Lucian Lipovan: Mutu cu Franţa? Da, în tribună!

Pentru a cine mai ştie câta oară, Mutu s-a schimbat! Dat fiind că în precedentele ocazii se schimbase de fapt din rău în mai rău, nimic nu mă poate convinge că acum a urmat direcţia bună. Iar dacă a nimerit direcţia, sigur sensul e opus. Faptul că a cerut bilete (gratis) pentru meciul din Luxemburg e un simplu episod telenovelistic, menit să-i impresioneze doar pe cei care în ultimii zece ani au fost într-o nesperată excursie pe lună şi habar n-au cine e Mutu, în cel mai bun caz auzind de suporterul dinamovist respectiv.

Acum, că tot ne-am lămurit cum e cu schimbatul lui Mutu, să admitem şi că e fotbalist, specie pe cale de dispariţie în Carpaţi, din ce se vede în documentarele de specialitate de pe Digi Sport. Ne confruntăm astfel cu eterna dilemă shakespeariană: to be or not to be, în varianta convocat la naţională. Am avut de atâtea ori dilema asta, încât deja e dovedit că niciuna din cele două posibile soluţii nu e bună. Cina de taină între Mutu şi Piţurcă, pusă la cale în această seară în Luxemburg, conform surselor ProSport, este, astfel, pe cât de interesantă pentru presă, pe atât de inutilă. Cu siguranţă folosim mai bine orele respective în a studia cum spargem Luxemburgul, dacă tot e o nucă atât de tare.

Întâlnirea dintre Piţurcă şi Mutu e bună la un singur lucru: Piţurcă să-i dea lui Mutu bilete şi la meciul cu Franţa, dacă tot vrea să vadă naţionala. Cu sau fără locuri, dar în tribună oricum, nu pe bancă. Şi, ca să fiu mai clar, detaliez: o iertare între două meciuri, oarecum forţată mai degrabă de apropiaţi, ar dovedi doar eventuala slăbiciune, lipsă de autoritate şi credibilitate ale lui Piţurcă. Nu doar faţă de noi - că asta nici nu-l prea interesează pe selecţioner -, ci în vestiar, unde sunt convins că ar avea probleme cu alţi fotbalişti, măcar şi din cauza lipsei cuvântului. Mai pe scurt, decât să se mai retragă câţiva, mai bine îl lăsăm acasă pe Mutu şi încercăm să refacem cât de cât atmosfera în vestiar pentru viitor.

Iar dacă totuşi nu rezistăm geniului fotbalistic şi insistăm să nu se bucure de el doar locuitorii Cesenei - sesizaţi ironia -, atunci hai măcar să o facem după meciul cu Franţa, să ştim şi noi cum stăm.

Nationala a ajuns in Luxemburg, Mutu vine langa nationala sa-i ceara IERTARE lui Piturca! Prima reactie a delegatiei

Nationala Romaniei a ajuns in Luxemburg, unde il asteapta si pe Mutu. Starul Cesenei va ajunge langa lot chiar daca nu a fost selectionat pentru a purta o discutie cu Piturca si a-i cere scuze in urma escapadei de la ultima convocare.

Dumitru Dragomir a insotit nationala Romaniei in Luxemburg si e incantat ca Mutu va discuta cu Piturca:

"I-a venit mintea lui Mutu la cap! Nu e nevoie sa-si puna cenusa in cap, sunt sigur ca si-a revenit. Asa cum marii pictori si scriiitori trag la masea, si el trage la masea", a declarat Dragomir.

Mutu revine la nationala

Din pricina escapadei din San Marino, atacantul Cesenei ramane neconvocat pentru meciul cu Franta, dar va fi rechemat la lot incepand cu urmatoarele partide.

MUTU 258x300 Mutu revine la nationala

Mutu rateaza Franta

Exclus pe o perioada nedeterminata de la echipa nationala, Adrian Mutu este cerut la lot chiar de catre “tricolori”. Singurul, insa, care-a avut curajul sa-i transmita mesajul selectionerului a fost Cristi Sapunaru. La conferinta de ieri, Victor Piturca a povestit cum i-a taiat elanul ex-rapidistului: “Mutu nu ma poate convinge la telefon sa revin asupra deciziei. Sapunaru a venit si mi-a spus ca avem nevoie de el. I-am raspuns scurt, «stiu, nu trebuie sa-mi spui tu asta!»”.

Sursele “National” afirma ca Adrian Mutu va reveni printre “tricolori” dupa “dubla” cu Luxemburg si Franta, intre el si Piturca nemaifiind acum nicio animozitate. Selectionerul nu l-a chemat pentru aceste doua jocuri din dorinta de a da un exemplu celorlalti fotbalisti din lot.

GEST fara precedent al lui Mutu! Cum i-a lasat fara cuvinte pe Piturca si Sandu inainte de meciul cu Luxemburg

Mircea Sandu a primit un telefon la care nu se astepta inainte de meciul cu Luxemburg:

 	GEST fara precedent al lui Mutu! Cum i-a lasat fara cuvinte pe Piturca si Sandu inainte de meciul cu Luxemburg

Mutu a vrut sa vina langa nationala la meciul cu Luxemburg. Chiar daca nu a fost selectionat, "Briliantul" vrea sa fie cu lotul. A cerut bilet la meci:

"Mutu m-a sunat ieri ca vrea sa fie alaturi de echipa la meciul cu Luxemburg. M-a mirat, niciodata nu a facut un astfel de gest. I l-am transmis si antrenorului, e un gest care trebuie luat in calcul. De la Tamas nu am primit niciun telefon", a declarat Sandu la Sport.ro

"A fost o exprimare un pic gresita in prima lui conferinta. Eu am incercat sa-l conving ca trebuie lasata o portita. El a decis sa nu-i cheme pentru aceasta actiune, daca se va razgandi si considera ca trebuie convocati, ii va convoca", a mai spus Sandu.

Se înghesuie să-l vadă pe Mutu! Cesena a vândut în acest sezon cele mai multe abonamente din istorie!

Zi istorică pentru Cesena, echipă la care va juca din acest sezon şi Adrian Mutu! Echipa fondată în 1940 a vândut în acest sezon cele mai multe abonamente de istorie: 11.170, depăşind vechiul record de 11.143 ce data de anul trecut.

Capacitatea stadionului Dino Manuzzi este de 23.900 de locuri.

Ce presiuni au facut jucatorii sa revina Mutu si Tamas la echipa nationala


3 EUROreveniri la nationala: Ce presiuni au facut jucatorii sa revina Mutu si Tamas si cum vrea Piti sa-l readuca pe Chivu pe www.sport.ro

Adrian Mutu, "îngheţat" la cota 32

“Briliantul” a dat cu piciorul ocaziei de a deveni golgheterul “all-time” al României, după ce împreună cu Tamaş, l-a scos din minţi pe Victor Piţurcă, părăsind hotelul în care era cazată naţionala, înaintea partidei cu San Marino. “Nu accept asemenea lucruri. Mutu şi Tamaş, sunt excluşi de la naţională!”, a tunat selecţionerul, la finalul partidei cu San Marino (1 – 0).



Un simplu search pe google cu numele Adrian Mutu, aduce următoarele rezultate: succese şi goluri, împliniri şi dezamăgiri, o suspendare de şapte luni pentru consum de droguri, certuri şi împăcări cu fraţii Becali şi Nicu Gheară, femei şi maşini frumoase. Pentru fanii înfocaţi ai “Briliantului”, toate acestea păreau să fie uitate. Adrian Mutu, la cei 32 de ani, datorită ghinionului anulării amicalului cu Argentina şi perfectării partidei cu San Marino, putea deveni golgheterul “all-time” al naţionalei. Adunase 32 de goluri sub “tricolor”. Cu doar trei mai puţin decât recordul “naşului” său, Gheorghe Hagi. Să ne mai amintim că urma o altă partidă uşoară pentru România: cea cu Luxemburg?! Ce l-ar fii oprit să mai înscrie de patru ori şi să intre în istoria fotbalului românesc? Bineînţeles, o escapadă obişnuită din hotelul unde era cazată “naţionala”, de data aceasta cu Gabriel Tamaş, şi fără voia selecţionerului. Mai mult, gurile rele susţin că Mutu şi Tamaş au ajuns la hotel, după câteva ore bune, timp în care au consumat şi alcool. Poate, Mutu a ţinut să reamintească tuturor de ce primul său antrenor, Mihai Ianovschi, l-a poreclit încă de când era mic <>, sau, de ce a avut probleme, rând pe rând cu Gicu Dobrin, Iordănescu, Mourinho, Răzvan Lucescu şi Piţurcă. Cu siguranţă, însă, şi-a luat <> de la echipa naţională!


Piţurcă: “Mutu şi Tamaş, sunt excluşi de la naţională!”

Selecţionerul, deranjat de primirea de care a avut parte, chiar la începutul celui de-al treilea mandat la naţională, din partea căpitanului Mutu şi a vice-căpitanului Tamaş, a ţinut să lămurească lucrurile: “La mine, regulile sunt stricte! Ei ştiau acest lucru. Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat, am pierdut doi jucători valoroşi, dar viitorul nu se poate decide în aceste condiţii. În acest moment, cei doi, sunt eliminaţi definitiv de la naţională!”.

“E decizia cea mai bună”

Susţinători în trecut ai lui Mutu, acum, atât Mircea Sandu, cât şi Mitică Dragomir au căzut de comun acord că Piţi a luat decizia înţeleaptă, iar “Briliantul” nu mai putea fii tolerat la nesfârşit. “Am crezut cu toţii că s-a învăţat minte, mai ales că mai are de jucat doi, trei ani şi apoi agaţă ghetele-n cui. Putea intra în istoria fotbalului românesc, însă şi-a dat cu stângul în dreptul. Păcat de talentul lui, putea mai mult… Decizia lui Piţurcă e cea mai bună”, au subliniat cei doi.

Mutu: “Îmi pare rău, am greşit…”

“Briliantul” a încercat să se scuze: “Am întârziat o oră faţă de cea la care ne spusese Nea Piţi să venim şi ştiţi cum este dânsul, foarte strict. Ne cere să respectăm regulile”, iar apoi a recunoscut că a făcut o mare greşeală: “Am greşit, recunosc, dar credeţi că mie nu îmi pare rău?! Am auzit decizia lui Nea Piţi, dacă eram în locul dânsului, aş fii făcut la fel. Dacă mai sunt chemat la naţională, vin cu mare plăcere”. Acum, după ultima boacănă, “Briliantul” şi-a pierdut cuvântul şi în faţa prietenilor din Piteşti, cărora la doar 16 ani, le-a promis în scara de bloc, “poştind” la o sticlă de bere la doi litri: <>!

Piți, om sucit: Mutu și Tamaș ar putea reveni la națională!

Victor Pițurcă, antrenorul naționalei de fotbal a României, nu exclude posibilitatea ca petrecăreții Mutu și Tamaș să revină la națională


Selecționerul nu a ocolit azi nici subiectul ce îi privește pe Adrian Mutu și Gabi Tamaș. „Oile negre” ale fotbalului românesc pot reveni la națională, cu o condiție: tricolorii să învingă în meciurile cu Luxemburg și Franța.


Am mai discutat cu ei, dar nu pot să mă convingă la telefon. Ei mai au şanse să revină dacă vom câştiga cele două meciuri cu Luxemburg şi Franţa şi vom reveni în lupta pentru calificare. Aşa că băieţii vor juca aceste două meciuri şi pentru cei doi. Şi Cristi Săpunaru mi-a spus, într-o discuţie telefonică, că avem nevoie de ei. Asta o ştiu şi eu, dar dacă nu sunt serioşi, eu ce să le fac?” a spus Pițurcă.


Sandu e CONVINS: Mutu, Tamaş şi Rădoi ar putea reveni la naţională

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, vorbeşte în interviul acordat PRO TV Magazin despre viitorul naţionalei si despre ultimele evenimente de la prima reprezentativă.



În acest moment sunt câţiva jucători importanţi care nu se mai regăsesc la naţională. Mutu, Chivu, Tamaş şi Rădoi. Ne putem descurca şi fără ei?
Mutu, Chivu şi Rădoi sunt jucători în jurul vârstei de 30 de ani. Puteau participa doi ani la reconstrucţia noii naţionale. Tamaş e mai tânăr. Ar fi fost important pentru echipa naţională ca el să mai poată juca. Dar deciziile îi aparţin antrenorului.

Cum vedeţi decizia lui Piţurcă de a nu-i mai chema pe Mutu şi Tamaş după scandalul din San Marino?
Eu îl susţin pe Piţurcă în tot ceea ce face. Dacă el va decide la un moment dat să-i cheme la echipa naţională, voi fi de acord. Am discutat cu Piţurcă, iar obiectivul lui este reconstrucţia echipei naţionale. Are la dispoziţie un număr de ani. Ambiţia lui o cunosc. Este aceea de a obţine rezultate favorabile la fiecare meci.

Chiar credeţi că e posibil să îi mai vedem la naţională pe Mutu şi Tamaş?
Problema nu este decât a lor. Dacă ei îl conving pe antrenor că ceea ce au făcut a fost un gest care nu se va mai repeta, poate că Piţurcă va avea o altă poziţie pe parcursul acestor preliminarii sau la startul următoarelor. Este vorba despre atitudine aici. Nu poţi să faci o echipă naţională aşa. Când ai numai 48 de ore la dispoziţie, înloc să pregătească meciul, să fie nişte exemple, se remarcă în sens negativ. Nu poţi accepta aşa ceva!

Mutu i-a impresionat pe italieni: "Parcă a renăscut"

Transferul la Cesena pare să-i priască lui Adrian Mutu, care este rădicat în slăvi de presa din Peninsulă pentru prestaţia din ultima partidă amicală: 7-0 cu echipa secundă.



"Mutu a strălucit în partida amicală cu echipa secundă a clubului. Talentatul român a fost folosit atacant de antrenorul Giampaolo şi a încântat cu faze de o rară frumuseţe suporterii prezenţi la meci. A dat două goluri şi o pasă decisivă, a scris Gazzetta dello Sport

Forma extraordinară a românului a fost observată şi de suporterii fostei sale echipe, Fiorentina, care au scris pe un site dedicat echipei favorite că "Briliantul a renăscut". "Mutu a fost incredibil, parcă a renăscut, de mult timp nu l-am mai văzut atît de motivat. La Fiorentina era tot timpul în centrul unui scandal, la Cesena pare să joace fără presiune", a scris violanews.com

Adrian Mutu s-a transferat la Cesena la finalul sezonului trecut, fiind cedat liber de Fiorentina. În meciul cu echipa secundă, Mutu a jucat în prima repriză şi a înscris în minutele 35 (penalty) şi 41. Celelalte goluri au fost marcate de Candreva '5, Eder '12, Rossi '57, Livaja '59 şi Malonga '67.

Ziarul ring - Piti, iarta-i pe Mutu si pe Tamas!

România intră în linie dreaptă pentru dubla cu Luxemburg şi Franţa. Cu lotul extrem de subţire, Victor Piţurcă se gândeşte să îi ierte pe cei doi petrecăreţi de la meciul cu San Marino, Adrian Mutu şi Gabriel Tamaş.



O echipă naţională a României fără Adrian Mutu şi Gabriel Tamaş este, orice s-ar spune, mult mai slabă decât dacă cei doi ar face parte din ea. Acest lucru îl ştie şi selecţionerul care, în acest moment, este într-o grea dilemă. Să rămână tare pe poziţii şi să-i ţină departe de naţională pe cei doi jucători, cu riscul unor rezultate proaste, ori să-şi calce peste orgoliu şi să revină asupra deciziei de a nu-i mai convoca pe Mutu şi Tamaş. Chiar dacă nu ar garanta victoriile de care naţionala are mare nevoie pentru a rămâne în cărţile calificării la Europeanul de anul viitor, prezenţa lor la lot ar spori considerabil şansele tricolorilor pentru atingerea obiectivului.

“Naşu’” îl apără pe Piţi

Din punctul de vedere al preşedintelui FRF, singura condiţie care trebuie îndeplinită e ca Mutu şi Tamaş să-l convingă pe selecţioner că nu vor mai călca strâmb vreodată. “Problema nu e decât a lor. Dacă ei îl conving pe antrenor că ceea ce au făcut a fost un gest care nu se va mai repeta, poate că Piţurcă va avea o altă poziţie pe parcursul acestor preliminarii sau la startul următoarelor. Este vorba despre atitudine aici. Nu poţi să faci o echipă naţională aşa. Când ai numai 48 de ore la dispoziţie, în loc să pregătească meciul, să fie nişte exemple, se remarcă în sens negativ. Nu poţi accepta aşa ceva!”, a declarat Mircea Sandu.

“Briliantul” - faze de rară frumuseţe
Atacantul Adrian Mutu a înscris două goluri într-un amical câştigat de echipa sa, Cesena, cu scorul de 7-0 (4-0), în faţa echipei a doua a clubului. Mutu, care a evoluat în prima repriză, a înscris în minutele 35 (penalty) şi 41. Potrivit “Gazzetta dello Sport”, Adrian Mutu a fost şi autorul unei pase decisive pentru Eder şi a încântat spectatorii cu jocul său. “Mutu a strălucit. Talentatul român i-a încântat, cu faze de o rară frumuseţe, pe suporterii prezenţi la meci”, notează jurnalul italian. Pentru Cesena a evoluat, în repriza a doua, şi fundaşul Ştefan Popescu.

Se agaţă Mutu şi Tamaş de ULTIMA şansă? Ce trebuie să facă cei doi ca să-l "împace" pe Piţi

Mutu şi Tamaş vor lipsi din echipa României în partidele cu Luxemburg şi Franţa, dar Mircea Sandu spune că cei doi au şansa de a reveni sub tricolor. Din punctul de vedere al preşedintelul FRF, singura condiţie ce treubie îndeplinită e ca cei doi să-l convingă pe Piţi că nu vor mai călca strâmb când vin la lot.



" Problema nu e decât a lor. Dacă ei îl conving pe antrenor că ceea ce au făcut a fost un gest care nu se va mai repeta, poate că Piţurcă va avea o altă poziţie pe parcursul acestor preliminarii sau la startul următoarelor. Este vorba despre atitudine aici. Nu poţi să faci o echipă naţională aşa. Când ai la dispoziţie numai 48 de ore la dispoziţie, în loc să pregătească meciul, să fie nişte exemple, se remarcă în sens negativ. Nu poţi accepta aşa ceva! ", spune Mircea Sandu.

Victor Piţurcă a anunţat după amicalul României cu San Marino că Mutu şi Tamaş nu vor mai fi convocaţi la echipa naţională în mandatul său.

Mutu face SHOW la Cesena: a dat doua goluri si o pasa decisiva! Cum au reactionat italienii dupa meci

Mutu s-a integrat perfect la Cesena!

 	Mutu face SHOW la Cesena: a dat doua goluri si o pasa decisiva! Cum au reactionat italienii dupa meci

Mutu a inscris doua goluri intr-un meci amical castigat de Cesena, cu scorul de 7-0 (4-0), in fata echipei a doua a clubului.

Mutu, care a evoluat in prima repriza, a inscris in minutele 35 (penalti) si 41. Celelalte goluri au fost marcate de Candreva '5, Eder '12, Rossi '57, Livaja '59 si Malonga '67.

Potrivit Gazzetta dello Sport, Adrian Mutu a fost si autorul unei pase decisive pentru Eder si a incantat spectatorii cu jocul sau. "Mutu a stralucit in meciul castigat cu 7-0 de Cesena cu Primavera. Talentatul roman a incantat, cu faze de o rara frumusete, suporterii prezenti la meci", noteaza jurnalul italian.

Celebrul cântăreţ italian Al Bano se compară cu atacantul Cesenei: «Mutu este artist, ca mine!»

Celebrul cântăreţ italian a acordat un interviu ziarului Libertatea si s-a declarat fascinat de jocul fotbalistului român Adrian Mutu (32 de ani)



Sunteţi italian, ceea ce mă face să cred că sunteţi şi microbist.

Se putea altfel?! (râde) Dacă un italian nu iubeşte fotbalul, dacă nu are acest microb în sânge, înseamnă că nu e italian. Fireşte că-mi place fotbalul! Echipa mea favorită este AC Milan.


În Serie A evoluează câţiva jucători români importanţi...

Cine nu-i ştie pe Mutu, “Il Fenomeno”, sau pe Chivu? Aşa jucători mai rar! Sunt foarte talentați şi cred că orice echipă din lume ar vrea să-i aibă în lot.


V-ați dori ca ei să joace la AC Milan?

Este un vis frumos, dar nu ştiu dacă se va realiza vreodată. Ar fi nemaipomenit ca preşedintele lui AC Milan să-i poată aduce pe amândoi la echipă.


Ce vă place în mod special la Mutu?

Mutu e artist, ca mine. Ştie să facă spectacol când are mingea la picior. Se vede că trăieşte pentru fotbal. Cesena, echipa la care joacă acum, a reuşit să transfere un fotbalist fascinant. Este foarte puternic pe gazon şi are o personalitate pe care nu o întâlneşti la toți jucătorii.

Mutu a marcat pentru Cesena intr-un amical

Atacantul Adrian Mutu a marcat un gol în meciul amical pe care Cesena l-a câstigat, joi seara, cu scorul de 3-1, în fata formatiei Equipe Romagna, informeaza site-ul oficial al gruparii italiene.

Mutu, care a jucat pe tot parcursul primei reprize, a marcat în minutul 20.

La Cesena, în prima repriza a jucat si fundasul Stefan Popescu.

Cesena lui Mutu, la retrogradare

Atacantul roman are sanse minime sa salveze de la retrogradare in acest sezon formatia Cesena, conform microbistilor italieni.

Mutu 213x300 Cesena lui Mutu, la retrogradare

Mutu trebuie sa preia rolul de locomotiva la Cesena

Cu cateva zile inainte de startul stagiunii 2011-2012 in Serie A, un sondaj de opinie efectuat printre microbistii din Peninsula arata ca gruparea Cesena, noua echipa a lui Adrian Mutu, este una dintre principalele candidate la retrogradare. Unu din doi microbisti din Italia considera ca formatia antrenata de Marco Giampaolo va retrograda la sfarsitul sezonului, in ciuda pariului pus de Cesena pe atacantul roman.

Mai prost in sondaj sta doar Atalanta, formatie care va debuta in noul sezon cu o penalitate de sase puncte din cauza implicarii in scandalul meciurilor trucate. In schimb, campioana AC Milan este principala favorita la castigarea Lo Scudetto.

Libertatea: Fostul internaţional Marius Lăcătuş crede că România nu stă în doi jucători excluşi din lot «Mutu şi Tamaş nu ne garantau calificarea»

Mai sunt câteva zile până la “dubla” cu Luxemburg (2 septembrie) şi Franţa (6 septembrie), iar fostul internaţional Marius Lăcătuş (47 de ani) crede că România nu sta in doi fotbalisti.



“Nu vreau să vorbesc prea mult despre acest subiect, sunt sigur că Piţi ştie cel mai bine ce trebuie făcut şi a luat măsura care se impunea. Nu este uşor să te desparţi de cei doi fotbalişti, dar Mutu şi Tamaş nu ne garantau calificarea la vreun turneu final de Cupă Mondială sau de Campionat European",a spus Lacatus.


«Briliantul» vrea să-şi transfere nepotul în Italia


Presa italiană pretinde că Adrian Mutu (32 de ani) încearcă să-l transfere în Peninsulă pe dominicanul Mikhail Meyreles Perez (20 de ani), nepotul său.


Pentru că se apropie încet, dar sigur de finalul carierei, Adrian Mutu s-a gândit să-şi încerce talentul de impresar, activitate de pe urma căreia ar putea câştiga bani frumoşi după agăţarea ghetelor în cui.

Potrivit site-ului tuttocese na.it, atacantul român l-a propus pe Mikhail Meyreles Perez, nepotul său, la formaţia AC Bellaria Igea Marina, din liga a patra italiană. Deşi sursa citată prezintă posibila tranzacţie drept o “achiziţie de lux”, ruda dominicană a lui Mutu nu a impresionat ca fotbalist până acum. Meyreles Perez evoluează ca atacant, asemenea unchiului său celebru, dar a eşuat în tentativa de a se impune în fotbalul românesc, la FC Snagov şi la Gloria Bistriţa.


Urmaşii lui Adi Mutu

Nicio zi fără fotbal. Pentru Mihai Ianovschi, stadionul „Nicolae Dobrin” este a doua casă. Este locul unde l-a descoperit la o selecţie cu sute de copii pe Adrian Mutu. Cam grăsunel la 10 ani, „Briliantul” avea încă de la acea vreme ceva în plus faţă de ceilalţi prichindei talentaţi: steaua lui norocoasă. Mutu şi-a luat zborul de mult de la Piteşti, pentru a străluci pe alte arene, însă antrenorul său a rămas pe loc pentru a descopri noi talente. Actualmente, Mihai Ianovschi are în pregătire la Şcoala de Fotbal „Dani Coman” grupa de copii născuţi 2001. Sunt mici, dar îndrăgostiţi de fotbal. Nu s-ar dezlipi de minge nici în somn. Vor să ajungă mari, iar câţiva dintre ei seamănă leit, când au mingea la picior printre jaloane, cu starul de la Cesena. „Cel puţin patru dintre ei sunt ca Mutu la 10 ani. Ambiţioşi şi răi în teren, în sensul bun. Nu vreau să le dau numele pentru ca să nu bag râcă între părinţi. E mai bine aşa”, spune Mihai Ianovschi. Grupa de 2001 se pregăteşte pentru Campionatul Naţional de Juniori E. În septembrie, începe faza judeţeană, iar câştigătoarea va merge mai departe la faza zonală. Etapa judeţeană va debuta în septembrie. Vor fi angrenate echipe din Piteşti, Costeşti, Câmpulung şi Mioveni, iar câştigătoarea se va alege după 26 de etape, tur-retur.



„Naţionala e în criză. Are nevoie de Mutu”
Primul antrenor din cariera lui Adrian Mutu dă dovadă în continuare de clemenţă când vine vorba despre jucătorul său. Marginalizat de selecţionerul Victor Piţurcă, după ultima escapadă la naţională, Adrian Mutu trebuie iertat şi convocat la lotul „tricolor” în opinia lui Mihai Ianovschi. „De câte ori a avut probleme, eu l-am lăudat. Indiferent de greşeli, Adi este un jucător util echipei naţionale. A demonstrat de atâtea ori că poate decide de unul singur soarta unui meci. Naţionala este în criză şi are nevoie de Mutu. Una este viaţa personală şi alta este ceea ce face el în teren”, spune antrenorul Mihai Ianovschi. Reamintim că Adrian Mutu nu a fost convocat de Victor Piţurcă pentru dubla cu Luxem­burg şi Franţa, din preliminariile C.E. din 2012, jucătorul piteştean plătind tribut gestului de a părăsi cantonamentul echipei naţionale pentru o noapte, înaintea amicalului cu San Marino.

...

Sursa: http://ziarobiectiv.ro/index.php/fotbal/urmasii-lui-adi-mutu.html

Ilie Dumitrescu: „Nimeni nu are dreptul să-l conteste pe Piţurcă"

Echipa reprezentativă, acolo unde a cunoscut atâtea satisfacţii şi pentru care a înscris 20 de goluri, nu îi este indiferentă fostului fotbalist. El crede că e necesară o reconstrucţie, dar ea trebuie să se facă în jurul unor oameni cu experienţă. „Chivu, Marica, Raţ, Mutu, Tamaş sunt jucători de care naţionala ar avea nevoie în aceste momente. Faţă de nivelul unde am ajuns eu, cu colegii mei de generaţie, e clar că acum naţionala trece printr-un moment delicat. Păcat de cei doi fotbalişti care au călcat strâmb atunci când echipa avea mare nevoie de ei. Piţurcă însă a luat o decizie şi nimeni nu are dreptul să i-o conteste, atâta vreme cât doar el este responsabil pentru rezultate”, a încheiat Ilie Dumitrescu.

„Nimeni nu are dreptul să conteste decizia luată de Piţurcă în cazurile lui Mutu şi Tamaş. Atâta vreme cât el este direct răspunzător pentru rezultate, poate lua ce decizie crede că e necesară.”


Razvan Ioan Boanchis: Mutu si Pancu impotriva Frantei

Banel Nicolita, Codrea, Ovidiu Petre si Cocis sunt jucatori civilizati, harnici, receptivi. Fata de Banel Nicolita, cel putin, nu mi-am ascuns niciodata simpatia.

Dar in Romania mai exista vreo 10 milioane de insi care traverseaza pe verde si nu sunt convocati la nationala. Cocis alearga, respecta sarcinile tactice, te poti baza pe el. De la mijloc spre poarta adversa, insa, e sterp.

Nu scoate om din joc prin dribling, centreaza modest, nu da pase decisive, dar suteaza de parca ar pasa. Calitatile fizice l-ar ajuta pe Ovidiu Petre sa practice onorabil orice sport, fara a straluci in vreunul. Ca sa batem Franta, e nevoie de fotbalisti. De Mutu si de Pancu. Fara Mutu, nu stiu daca invingeam Luxemburg, la Piatra Neamt, iar cu San Marino am tinut-o in 0-0 pana prin minutul 70. Dupa o noapte grea, Mutu este mai eficient decat bine dormitii Ovidiu Petre, Codrea si Cocis la un loc.

Pancu, fotbalistul emblematic al Rapidului modern, reprezinta cel mai valoros om cu profil ofensiv din campionatul nostru. Cand intra pe teren, defriseaza si aprinde lumina. In ceea ce priveste pregatirea fizica, Pancu e peste fotbalagiii cu 10-15 ani mai tineri decat el. Sustinand toate astea, nu inseamna ca as contesta priceperea lui Piturca. In 2005, selectionerul a invins Cehia, aflata atunci pe locul doi in clasamentul FIFA, desi nimeni nu-i dadea vreo sansa dupa ce a anuntat primul „11”, din care faceau parte Cocis, Ovidiu Petre si Mazilu. A fost 2-0, dar golurile le-a marcat tot Mutu. Impotriva Frantei, ar trebui sa folosim fotbalistii (Mutu si Pancu), iar daca pierdem, sa reconstruim echipa cu muncitorii.

Vezi imagini cu Mutu din timpul meciului Cesena-Ascoli!!!




Presa italiană despre Briliant: ”Mutu sublim, dar absent”

Acelaşi ziar italian care-l ridica pe Mutu în slăvi la primul amical al Cesenei, "e un extraterestru", l-a "ciufulit" bine ieri, după meciul de Cupă cu Ascoli (1-0 după prelungiri).




Corriere Romagna a scris că pînă-n minutul 60, "Mutu a fost sublim, dar în careul advers nu s-a văzut deloc". Totodată, a remarcat că românul "Ştie fotbal mai bine decît toţi de la Cesena, dar în rolul de atacant central nu i-a fost bine".

Nici echipa nu l-a ajutat, el trebuind să coboare spre centrul terenului ca să-şi ia mingi. Iar cînd a marcat, dintr-o "directă" de la 25 de metri (67), arbitrul i-a refuzat golul pe motiv că n-a aşteptat să fluiere.

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com