Vezi imagini cu Adrian Mutu de la antrenamentul de azi al echipei nationale!!!















Mutu la Cesena? Doar ca monedă de schimb!


Atacantul român poate pleca în vară de la Fiorentina numai în contrapartidă la Parolo sau Giaccherini. Ioan Becali anunţă că ar putea scăpa şi de amenda de 17 milioane de euro


Transferul lui Mutu la Cesena se complică. Potrivit Corriere dello Sport, atacantul Fiorentinei nu va putea pleca gratis, pentru că echipa viola cere bani sau jucători la schimb: "Singura posibilitate ca românul să ajungă în Emilia ar fi să fie dat contrapartidă pentru trecerea lui Parolo sau Giaccherini la Fiorentina".

Agentul jucătorului, Pietro Chiodi, susţine însă că Mutu vrea să-şi prelungească înţelegerea care expiră peste un an: "Adrian vrea să recîştige Fiorentina, echipă de care este foarte legat. Mai are un an de contract şi ţine să-l onoreze, poate chiar să demonstreze că merite reînnoirea. E dispus să lupte chiar pentru postul de titular".

Mutu a primit o veste bună de la Ioan Becali. Are şanse să scape de plata amenzii de 17 milioane de euro, pe care Chelsea i-o solicită ca daune de imagine, după ce l-a prins dopat cu cocaină în octombrie 2004. "Adrian ar putea să se gîndească, în sfîrşit, doar la fotbal. Nu i-a fost deloc uşor să se concentreze ştiind că poartă o asemenea povară. Avocaţii patronului de la Chelsea au de gînd să ceară plata daunelor lui Juventus şi lui Livorno. Este evident însă că din această poveste jucătorul n-a ieşit avantajat", a declarat fostul impresar.

Care a vorbit şi despre Cesena: "Este un club serios, cu un preşedinte extraordinar. O echipă ambiţioasă, dar în acelaşi timp cu planuri concrete. Mutu are un salariu foarte important şi asta riscă să devină un obstacol. Apoi, Adrian mai are un an la Fiorentina. Pieste externe? Galatasaray nu este o soluţie fantezistă, dar repet că Mutu are contract pînă în 2012".

Libertatea: Adrian Mutu e convins că meciul cu Bosnia poate fi câştigat doar atacând

Mai sunt trei zile până la partida cu Bosnia şi ne măsurăm speranţele cu ochii închişi, cântărind în gând curajul bont al lui Lucescu jr, orgoliul nebun al lui Mutu şi credinţa că Marica va reuşi o execuţie de fineţe. În lipsa lui Chivu, căpitanul care s-a retras scriindu-ne pe mail, rolul conducătorului în Giuleşti îi va reveni “Briliantului”, reprezentant al unei generaţii care ne-a învăţat să ne numărăm lacrimile în pumn.



Libertatea: Întâlnim din nou Bosnia, într-o confruntare de totul sau nimic...

Adrian Mutu: Aşa este. E ultima noastră şansă de calificare la Euro. Trebuie să câştigăm cu orice preţ şi, pentru a face asta, e obligatoriu să jucăm ofensiv. De data aceasta, altă variantă nu cred că există. Aşa că: la atac, tricolori!

Crezi că va fi o tactică pe gustul selecţionerului? La meciul tur am jucat la mica ciupeală...
Eu mi-am spus punctul de vedere. Trebuie să atacăm. Jucăm pe Giuleşti, unde întotdeauna am avut un public fierbinte. Avem toate premisele să facem o partidă bună. Să batem şi să sperăm la calificare.

Ne va lipsi Chivu?
Cu siguranţă. L-am sunat şi i-am spus că m-a lăsat singur. Adevărul este că am rămas printre puţinii fotbalişti ai acestei generaţii care încă luptă pentru calificare.

Cum comentezi retragerea lui Cristi?
El ştie cel mai bine de ce a făcut acest lucru. Vă daţi seama că nu i-a venit uşor. E vorba, totuşi, de tricolor. Dar eu cred că nu mai făcea faţă să joace din trei în trei zile. A obosit. Plus şi acea accidentare la cap. Contează, se strâng toate şi-atunci trebuie să iei o decizie. Nu-l condamnaţi pe Cristi. A dat totul pentru România. Şi-acum ne va ţine pumnii, sunt convins.


Nu e ahtiat după banderola de căpitan


Cine ar trebui să poarte banderola de căpitan?

Acum, că s-a retras Chivu, este firesc ca Răzvan Lucescu să desemneze un căpitan. Nu este treaba mea să-mi dau cu părerea. Poate fi oricine: Tamaş, Raţ, Marica sau Mutu. Important e să batem Bosnia. Eu nu sunt disperat să port banderola.

Ce va fi din vară? Continui la Fiorentina?
Să-ţi spun sincer, eu mă gândesc că voi evolua tot la Florenţa. Mai am un an de contract cu Fiorentina. E devreme să vorbim de o despărţire. Practic, nu există noutăţi.

Despre procesul cu Chelsea?
Giovani Becali a anunţat că sunteţi aproape de o împăcare cu clubul englez... Aş prefera să nu spun nimic despre datoria către Chelsea (n.r. - 17.000.000 de euro). Vreau să rămân concentrat la partida de vineri, cu Bosnia.


Berlusconi a venit la Bucuresti dupa Mutu! Ce salariu fabulos ii ofera Briliantului:


www.Sport.ro



Adrian Mutu: "Prima mea pereche de ghete de fotbal a fost cu patru numere mai mari"


Răsturnare de situație spectaculoasă în cazul Mutu-Chelsea. Englezii vor banii de Juventus și de la Livorno, dezvăluie italienii

Ioan Becali a declarat că problema lui Adrian Mutu, care trebuie să le plătească celor de la Chelsea Londra suma de 17,1 milioane de euro, este „aproape rezolvată”. Jurnaliștii italieni contactați de EVZ au lămurit situația.

Deși susține că nu-l mai reprezintă pe fotbalistul român Adrian Mutu, impresarul Ioan Becali a dat de înțeles azi că piteșteanul ar putea fi scutit de plata despăgubirilor de 17,1 milioane de euro la insistențele sale.

„Am o relație bună cu Chelsea, mai ales cu noul președinte. M-am întâlnit de două ori cu el în problema Mutu, în legătură cu cele 17 milioane de euro. Problema e aproape rezolvată”, a spus, la GSP TV, agentul FIFA cu licența suspendată.

Englezii au schimbat din mers tactica

Jurnaliștii italieni contactați azi de EVZ au explicat cum ar putea scăpa Mutu de amenda-record. „Chelsea nu-i cere banii lui Mutu, ci formației Juventus Torino și clubului Livorno”, au explicat peninsularii. În 2004, Juve a profitat de faptul că Mutu era jucător liber de contract, iar pentru a-l putea legitima a folosit un artificiu permis de regulament, înregimentându-l pe piteștean, mai întâi, la Livorno.

Răsturnarea de situație este spectaculoasă. După ce au văzut că Mutu nu poate fi executat, neavând trecute bunurile pe numele lui, englezii și-au modificat tactica, astfel că au ajuns acum să ceară bani de la cluburile care au profitat de situație și l-au luat grratis pe român la vremea respectivă (Livorno a jucat doar rol de intermediar).

Cumpărat de Chelsea, în 2003, în schimbul sumei de 23 de milioane de euro, Mutu a fost îndepărtat în toamna anului 2004 după ce a fost prins dopat. TAS a decis că românul trebuie să le plătească londonezilor suma de 17,1 milioane de euro drept daune de imagine.

„Briliantul” se află în prezent sub contract cu Fiorentina, dar negociază intens transferul la Cesena, o altă formație din Serie A. Președintele Cesenei va fi prezent vineri la meciul România-Bosnia, din Giulești.

Cea mai bună veste primită de Mutu înaintea meciului cu Bosnia: ar putea scăpa de datoria de 17 milioane € către Chelsea

Dat în judecată la TAS de către fostul său club Chelsea, Adrian Mutu a fost obligat să plătească 17.173.990 de euro grupării londoneze pentru nerespectarea contractului.

Chiar dacă nu mai este impresarul său, Giovani Becali îl ajută în continuare pe Adi Mutu.


"Am o relaţie bună cu Chelsea, mai ales cu noul preşedinte. M-am întâlnit până acum de două ori cu el în problema lui Mutu, în legătură cu cele 17 milioane de euro. Problema e aproape rezolvată", a spus Giovani Becali la Gsp TV.

Echipa naţională a României întâlneşte vineri, de la ora 21.00, pe Stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu, selecţionata Bosniei-Herţegovina în preliminariile Campionatului European din 2012.



Italienii insistă că Mutu va ajunge la campioana Italiei: "Va fi declarat liber de contract, iar Milan îl aşteaptă"

Deşi are 32 de ani şi un final de carieră măcinat de scandaluri, Adrian Mutu ar putea fi obiectul unui nou transfer de senzaţie, putând ajunge la AC Milan, după cum scrie Corriere dello Sport. Dacă la început posibilitatea ca "Briliantul" să meargă la actuala campioană a Italiei părea doar un zvon, situaţia tinde să se schimbe odată cu apariţia informaţiei conform căreia şefii Fiorentinei sunt dispuşi să rezilieze de comun acord contractul cu fotbalistul român.

Gruparea viola doreşte să se dispenseze de Briliant şi de mai mulţi alţi fotbalişti aflaţi la final de carieră pentru a miza pe tineri, în dorinţa de a crea o echipă puternică, de perspectivă, care să se bată pentru obiective îndrăzneţe în viitorul apropiat.


De Adrian Mutu s-au mai arătat interesate în ultima perioadă şi formaţiile Cesena şi Galatasaray, cu un plus pentru italieni, care şi-au exprimat public prin vocea preşedintelui Igor Campedelli intenţia de a-l transfera pe atacantul naţionalei României.

Mutu se teme să nu fie spionat în cantonament

Atacantul naţionalei preferă să stea singur în cameră, în cantonamentul de la Mogoşoaia, de teamă ca un eventual coleg ar putea dezvălui ce vorbeşte „Briliantul” la telefon sau alte secrete.

După ce, în ultimii ani, ştirile despre „Briliantul" naţionalei au fost, în general, negative, atacantul de 32 de ani a învăţat să se ferească de ochii celorlaţi.

Inclusiv de ai colegilor de la lot. Mutu le-a cerut oficialilor de la Federaţie să i se permită să stea singur în cantonamentul naţionalei, de la Mogoşoaia.


Vedeta tricolorilor a vrut, astfel, să evite situaţia în care vreun coleg să dezvăluie altora discuţiile sale telefonice sau alte secrete.

Mutu şi-a făcut un obicei să nu comunice prea mult cu oamenii de la prima reprezentativă.

Cel mai elocvent exemplu este episodul de după meciul cu Serbia (0-5), când „Briliantul" a plecat la Novi Sad fără să-l anunţe pe selecţioner sau pe altcineva din delegaţie.

Dan Petrescu: Îi vreau pe Mutu şi Raţ

Antrenorul formaţiei ruse Kuban Krasnodar, Dan Petrescu, a afirmat că îşi doreşte să-i aducă în vară la echipa sa pe Adrian Mutu şi Răzvan Raţ, informează Onlinesport.


„Raţ şi Mutu sunt doi fotbalişti grozavi, îi vreau la Kuban. Aş fi nebun să nu vreau. Sper să se facă transferurile, sunt bine-veniţi! Dacă vom reuşi să-i transferăm, competiţia şi echipa se vor întări foarte mult“, a afirmat Dan Petrescu.
Adrian Mutu va fi pus pe liber de Fiorentina în vară şi cere un salariu de trei milioane de euro. Prioritatea sa este însă Cesena, cu care are un acord verbal.
În schimb, Răzvan Raţ se află în continuare sub contract cu Şahtior Doneţk, dar dorinţa sa este să plece, deoarece nu mai este în relaţii bune cu antrenorul Mircea Lucescu.

Mutu a cedat. Marica este noul căpitan!

Răzvan Lucescu l-a responsabilizat pe atacantul de 25 de ani pentru a marca începerea reconstrucţiei ”naţionalei”. ”Briliantul” rămâne însă liderul vestiarului.



Ciprian Marica va fi noul căpitan al echipei naţionale! Atacantul lui VfB Stuttgart va purta în premieră banderola la meciul crucial de vineri seară contra Bosniei. Va fi al cincilea căpitan din mandatul lui Răzvan Lucescu, după Chivu, Rădoi, Raţ şi Tamaş. Selecţionerul a luat această decizie după ce s-a consultat şi cu Adrian Mutu, veteranul lotului, 32 de ani, şi liderul incontestabil al vestiarului după retragerile recente ale lui Rădoi şi Chivu.

Răzvan i-a explicat starului "naţionalei" că vrea să-l desemneze căpitan de echipă pe Ciprian Marica, pentru a-l responsabiliza pe acesta în ideea formării unei reprezentative bazate pe jucători tineri. "Oricum, tu vei rămîne liderul incontestabil", l-a asigurat Lucescu jr. pe Mutu. "Briliantul" a acceptat propunerea selecţionerului, mai ales că Marica este unul dintre cei mai buni prieteni ai săi.

Cel mai tânăr veteran

Marica, în vârstă de 25 de ani, este cel mai tânăr dintre veteranii lotului, categorie din care fac parte Mutu (32 de ani), Raţ (30 de ani) şi Tamaş (27 de ani). Atacantul lui VfB Stuttgart a debutat la "naţională" pe 16 noiembrie 2003, promovat de Anghel Iordănescu, în finalul amicalului cu Italia (0-1), la Ancona. În cei aproape 8 ani în tricoul reprezentativei a adunat 47 de selecţii şi a marcat 14 goluri, fiind al doilea golgeter, după Mutu, cu 31 de reuşite.

Adi Mutu, la naţională, cu autostopul!

Prezent la naţională, pentru meciul cu Bosnia (Euro 2012, 3 iunie, Stadion Giuleşti), Adrian Mutu (32 de ani) a povestit, în exclusivitate pentru Libertatea, un moment mai puţin cunoscut, dar foarte haios, din cariera sa: prima sa convocare la lotul de juniori al României.



Libertatea: Adi, se apropie 1 iunie. Cum era de Ziua Copilului? Adrian Mutu: Frumos! Mergeam în excursii. Erau zile fericite.

Apropo, care a fost cel mai tare cadou pe care l-ai primit în copilărie? Părinţii mi-au luat o pereche dichisită de ghete, dar cu cinci numere mai mare. Ha-ha-ha! Am aşteptat câţiva ani până să le folosesc. A meritat, mi-au plăcut mult acele ghete.

Erai un copil problemă? Mai făceam câteva năzdrăvănii, ca orice alt copil, dar nu prea mari. De la şcoală nu lipseam nemotivat.

Adi Mutu nu se consideră un părinte exigent

Eşti un părinte exigent? Nu, mă pot numi un părinte care îşi iubeşte foarte mult copiii şi care face orice pentru ei. Mario a crescut şi trebuie să-i acord mai multă atenţie. Fetiţele sunt încă mici.

Ţi-aduci aminte de prima convocare la naţională? Eram la mare, la Constanţa, cu Neaga şi cu Dică. Aveam 15 ani şi fusesem convocaţi la lotul de juniori la Piteşti. N-aveam timp, am făcut autostopul, într-o dubiţă, plină cu var. Am ajuns în Piteşti albi din cap până în picioare.

Viitor la Cesena

Directorul sportiv de la Cesena, Lorenzo Minotti, a declarat în presa italiană: “Îl vrem pe Mutu, construim o echipă tânără în jurul lui. El poate fi liderul grupului, exemplu pentru tineri. Dacă vrea să îşi încheie cariera, poate să devi- nă antrenor la Cesena”.

„E normal ca Mutu să fie căpitanul echipei naţionale”

După retragerea lui Cristi Chivu de la echipa naţională de fotbal a României, Adrian Mutu are cele mai mari şanse de a prelua banderola de căpitan al tricolorilor. Atacantul Marius Alexe crede că „Briliantul” este cel mai indicat să-i conducă pe tricolori în teren.

„Mutu este un jucător valoros, este liderul acestei echipe şi e normal ca el să fie căpitanul echipei naţionale. Vorbeşte cu noi, ne dă sfaturi, mai ales nouă, celor mai tineri. Nu este dur în vestiar, nici înainte nu era”, a spus fotbalistul de la Dinamo într-o conferinţă de presă susţinută astăzi, la Mogoşoaia.

La reunirea lotului, selecţionerul Răzvan Lucescu a lăsat şi el de înţeles că Adi Mutu va fi noul căpitan al naţionalei României: „Mutu are calităţi de lider, talentul, caracterul, personalitatea sa îl impun în această postură. A trecut prin perioade dificile, dar a demonstrat la precedenta convocare că s-a schimbat. Prin modul în care s-a pregătit şi prin felul în care a reacţionat în vestiar s-a impus ca un lider. Cred că a înţeles foarte bine că putea să obţină mai multe în cariera lui”.

Oferta incredibila pentru Mutu

Adrian Mutu a primit o oferta incredibila din partea gruparii italiene Cesena, sefii formatiei propunandu-i romanului un contract pe termen lung si cu optiunea de a deveni antrenor!

Directorul sportiv al Cesenei, Lorenzo Minotti, a anuntat oficial ca Mutu este principala tinta a echipei pe care o conduce pe piata transferurilor, romanul avand ocazia de a-si face debutul in antrenorat.


"Adrian e tinta noastra. S-a nascut o relatie frumoasa intre el si presedintele nostru in iarna, bazata pe respect reciproc. Noi avem un proiect prin care vom construi o echipa tanara in jurul lui Mutu. El poate fi liderul grupului, jucatorul care sa dea exemplu pentru tineri. Si apoi, daca vrea sa isi incheie cariera de jucator, Mutu poate sa devina antrenor aici la noi", a declarat Minotti in presa din Italia, informeaza Sport.ro.

Presedintele Cesenei, Igor Campedelli, a venit la mijlocul acestei saptamani in Romania pentru a discuta personal detaliile transferului lui Adi Mutu.

Jurnalistii din Peninsula sustin ca "Briliantul" si-a dat acordul, mutarea urmand a fi anuntata in urmatoarele zile, dupa ce Fiorentina si Cesena se inteleg in privinta indemnizatiei de transfer.

Pe langa Cesena, pe urmele lui Mutu mai sunt Galatasaray, Kuban Krasnodar si AC Milan.

Adi Mutu mai are un an de contract cu Fiorentina, insa toscanii vor sa scape de atacantul roman din cauza salariului mare pe care il are acesta - doua milioane de euro pe sezon.

Chivu s-a retras DIN CAUZA lui Mutu! Ce episod l-a mâhnit pe jucătorul lui Inter

Ecourile renunţării lui Cristi Chivu (foto) la echipa naţională continuă să se facă auzite. Cu atât mai mult cu cât tricolorii s-au reunit şi comentează gestul fostului lor căpitan.

Persoane din anturajul interistului au dezvăluit că hotărâtor în luarea acestei decizii a fost un episod petrecut în martie. Atunci, Cristi a venit la lot acuzând o problemă mai veche de sănătate şi a receptat în plin comentariile pe care el le-a perceput a fi tendenţioase. Stafful medical al italienilor a insistat chiar să nu vină, deoarece practic Chivu îşi punea singur umărul cu mâna, dar el a ales să ia un avion particular pentru a se prezenta la lot.



Pus în antiteză cu Adi Mutu
La acea vreme, revenirea lui Mutu a fost pusă oarecum în antiteză cu atitudinea lui Cristi. Mulţi s-au grăbit să îl taxeze ca fiind apatic, când el de fapt era suferind. "Mutu e exemplu. A venit încă de la prima oră în cantonament. Ce schimbare!", a fost reacţia apreciativă a tuturor.

Chivu s-ar fi supărat şi ar fi mărturisit apropiaţilor că totul este prea superficial ca să meargă mai departe. Din câte se pare, el se referea la faptul că Mutu a ajuns atât de devreme la Mogoşoaia, tocmai pentru că venea direct dintr-un club, acolo unde a stat până în zori alături de alţi internaţionali. "Ce rost mai are în condiţiile astea?", ar fi fost întrebarea retorică prin care Chivu ar fi decis să înceteze.

Soţia sa, Adelina, l-a ajutat în luarea unei decizii finale: "Hotărâşte-te şi nu te mai frământa atât, îţi face mai mult rău". Decisivă ar fi fost şi o discuţie cu selecţionerul, în care acesta din urmă i-a cerut să mai vină la meciul cu Bosnia, pentru că după oricum va pleca şi el.

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com