cartier general al alb-negrilor a fost stabilit la Fratta Terme, o staţiune balneară aflată la 16 kilometri de Cesena, 25 de minute de mers cu maşina. Echipa a ajuns ieri acolo, după antrenamentul desfăşurat, ca şi pînă acum, la baza sportivă de la Villa Silvia. Acest drum îl va face de acum zilnic. Sau mai precis "cît voi considera eu de cuviinţă!", după cum a insistat Campedelli.
9 înfrîngeri în 12 meciuri a suferit Cesena în acest an

"Cedarea lui Mutu, cel mai uşor în străinătate, trebuie să fie una dintre pietrele de temelie pe care se poate ridica noua Cesena"(Corriere Romagna, cotidian italian)
"Am căutat să insuflu jucătorilor dragoste pentru tricoul echipei şi demnitate. În van. N-am văzut nici o reacţie din partea lor, mai ales vechea gardă" (Igor Campedelli, patron Cesena)

Mutu, "mort" şi la Cagliari! Antrenorul i-a găsit o scuză după criticile patronului: "A făcut ce a putut! Şi-a ajutat ocazional colegii"

Mutu nu a mişcat nici în deplasarea de la Cagliari. Cesena a pierdut cu 3-0 şi este că şi retrogradată. După criticile patronului dinaintea meciului, Mutu este scuzat de antrenorul Mario Beretta: "Jocul lui Mutu? A făcut ce a putut"

"Mutu nu a fost bine. A făcut ce a putut. El trebuia să îi ajute pe Martinho şi Parolo, dar a făcut-o doar ocazioonal", a declarat antrenorul Cesenei.

Cesena, cu Adrian Mutu în teren până în minutul 72, a fost învinsă duminică, în deplasare, cu scorul de 3-0, de Cagliari, în etapa a XXVIII-a a campionatului Italiei.

Maurizio Pinilla a reuşit hattrick-ul, cu golurile din minutele 14, 45 (penalti) şi 57 (penalti).

Adrian Mutu a fost titular şi a jucat până în minutul 72.

Antrenorul "căluţilor de mare" a criticat şi arbitrajul: "Primul gol a fost din offside, iar penalty-urile nu au fost"

Vrea să-l BATĂ pe Hagi şi calcă pe urmele lui! Transferul salvator pentru Mutu: locul unde ar fi primit ca un ZEU

Adrian Mutu a intrat într-un mare con de umbră la Cesena, echipă care este ca şi retrogradată din Serie A, cu doar 17 puncte după 28 de etape. La aproape trei ani de la prima tentativă de a-l transfera, gruparea turcă Beşiktaş Istanbul va face o nouă ofertă pentru a-l lua pe atacantul român, despre care başkanii sunt convinşi că încă nu şi-a spus ultimul cuvânt în fotbalul mare. 

Avantajul lui Mutu ar fi acela că, după retrogradarea Cesenei, ar putea fi transferat gratis de Beşiktaş, care l-ar aduce pe locul ce va fi lăsat liber de portughezul Ricardo Quaresma, al cărui contract va expita în vară.

Mutu a mai fost dorit în trecut şi de celelalte formaţii mari din Istanbul, Fenerbahce şi Galatasaray.

Romanul care uimeste Italia: Mutu e idolul meu

Adrian Stoian, cel mai in forma fotbalist roman din Serie a, spune ca il are ca idol pe Adrian Mutu 

"In ultimul timp, Chivu m-a ajutat cu telefoane de incurajare, sfaturi care m-au ajutat si ma ajuta. Ma suna si imi spune ca ma urmareste. Si cu Mutu am vorbit in diverse ocazii, mai ales ca este idolul meu. Tin legatura mereu cu ei de cand am inceput sa joc, au inceput sa ma ajute si ei", a spus Stoian la Dolce Sport.

Ziarul ring: Lupu il apara pe „Briliant”: „S-a gasit Raducioiu sa vorbeasca de Mutu!”

Unul dintre cei mai mari atacanţi pe care i-a dat fotbalul românesc, Florin Răducioiu, l-a făcut praf pe Adrian Mutu în presa din Italia. Cel care i-a sărit în ajutor “Briliantului” este Dănuţ Lupu, fostul coleg al lui Răducioiu de la Dinamo.

Adrian Mutu nu traversează cea mai bună perioadă a carierei sale. La retrogradare cu Cesena, Mutu a fost criticat dur de un fost tricolor şi jucător în Serie A, la mai multe echipe, Florin Răducioiu. Fostul mare atacant al lui Dinamo a dat un interviu în presa italiană în care a vorbit despre Mutu. “A fost un pariu hazardat al preşedintelui Cesenei, Igor Campedelli. Un pariu pe care, în cele din urmă, l-a pierdut. Mutu e un fotbalist imatur, campion negativ şi la naţională. Nu e în stare să aibă un comportament de adevărat lider” a spus Răducioiu. 

 În apărarea lui Adrian Mutu a sărit însă Dănuţ Lupu. “E uşor să arunci cu vorbe într-un om care nu trece prin cel mai bun moment din viaţa sa. Eu cred că evoluţiile mai slabe ale lui Mutu vin şi din cauza problemelor pe care le are cu Chelsea. Nu trebuie să uităm că Mutu a fost de foarte multe ori unul dintre cei mai buni la naţională în ultimii ani. Nu înţeleg ce l-a apucat pe Răducioiu. S-a găsit Răducioiu să vorbească de Mutu! Parcă nu e persoana cea mai nimerită…”, a declarat, pentru “ring”, Dănuţ Lupu.

Mai poate juca la nivel înalt?
Dănuţ Lupu este optimist în privinţa atacantului Cesenei care, în situaţia în care echipa sa va retrograda, va putea să-şi caute altă echipă. Iar ofertele deja au început să curgă. “Eu cred că Mutu a greşit alegând Cesena, dar trebuie să-l înţelegem. Poate Cesena i-a făcut cea mai bună ofertă financiară. E la final de carieră şi asta l-a interesat, mai ales că are şi procesul ăla cu Chelsea. Eu cred că Mutu mai poate juca la nivel înalt doi-trei ani, dar va depinde foarte mult de el”, a mai spus Lupu.

“România pierde cu 5-0 în faţa Serbiei. Răspunsul lui Mutu a fost să meargă la o petrecere!” - Florin Răducioiu, sursa: “La Voce di Romagna”

Ce a mai spus Răducioiu:
“Îţi trebuie personalitate şi un anumit grad de modestie pentru a intra în rolul de lider al unei echipe provinciale. Mutu nu are niciuna dintre aceste caracteristici. Nu e un Hagi sau un Baggio.”
E nevoie de o perioadă de adaptare, dar măreţia unui adevărat campion iese apoi în evidenţă. Lui Adrian i s-a cerut asta la naţională, însă el a trişat de fiecare dată.”

N-a strălucit nici ieri
Adrian Mutu a fost din nou titular, ieri, după ce n-a evoluat etapa trecută, în jocul Cesenei de la Cagliari, scor 0-3. Meciul a fost unul ciudat, centralul Carmine Russo dând senzaţia că vrea neapărat victoria gazdelor, acordându-le în acest sens două penalty-uri. Împotriva oaspeţilor a dictat două eliminări! Mutu a jucat doar 72 de -*minute şi nu a fost nici de această dată jucătorul providenţial pe care-l doreşte preşedintele Igor Campedelli. Şi totuşi, românul a avut posibilitatea de a marca în două rânduri. În minutul 28, lansat în careul gazdelor, Mutu a preluat pe piept, dar a şutat pe centru în portarul Agazzi. Apoi, şase minute mai târziu, românul a executat bine o lovitură liberă, dar Agazzi a plonjat şi a scos greu în corner.

Răduciou îl desfiinţează pe Mutu în presa italiană: ”Imatur. Fără personalitate. Lipsit de modestie”

Într-un interviu acordat cotidianului La Voce di Romagna, fostul internaţional spune că atacantul Cesenei ”e pariul pierdut al preşedintelui Campedelli”.
Adrian Mutu e supus unui veritabil proces în Italia. Dacă pînă acum, în faţa "instanţei" au depus "mărturie" despre el jurnaliştii peninsulari şi suporterii Cesenei, ieri a făcut-o şi un român de-ai săi: Florin Răduciou. Cotidianul La Voce di Romagna l-a văzut pe fostul internaţional, component al Generaţiei de Aur a "naţionalei", drept cel mai potrivit să explice de ce-a eşuat "mariajul" dintre Briliant şi Cesena. Iar Răduciou, care în anii '90 a îmbrăcat tricoul mai multor formaţii italiene, în frunte cu AC Milan, nu şi-a cruţat deloc compatriotul.


Nici măcar n-a aşteptat să fie "provocat":
- Mutu a fost un pariu hazardat al preşedintelui Cesenei, Igor Campedelli. Un pariu pe care, în cele din urmă, l-a pierdut. Adrian venea după diverse dificultăţi avute la Fiorentina, disensiuni continue cu antrenorul Sinişa Mihajlovici. Poate se gîndea că într-un peisaj mai liniştit, cum e Cesena, va da ce-i mai bun din el. Dar nu e un jucător care să funcţioneze de-o asemenea manieră.
"Nu e un lider"
- Ce fel de jucător este?
- Aş vrea să spun că de cîte ori îl văd marcînd în Serie A, pentru mine e un vis împlinit. Fotbalul românesc a dispărut la nivel european, ca să nu mai vorbim la nivel mondial! Adrian e mîndria unei întregi naţiuni: e unul dintre puţinii rămaşi... unul dintre aceia care au reuşit în fotbalul italian. Iar pentru noi, Il Calcio e un mit. Dar Mutu e un fotbalist imatur, campion negativ şi la "naţională". Nu e în stare să aibă un comportament de adevărat lider pe termen lung.
- Vă referiţi la episoadele din afara terenului?
- România pierde cu 5-0 în faţa Serbiei; răspunsul lui Mutu a fost să meargă la o petrecere! Acesta e jucătorul în care a investit Cesena, în jurul căruia a construit echipa.
- Care e problema lui Mutu?
- E o chestiune de cultură personală. Îţi trebuie personalitate şi un anumit grad de modestie pentru a intra în rolul de lider al unei echipe provinciale. Mutu nu are nici una dintre aceste caracteristici. Nu e un Hagi sau un Baggio.
"A trişat la naţională"
- Dar şi Hagi a avut nevoie de-o anumită perioadă de adaptare la Brescia. Circulă anecdote, unele chiar haioase, despre certurile lui cu Domini...
- Da, numai că Brescia a fost o echipă care s-a întors imediat în Serie A după ce a retrogradat! Iar Gică şi Domini au rămas în relaţii bune. E nevoie de o perioadă de adaptare, dar apoi, măreţia unui adevărat campion iese în evidenţă. Lui Adrian i s-a cerut asta la naţională, însă el a trişat de fiecare dată. A avut mereu convingerea că o tehnică strălucitoare şi o evoluţie excelentă reprezintă cea mai bună scuză. Dar asta nu se mai întîmplă în fotbalul modern.
"Mutu a fost un pariu hazardat al preşedintelului Campedelli, pe care, în cele din urmă, l-a pierdut" (Florin Răducioiu)
"E un fotbalist imatur, campion negativ şi la naţională. Nu e capabil să aibă un comportament de lider pe termen lung" (Florin Răducioiu)
"S-a dus la petrecere după 0-5 cu Serbia! Acesta e jucătorul în care a investit Cesena, în jurul căruia a construit echipa" (Florin Răducioiu)
"Mutu n-are nici personalitatea, nici modestia necesare pentru a fi un lider. Nu e un Hagi sau un Baggio" (Florin Răducioiu)
"Mă aşteptam ca Mutu să aibă mai multe escapade în afara terenului, dar să aducă un plus de valoare echipei. A fost exact invers" (Igor Campedelli, preşedinte Cesena)
1 trofeu a cucerit Mutu în carieră, titlul în 2000 cu Dinamo, pentru care a jucat doar în tur. A mai luat două cu Juventus, dar i-au fost revocate în urma scandalului Calciopoli
16 luni este perioada totală cît a fost suspendat Mutu: 7 luni pentru cocaină la Chelsea şi 9 luni pentru pastile de slăbit cu sibutramină la Fiorentina
1,8 milioane de euro anual e salariul lui Mutu la Cesena, conform contractului pe doi ani semnat în 2011

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com