Mutu, mai multe pase exacte, Cavani, mai precis în faţa porţii! Cum s-au mişcat cele două vedete ale naţionalelor


Mutu putea egala recordul de goluri marcate la echipa naţională deţinut de Gheorghe Hagi, dar "Briliantul" nu a reuşit să înscrie.

A făcut-o în schimb Cavani, printr-o execuţie fabuloasă. Mutu a fost mai bun decât uruguayanul la pase reuşite şi la şuturi spre poartă. Atacantul lui Napoli a avut cifre mai bune la capitolul "şuturi pe poartă" şi recuperări.

În cele din urmă, duelul celor mai importanţi doi fotbalişti al celor două naţionale a fost concluzionat de scorul înscris pe tabelă. 1-1, remiză cu goluri, care ne dă speranţe pentru Mondialul din Brazilia.

SENZATIE! Rat a facut VOODOO din Ucraina? Mutu: "Nu stiu ce a facut, dar s-au accidentat ambii fundasi stanga!" :)


Romania 1-1 Uruguay / Adrian Mutu s-a distrat pe seama neconvocarii lui Razvan Rat la lot. Inlocuitorii lui s-au accidentat pe rand la meciul cu Uruguay.


 SENZATIE! Rat a facut VOODOO din Ucraina? Mutu: "Nu stiu ce a facut, dar s-au accidentat ambii fundasi stanga!" :)
Mutu a mai declarat ca Romania a facut un meci bun si ca incepe preliminariile Cupei Mondiale cu moral bun.

"Sunt bucuros pentru rezultat, am timp sa bat recordul lui Hagi. E alegerea publicului sa nu vina, dar e altceva cand e stadionul plin. Oricum, nationala a fost incurajata si asta e bine. Am jucat bine si in prima repriza, golul lor a fost dupa o executie de exceptie a lui Cavani.

Apoi cred ca am recuperat, am presat si le-am tinut piept cum nu multe echipe au reusit. Eu cred ca avem o echipa buna, baietii care vin din spate au calitati si o personalitate foarte buna. Nu conteaza absenta lui Rat, nu stiu ce a facut dar s-au accidentat ambii fundasi stanga. Nu inseamna ca el e exclus din lot, o sa mai vina.

Avem un moral bun pentru meciurile urmatoare. Cu Elvetia si Austria vom putea castiga, sunt echipe mai de nivelul nostru. Am fost si azi ofensivi, dar cu totii trebuie sa ne aparam si sa atacam, asa fac toate echipele. Azi am jucat mai retras ca de obicei, asta mi-a cerut Piturca si nu e nicio problema. Daca jucam asa, avem sperante de Mondiale.


Cand joci pentru nationala n-ar trebui sa conteze ce faci la club, Tatarusanu a aparat bine, era greu sa apere la golul lui Cavani.", 
a declarat Mutu dupa meci.

Romania - Uruguay: Piturca ataca cu Mutu


ECHIPELE DE START:
ROMANIA: Tatarusanu - Papp, Chiriches, Goian, Grecu -  Torje, Neagu, Pintilii, Mutu (capitan), Marius Niculae, Daniel Niculae
URUGUAY: Muslera - Maxi Pereira, Lugano, Godin, Caceres - A.Rios, D. Perez, Ramirez - Forlan, Suarez, Cavani

Edinson Cavani: Mutu e un campion adevărat

Atacantul spune intr-un interviu pentru Gazeta Sporturilor că il considera pe decarul Romaniei, Adi Mutu, un adevarat campion, cu executii fermecatoare.



- Îţi mai aminteşti debutul tău în Serie A?
- Sigur, un Palermo - Fiorentina 1-1, în martie 2007.

- Şi mai ştii cine a marcat atunci pentru adversari?
- Adrian Mutu, cum să nu-mi aduc aminte? A fost un moment special pentru mine, pe care-l pot revedea cu ochii minţii aproape minut cu minut. Mutu a deschis scorul atunci cu un gol care a născut multe discuţii. Un jucător de la Palermo era căzut pe gazon, se accidentase, Mutu a continuat însă acţiunea şi a înscris. Eu am intrat în repriza secundă şi am egalat aproape de final. M-a încîntat comparaţia făcută atunci între reuşita mea şi cea a lui Van Basten din finala Campionatului European din 1988. Acel 1-1 a fost ca o victorie pentru Palermo.

- L-ai urmărit pe Mutu în Serie A?
- Un campion. E un campion! Nu mă interesează viaţa lui privată şi nu ştiu motivele pentru care a trebuit să stea o perioadă în afara terenului. Dar în Italia şi în Anglia a demonstrat că e un jucător fermecător. Are clasă şi face parte din categoria fotbaliştilor care nu trec pe la o echipă fără să-şi arate alura de lideri.

Consuelo Mutu câştigă la frumuseţe

«Tricolorii» vor disputa azi amicalul de lux cu Uruguay, dar «duelul» feminin dintre consoartele fotbaliştilor a fost tranşat deja de jumătăţile jucătorilor noştri

Trupa lui Piţurcă va întâlni diseară, de la ora 20.30, pe Arena Naţională, selecţionata Uruguayului. 
Sud - americanii au venit cu toate vedetele, printre care şi Forlan, Cavani, Suarez sau Muslera, iar aceştia excelează şi la capitolul cuceriri feminine.
Însă, nici românii nu sunt mai prejos, şi dacă facem o simplă comparaţie, la acest capitol, între un atacant şi un portar din lotul lui Piţurcă şi jucătorii de pe posturile similare pregătiţi de Tabarez, balanţa înclină înspre România.


Consuelo (soţia lui Adi Mutu, atacant Cesena, salariu 1.8 milioane de euro pe an): în 2005 a devenit soţia lui Adi Mutu, cuplul având doi copii. Frumoasa din Republica Dominicană, pe numele său complet Consuelo Matos Gomez, a fost model dar acum ocupa functia de ministru pe probleme externe al Republicii Dominicane la Vatican.

Adrian Mutu a picat la pace cu Berat Racaj, ospătarul pe care l-a bătut | I-a închis gura cu 2.000 €

Pe 23 octombrie 2010, Adrian Mutu (32 de ani) l-a bătut pe Berat Racaj (29 de ani), ospătar într-un bar din Florenţa. Românul susţinea atunci că a fost jignit, dar kosovarul a negat şi l-a reclamat la poliţie.




Veşti bune pentru fanii lui Adrian Mutu înaintea meciului de diseară cu Uruguay! Întins pe durata unui an şi patru luni, “războiul” dintre atacantul Cesenei şi chelnerul Berat Racaj s-a stins, în sfârşit. Cum? Foarte simplu: “Briliantul” şi-a cumpărat iertarea. La propriu! Conform unor apropiaţi ai actualului căpitan al naţionalei de fotbal a României, Berat Racaj a acceptat bani pentru a-şi retrage plângerea împotriva lui Adrian. Şi asta nu pe o sumă colosală, aşa cum s-a vehiculat în ultimul an.


I-a achitat operaţia estetică la nas


“Au fost zvonuri că Mutu i-ar fi dat 10.000 de euro şi o maşină kosovarului. Prostii! De fapt, cei doi au picat la pace pentru o sumă mult mai «subţire», ca să nu zic derizorie. 2.000 de euro au fost de ajuns. Din câte ştiu eu, Racaj a folosit 800 de euro pentru operaţia estetică, să-şi îndrepte nasul, iar restul i-a băgat în buzunar. A zis şi «sărut mâna!» pe praful ăsta! Aşa că Adrian e liniştit acum, are toate motivele să marcheze golul 34 sub tricolor şi să-l egaleze pe Hagi”, ne-a dezvăluit un apropiat al “Briliantului”.

Mutu danseaza 'Ai se eu te pego' cu Ronaldo si Neymar! Ce SHOW pregateste langa Marica daca da gol cu Uruguay


Dansul lansat de Neymar a devenit cea mai populara bucurie de gol in campionatele tari din Europa!


 VIDEO GENIAL! Mutu danseaza 'Ai se eu te pego' cu Ronaldo si Neymar! Ce SHOW pregateste langa Marica daca da gol cu Uruguay
Mutu ii va invata si pe colegii de la nationala 'Ai se eu te pego' daca da gol cu Uruguay-ul. La Cesena, le-a aratat deja fanilor ca ii iese dansul mai bine decat lui Ronaldo.

Fotbalisti din toate ligile mari sunt nebuni dupa melodia lui Michel Telo. Brazilianul a starnit un nou razboi intre Barca si Real. Dupa ce a fost in vizita in cantonamentul Madridului, Telo i-a suparat pe brazilienii de la Barca, Alves si Adriano, care erau convinsi ca e unul de-al lor!

Mutu promite spectacol cu Uruguayul

Adrian Mutu: "Dacă scoatem un rezultat pozitiv, putem juca de la egal la egal cu orice forţă a lumii"

http://tv.gsp.ro/html5/video-22191

Adrian Mutu: "Voi face tot ce-mi stă în putinţă să ajut echipa să se califice, această campanie e ultimul tren pentru mine"
http://tv.gsp.ro/html5/video-22192#

Adrian Mutu: "Oricum îl depăşesc pe Hagi la goluri marcate, dacă nu acum, meciurile viitoare sigur"
http://tv.gsp.ro/html5/video-22191#

Hagi? Un fleac pentru Mutu » "Oricum o să-l depăşesc"


Adrian Mutu va juca in aceasta seară, împotriva Uruguayului, şi cu gîndul la recordul personal. Mai are nevoie de numai două goluri pentru a-l depăşi pe Gică Hagi în topul all-time al celor mai buni marcatori ai "naţionalei".
În acest moment, "Regele" are 35 de goluri, iar "Briliantul" îl secondează cu 34. "V-aş minţi dacă aş spune că nu contează pentru mine să-l depăşesc pe Hagi. Contează, dar nu cel mai mult.
Oricum o să-l depăşesc. La meciul de acum cu Uruguay, la următorul, tot voi reuşi, aşa cum altul o să mă depăşească şi pe mine la un moment dat", a declarat azi Mutu într-un interviu acordat în exclusivitate GSP TV.

Vezi aici un montaj cu momente superbe din carierele lui Hagi şi Mutu

Mutu e anunţat titular azi, contra reprezentativei Uruguay, de la 20:30, în direct la Antena1.

Mutu: "N-am auzit de Bumba. După nume ar trebui să fie o «bombă»"

Adrian Mutu a vorbit despre echipa naţională într-un interviu acordat azi în exclusivitate GSP TV.  "Briliantul" a mărturisit că nu a auzit de Claudiu Bumba, puştiul de 18 ani pe care Piţurcă îl consideră viitorul număr zece al echipei naţionale.



"Bumba? N-am auzit de el. După nume ar trebui să fie o «bombă»", a spus Mutu amuzat. Atacantul a adăugat: "Dacă selecţionerul a rămas impresionat, înseamnă că are calităţi. Dar nu e suficient să faci doar un meci-două bune. Ca să devii un număr zece al echipei naţionale, lucrurile trebuie să se schimbe radical. Responsabilitatea ta, ca jucător, e foarte mare". 

"Cu Raţ e ceva temporar, cum a fost şi cu mine"

Mutu a vorbit apoi despre neconvocarea lui Răzvan Raţ. "Nu mi-e teamă de momentul cînd un alt jucător mai tînăr îmi va lua locul, mai devreme sau mai tîrziu se va întîmpla asta. E cursul vieţii fotbaliştilor. M-a surprins neconvocarea lui Raţ, dar cred că e o decizie de moment a lui Piţurcă, aşa cum a fost şi în cazul meu. Nu se pune problema să iasă din vederile selecţionerului, domnul Piţurcă vrea să încerce şi alte soluţii pentru a construi echipa", a declarat Mutu. 

"Nu sîntem barbari!"

Mutu s-a mai referit şi la avertismentul pe care petrecăreţii din lot l-au primit de la Piţurcă. "Discut des cu selecţionerul, mi-a spus să mă sacrific cît mai mult. Nu sîntem jucători amatori, nu sîntem nişte barbari să venim cu femei în cantonament. Că mai bea unul seara un pahar de vin, asta e altceva. E adevărat că în trecut am făcut unele greşeli pe care le regret, dar de multe ori s-a şi exagerat şi s-au scris prostii". 

"La valoarea noastră, să remizăm cu Olanda ar fi foarte bine"

Adrian Mutu a făcut şi calculele de calificare din Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014, din care alături de România mai fac parte Olanda, Turcia, Estonia, Andorra şi Ungaria. "Pe Olanda nu o văd aşa mare favorită. A mai fost o dată şi a terminat după noi grupa. Depinde, nu calculele hîrtiei decid. Chiar dacă nu eşti cea mai valoroasă, cu atenţie sporită te poţi califica. Trebuie să ştim să jucăm şi la 0-0 cînd e cazul, dar şi cînd să intrăm la victorie. Cu Olanda, dacă scoatem egaluri e foarte bine. Sîntem totuşi echipa României, avem valoare medie, nu mai sîntem ce am fost". 

"S-a săturat toată lumea de promisiuni! Ar fi uşor să vorbim, dar ne trebuie victorii, un rezultat bun cu Uruguay şi încet-încet lumea se va întoarce la stadion"
Adrian Mutu, atacant România

Tricolorii la psiholog! Mutu socheaza inainte de meciul cu Uruguay: "Toti fotbalistii beau, nu doar noi! Sper sa fim pregatiti psihic la meciurile oficiale"

Adrian Mutu a declarat ca echipa nationala va avea un test psihologic in meciul cu Uruguay.

"Trebuie sa atacam cu mai multi jucatori decat de obicei, sa punem si noi probleme. Uruguay e peste noi, noi suntem o echipa n reconstructie, sunt multi jucatori noi si tineri la nationala. Vom afla maine daca putem juca de la egal la egal cu marile puteri", a declarat Mutu la gsptv.

Acesta considera campania pentru Mondial ultimul sau tren, prin care isi poate sterge cel mai mare regret al carierei:

"Este ultimul meu tren. Sper sa fim pregatiti psihic inainte de meciurile oficiale. Regret ca nu ne-am calificat la un mondial", a spus Mutu.

Atacantul nationalei a afisat o atitudine aroganta atunci cand a fost intrebat de actele sale de indisciplina la lot:

"Sa stiti ca nu suntem barbari sau neprofesionisti sa aducem femei in cantonament. Asa, ca stam la masa pana la 1 noaptea sau ca bem o sticla de vin... sa stiti ca toate echipele din lume beau, nu doar noi"
, a declarat Mutu.

Capitanul Romaniei a mentionat ca nu este afectat nici de penaltyul ratat in meciul cu Italia, la Euro 2008: "Daca ma deranjeaza ratarea aceea? Nu, normal ca nu. Pe mine nu ma deranjeaza nimic, nu sunt omul care sa stea intr-un penalty."

Să iasă Consuelo pe gazon! » Doar așa Național Arena ar putea fi plin

Iubita starului Diego Forlan, fostul topmodel Victoria Saravia, 25 ani, l-a făcut să renască pe atacantul de 32 de ani al lui Inter. ”Tricolorii” răspund prin căpitanul Mutu, a cărui soţie, Consuelo, 34 ani, e pretutindeni o apariţie fermecătoare. Ele sînt singurele care i-ar mai putea aduce pe români pe stadion la partida de mîine.
Naşu' şi trupa de la federaţie n-au reuşit deocamdată să-i convingă pe români să se bulucească la casele de bilete pentru amicalul România - Uruguay. Nici măcar prezenţa la Bucureşti a unor staruri precum Cavani, Forlan sau Suarez, care fac ravagii săptămînă de săptămînă în Serie A şi în Premier League, nu au fost suficiente pînă acum ca partida de gală cu campioana Americii de Sud să semene a eveniment pentru fotbalul românesc. Dovada: în 11 zile, s-au vîndut, pe net sau direct la ghişee, doar circa 2.000 de tichete! Dintr-un total de 50.000 puse la bătaie!



Consuelo si Adrian iau aurul pentru revistele glossy
Din trupa lui Piţurcă vine "răspunsul" căpitanului Mutu: soţia lui, Consuelo, 34 de ani, face ravagii la orice apariţie publică şi prezenţele sale, alături de Adrian, în ipostaze provocatoare în revistele glossy aduc vînzări spectaculoase.

Hagi si Mutu s-au inteles: ce trebuie sa faca "Briliantul" dupa ce o sa-i bata recorduri de goluri la nationala!


VIDEO: Hagi si Mutu s-au inteles: ce trebuie sa faca Briliantul dupa ce o sa-i bata recorduri de goluri la nationala! pe www.sport.ro NU vom avea inca un Mutu la nationala! La ce sport e MEGA talent baiatul lui Mutu
NU vom avea inca un Mutu la nationala! La ce sport e MEGA talent baiatul lui Mutu pe www.sport.ro

Mutu, singurul „tricolor” cunoscut

Echipa națională a României va susține, mâine, un amical de lux în compania campioanei Americii de Sud, Uruguay. Vedetele oaspeților vor fi prezente pe Arena Națională din București, dar jocul pare mai mult o obligație pentru adversarii noștri, care nu au auzit decât de Adrian Mutu. În plus, atacantul Diego Forlan îl cunoaște și pe Cristian Chivu, care s-a retras, însă, din rândurile reprezentativei. „Am vorbit cu Cristi Chivu înainte să vin în România și îmi pare rău că nu o să joace și el, dar este alegerea lui dacă nu mai vrea să vină la echipa națională. Îl mai știu pe Adrian Mutu, un jucător foarte bun, în rest nu cunosc alți jucători români în acest moment. O să îi cunosc la meci”, a comentat jucătorul lui Inter Milano, care evoluează în același campionat ca și Adrian Mutu.
Jucătorii uruguayeni au ajuns rând pe rând la București, cu avionul, la fel ca și selecționerul Oscar Washington Tabarez.

Meciul cu Uruguay, ultimul pentru MUTU la nationala? Ce mesaj de la Piturca l-a pus pe ganduri pe "Briliant"


VIDEO: Meciul cu Uruguay, ultimul pentru MUTU la nationala? Ce mesaj de la Piturca l-a pus pe ganduri pe Briliant pe www.sport.ro

Ultimul AVERTISEMNT pentru Mutu! Piturca l-a bagat in sedinta inaintea meciului cu Uruguay! Ce pretentii are de la noul capitan


Victor Piturca l-a numit capitan pe Mutu dupa neconvocarea lui Rat, dar l-a si certat pe "briliant". Mutu a primit un ultim avertisemnt din partea selectionerului, care se astepta la o schimbare mare din partea lui.

Ultimul AVERTISEMNT pentru Mutu! Piturca l-a bagat in sedinta inaintea meciului cu Uruguay! Ce pretentii are de la noul capitan
"Am discutat cu Mutu inainte de a-l convoca, am avut o disctuie serioasa cu el pentru ca am pretentia de la jucatorii ca el sa dea totul la meciurile nationalei. S-au obisnuit cu anumite pretentii, ca vor liber... Nu mai merge, e ultimul tren pentru a prinde un Mondial. Vom vedea daca a inteles, dialogand cu el mi s-a parut ca a inteles foarte bine. Nu a fost prima discutie de genul asta. Ma voi bucura pentru Mutu daca il va depasi pe Hagi la numarul de goluri, dar scopul e altul. Nu ma intereseaza pe mine asta. Eu sper ca Mutu sa dea absolut totul cand vine si joaca pentru nationala. Cum a facut-o pana acum! Probabil Mutu va fi capitan la acest joc",a declarat Victor Piturca la conferinta de la Mogosoaia.

Mutu a bifat 60 de minute în deplasarea de la Chievo. Ce a făcut "Briliantul"


Adrian Mutu a fost titular în partida pe care echipa lui, Cesena, a pierdut-o azi, 0-1, pe terenul lui Chievo
"Briliantul" a fost nevoit să părăsească terenul în minutul 60, la scorul de 0-0, în urma unor considerente de ordin tactic. Golgeterul "naţionalei" a fost sacrificat de antrenor în interesul echipei după ce fundaşul Lauro a fost eliminat.
Pînă să-i lase locul în teren lui Rossi, Mutu reuşise o singură acţiune mai importantă, reluînd imprecis în minutul 50. Gazdele tot s-au impus pînă la urmă prin golul lui Moscardelli (78), iar Cesena rămîne pe ultimul loc în Serie A cu 16 puncte şi îşi continuă drumul sigur spre Serie B.
Atacantul de 33 de ani urmează să se alăture mîine "tricolorilor" în cantonamentul de la Mogoşoaia în vederea amicalului cu Uruguay, programat miercuri, de la ora 20:30, în direct la Antena 1 

Alexandra Dinu: «Aştept de la Adi Mutu să fie un tată bun pentru Mario»

Alexandra Dinu (31 de ani) a vorbit într-un interviu publicat în cel mai recent număr al revistei Unica  despre Mario şi despre relaţia cu tatăl acestuia, fotbalistul Adrian Mutu.



Alexandra pare să fie în relaţii bune cu tatăl lui Mario, fotbalistul Adrian Mutu. “Tot ce aştept eu de la Adrian astăzi este să fie un tată bun pentru Mario. Ei s-au văzut chiar acum vreo zece zile (la începutul lunii, n.r.), când Adi a jucat la Roma, au fost fericiţi să petreacă puţin timp împreună”, a mai spus ea.

Mutu, in topul golgheterilor planetei din deceniul trecut

Federatia Internationala pentru Istoria si Statistica Fotbalului (IFFHS) a realizat o ierarhie a celor mai buni atacanti, luandu-se in calcul perioada 2001-2010, clasamentul eficientei rezultat cuprinzand 106 jucatori, majoritatea nume mari.

Au fost puse la socoteala golurile realizate in partide oficiale ale echipelor nationale, precum si cele din intrecerile de club organizate de catre confederatii, plus cele inter-continentalele.



Intre primii 50 de golgheteri internationali ai decadei precedente il regasim si pe Adrian Mutu, actualul atacant al Cesenei marcand 46 de goluriin portile adverse, 28 in tricoul Romaniei si alte 18 pentru echipele sale de club angrenate, la vremea respectiva, in diferite competitii europene.

Dupa cum se stie, "Briliantul" a jucat in cupele europene, pentru Dinamo Bucuresti, Internazionale Milano, Hellas Verona, AC Parma,Chelsea Londra, Juventus Torino si Fiorentina.

Jucatorul numarul 1 al planetei in momentul de fata, argentinianul Lionel Messi, il devanseaza la acest capitol doar cu patru goluri pe Mutu, "perla" Barcelonei ocupand locul 34 cu 50 de reusite.

Top 10 arata astfel:

1. Van Nistelroij (Olanda) - a jucat la Manchester UnitedReal Madrid, Hamburger - 86 goluri (33nationala / 53 cluburi)
2. Thierry Henry (Franta) - Arsenal LondraFC Barcelona - 85 (43/42)
3. Didier Drogba (Coasta de Fildes) - Olimpique Marseille, Chelsea Londra - 83 (45/38)
4. Miroslav Klose (Germania) - Kaiserslautern, Werder BremenBayern Munchen - 81 (58/23)
5. Samuel Eto'o (Camerun) - Deportivo Mallorca, FC Barcelona, Internazionale Milano - 79 (44/35)
6. Flavio Amado da Silva (Angola) - Atletico Luanda, Al-Ahly Cairo, Al-Shabab Riyad - 73 (32/41)
7. Dimitar Berbatov (Bulgaria) - Bayern Leverkusen, Tottenham Hotspur, Manchester United - 71 (46/25)
8. Raul Gonzales Blanco (Spania) - Real Madrid, Shalke 04 - 71 (26/45)
9. David Villa (Spania) - Real Zaragoza, Valencia, FC Barcelona - 68 (44/24)
10.Andrei Shevshenko (Ucraina) - AC Milan, Chelsea Londra, Dinamo Kiev - 68 (32/36) 

Bogdan Fechita: De ce e convocat Mutu la naţională


Victor Piţurcă este cunoscut ca o persoană care nu uită şi nu iartă. Şi cum l-ar putea ierta pe cel care i-a luat ocazia de a antrena naţionala la Euro 2000?
Sfîrşitul anului 1999 este o perioadă de tristă aducere aminte pentru actualul selecţioner al naţionalei. Piţurcă calificase naţionala fără probleme la Euro 2000, însă a fost demis de Mircea Sandu în urma unui conflict cu Hagi şi Popescu, liderii echipei din acea perioadă. A fost o ceartă din care nu mai era cale de întoarcere, iar Sandu a trebuit să aleagă. A mers pe mîna jucătorilor.
Şase ani mai tîrziu, Sandu îi încredinţa din nou naţionala lui Victor Piţurcă. Din peisaj dispăruseră Hagi şi Popescu, jucători care se retrăsese de ceva timp din circuit.
Hagi deţinea două recorduri la naţională. Era fotbalistul cu cele mai multe selecţii şi cu cele mai multe goluri marcate pentru România.
Şi ce ocazie mai bună ar fi avut Piţi să se răzbune pe cel care i-a furat ocazia de a participa la un turneu final dacă nu ar fi şters recordurile la care Regele Hagi ţinea foarte mult?
Dorinel Munteanu a fost prima armă a lui Piţurcă. Aflat încă în activitate şi cu doar cîteva selecţii în spatele lui Hagi, Piţurcă a apelat tot timpul la serviciile mijlocaşului care la sfîrşitul carierei a îmbrăcat tricoul mai multor echipe din Liga 1.
Nu mai conta faptul dacă convocarea lui era necesară sau nu. Dorinel a ajuns o prezenţă constantă la lot pînă ce a reuşit să doboare recordul de selecţii deţinut de Hagi. Ba chiar şi-a asigurat un avantaj important.
Topul selecţiilor la echipa naţională:
1.  Dorinel Munteanu 134 
2.  Gheorghe Hagi  125
3.  Gheorghe Popescu 115 
4.  Ladislau Bölöni 108
5.  Dan Petrescu 95
Şi iată că istoria se repetă din nou. După ce Dorinel l-a depăşit în topul selecţiilor, Hagi a mai rămas doar cu titlul de cel mai bun marcator din istoria "naţionalei".
Titlu pe care se va vedea nevoit să îl împartă în curînd cu Adrian Mutu şi, foarte posibil, să i-l cedeze total.
Oficial, Piţurcă susţine că strategia lui este de a testa jucătorii tineri cu ajutorul cărora să formeze scheletul echipei naţionale pentru următoarele preliminarii.
Dintre convocaţi nu lipseşte, însă, Adrian Mutu, atacant care mai are nevoie de un singur gol pentru a egala recordul lui Hagi. Şi de două pentru a-l depăşi pe cel mai bun jucător din istoria fotbalului românesc.
Aşadar, răzbunarea lui Piţi este la un pas de a fi îndeplinită.
Topul golgeterilor la echipa naţională
1.  Gheorghe Hagi  35
2.  Adrian Mutu  34
3.  Iuliu Bodola  30
4.  Anghel Iordănescu 26
5.  Viorel Moldovan 25
*Mutu e singurul jucător aflat în activitate.

Adrian Mutu, convocat de Piţurcă pentru amicalul cu Uruguay


Portarul echipei Steaua, Ciprian Tătăruşanu, a fost convocat de selecţionerul Victor Piţurcă pentru meciul amical al reprezentativei României cu Uruguay în ciuda greşelilor din dubla întâlnire cu Twente din şaisprezecimile de finală ale Ligii Europa.
Lotul de 23 de jucători anunţat de Piţurcă este următorul: Ciprian Tătăruşanu (Steaua), Silviu Lung jr. (Astra Ploieşti), Cristian Bălgrădean (Dinamo) - portari; Paul Papp (FC Vaslui), Cornel Râpă (Oţelul Galaţi), Vlad Chiricheş (Steaua), Valerică Găman (Astra Ploieşti), Dorin Goian (Glasgow Rangers), Dragoş Grigore (Dinamo), Constantin Grecu (Universitatea Cluj), Iasmin Latovlevici (Steaua) - fundaşi; Bănel Nicoliţă (Saint-Etienne), Gabriel Torje (Udinese), Alexandru Bourceanu (Steaua), Ionuţ Neagu (Oţelul Galaţi), Mihai Pintilii (Pandurii Târgu Jiu), Costin Lazăr (PAOK Salonic), Adrian Mutu (Cesena), Cristian Tănase (Steaua) - mijlocaşi; Bogdan Stancu (Orduspor), Daniel Niculae (Nancy), Marius Niculae (Dinamo) şi Ciprian Marica (Schalke 04) - atacanţi.

Piţurcă decide azi dacă îl cheamă pe Mutu cu Uruguay şi are un mesaj pentru el: ”Dai totul sau îl chem pe Bumba!”

Selecţionerul aşteapta să afle de la starul Cesenei ce planuri are cu ”naţionala” şi anunţă că vrea sînge proaspăt la lot pentru a-şi atinge obiectivul impus de FRF, calificarea la Euro 2016.
Victor Piţurcă stabileşte azi cîţi din cei 12 stranieri cărora le-a trimis telegrame de convocare de principiu vor intra în cantonament duminică pentru amicalul cu Uruguay. Cea mai mare dilemă plana ieri în privinţa vedetei lui Cesena, Adrian Mutu. Discuţiile se învîrt în jurul vîrstei golgeterului "naţionalei", care a împlinit luna trecută 33 de ani, aspect care nu se mulează pe concepţia de reconstrucţie începută de selecţioner. 


"Pe experimentaţi mă bazez la oficiale"
Victor Piţurcă a explicat ieri pentru GSP: "Trebuie să ştiu ce vrea Mutu în continuare de la echipa naţională! Avem o strategie pe termen lung, obiectivul meu e calificarea la Euro 2016. Vreau să aduc sînge proaspăt la lot, iar pe jucătorii cu experienţă să mă bazez la meciurile oficiale".
Selecţionerul a mai spus: "Ştiu că în plan financiar una e cînd vine Mutu şi alta fără el, dar doresc să formez o echipă de viitor. Problema e că vreau să ştiu dacă poate da totul cînd vine lot. Dacă nu vine Mutu, în locul lui va fi convocat Bumba". Mijlocaşul lui FCM Tîrgu-Mureş are 18 ani şi a debutat luna trecută la "naţională", în amicalul cu Turkmenistan (3-0).

Uite cum arată băiatul lui Adrian Mutu

Alexandra Dinu, fosta sotie a lui Adi Mutu a mărturisit într-un interviu pentru revista Unica in ce fel de relaţii este cu fotbalistul. Bineînţeles că a vorbit cu mare drag şi despre băieţelul lor, Mario, pe care il puteti vedea in imaginea de mai jos!



Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com