A trecut peste un hop, dar mai are două!

Italienii au concluzionat că pastilele pe care Adrian Mutu pretinde că le-a luat inconştient pentru slăbit conţin sibutramină. Totuşi, pentru atacantul în vârstă de 31 de ani, victoria este încă departe. Avocaţii „Briliantului“ trebuie să dovedească faptul că jucătorul a luat pilule aduse de mama sa din ţară şi să elimine noţiunea de „recidivist“ din cazul său.
Analizele de laborator făcute la spitalul Careggi din Florenţa au demonstrat prezenţa substanţei interzise în pilulele chinezeşti cumpărate de la un magazin naturist din România de Rodica Mutu şi recomandate fiului ei.
În Italia, potrivit prevederilor farmaceutice, nu este nevoie ca o substanţă să fie amintită în prospect printre ingredientele medicamentului, dacă ea este prezentă într-un procent de sub unu la sută. Totuşi este obligatoriu ca ambalajul să atenţioneze, printr-o etichetă pe cutie, că respectivele pastile conţin substanţe ce pot fi considerate dopante.
În cazul pilulelor folosite de „Briliant" nu era pomenit cuvântul „sibutramină", nici în prospect, nici pe cutie. Pe de altă parte, românul se face vinovat de faptul că a luat pastilele de capul său, fără să se consulte cu medicul Fiorentinei, lucru de neacceptat în cazul unui sportiv de performanţă.

Apărat de trei avocaţi şi de un farmacolog
Acum, când analizele făcute de italieni au relevat că medicamentul chinezesc are, într-adevăr, în componenţă sibutramină, avocaţii fotbalistului mai au două probleme.
În primul rând, ei trebuie să dovedească faptul că jucătorul a luat pastilele aduse de mama sa din ţară, şi nu altceva. Poate şi de aceea în echipa de apărare a fost cooptat şi profesorul Alessandro Mugelli, un renumit farmacolog, laureat în Ştiinţe Biologice, Medicină şi Chirurgie. Problema atacantului Fiorentinei este că sibutramina se regăseşte în mai multe medicamente, nu doar în pilulele pe care el pretinde că le-a luat pentru a slăbi.
Apoi, trei dintre cei mai importanţi avocaţi ai „Briliantului", D'Avirro, Ducci şi Rodella vor face demersuri pentru a convinge Comitetul Olimpic Italian (CONI) că judecarea lui Mutu ca recidivist ar fi o greşeală. Aici, miza este imensă: dacă Adi va fi considerat recidivist, atunci el riscă o pedeapsă de până la patru ani, iar dacă nu, atunci are şanse mari să se întoarcă pe teren la finalul lunii aprilie, după doar trei luni de suspendare.
Până la primele audieri, inclusiv a jucătorului, prevăzute pentru mijlocul lunii februarie, situaţia rămâne neclară. „Orice opinie sau previziune privind sancţiunea în cazul Mutu este un pur exerciţiu de imaginaţie", au afirmat surse din cadrul CONI. De altfel, acţiunea judiciară împotriva românului nu a fost încă deschisă, de acest lucru fiind responsabil procurorul Ettore Torri.

Daniel Nazare: De ce nu au mutulogii dreptate

Ei sunt cei care sar în apărarea lui Mutu, fabrică teorii ale conspiraţiei mondiale împotriva exemplarului fotbalist român. Şi merg pe varianta că jucătorul Fiorentinei visa la o siluetă de fotomodel, nicidecum la alte variante ruşinoase şi nelalocul lor.
Oricare ar fi adevărul, vinovatul rămâne totuşi Mutu. Joci la un club profesionist, ai un medic care trebuie să ştie ce mănânci, ce bei şi cum îţi bate inima. Faptul că îţi trimite mama de la Piteşti caltaboş, sibutramină, tobă ori o sticlă „la jumate" din „ochii lui Dobrin" ar trebui să te pună pe gânduri: oi avea voie sau nu, merită sau nu merită?
Mutu, dacă este să te iei după mutulogi, e un tip matur. Nu are vârsta pe care o avea Andreea Răducan când lua Nurofen, ca să nu ştii despre ce e vorba. Aşa că nu poate fi scos basma curată din ecuaţie.
Sigur că mutulogii or să invoce valoarea certă a atacantului. Aşa este! Am pierdut o valoare doar pentru că el n-a ştiut să aibă grijă de el, de familia lui şi de cariera lui. Nu noi suntem de vină, ci el, dragi mutulogi.
Uitaţi-vă în trecutul lui: s-a certat cu Dobrin, Răzvan Lucescu, Piţurcă şi Mircea Sandu. S-a depărtat şi de fostul lui naş de cununie, Gică Hagi. De săptămâna trecută a părăsit şi fotbalul, dar şi milioane de microbişti români, bolnavi totuşi în naivitatea lor, care au crezut că Hagi poate fi clonat.

Neţoiu aduce 30.000 de găini din China şi-l dă pe Adi Mutu!

Fostul mentor al atacantului de la Fiorentina se laudă că a găsit „Cloşca cu puii de aur” tocmai la Hong Kong, pregătindu-i „Briliantului” un transfer-bombă.
Noua aventură a lui Adi Mutu în lumea substanţelor interzise este pe cale să-i schimbe viaţa în mod radical. După ce a fost depistat pozitiv la două controale antidoping, atacantul Fiorentinei riscă să fie iarăşi suspendat, aşa cum s-a întâmplat şi în 2004, când a stat pe tuşă şapte luni pentru consum de cocaină.
De data asta, fiind recidivist, el ar putea primi o pedeapsă mai mare, dar, la fel de adevărat, ar avea şanse să scape cu o sancţiune de doar trei luni, fiindcă stimulentul pe care l-a luat, sibutramina, nu este specificat în prospectul medicamentului.
Culpa „Briliantului” este însă evidentă. Păţania de la Chelsea ar fi trebuit să-l facă mai responsabil şi mai precaut. Or, Mutu a şters totul cu buretele şi a folosit nişte pastile fără a-l sfătui pe medicul echipei.

Gigi Neţoiu, cel care l-a adus pe Mutu de la FC Argeş la Dinamo, înainte ca fotbalistul să ia calea străinătăţii, susţine că cineva i-a vrut răul. „Nu cred nimic din ceea ce s-a scris. Nu se pune problema să discutăm despre droguri. L-am sunat azi (n.r. - ieri) şi mi-a zis că se face o contraexpertiză. Mi-a promis că n-a luat nimic. Nici el nu ştie ce i se întâmplă. S-ar putea săi fi pus cineva vreo pastilă nenorocită în pahar, când se afla la masă. Adevărul e că Adrian a jucat prea bine în ultima perioadă, ceva nu este în regulă. Am încredere în el, e curat. N-a făcut-o de capul lui. Probabil că are mulţi duşmani la Fiorentina, care vor să scape de el”, a declarat ieri, pentru EVZ, fostul mentor al lui Adi Mutu.
„Dinu spune baliverne”
În ediţia de ieri a EVZ, Cornel Dinu, fostul antrenor al „Briliantului” de la Dinamo, declarase că acesta a venit cu drogul în sânge de la FC Argeş: „Preparatorul fizic era unul Silaghi, le dădea pastile cu pumnul. Zicea că sunt vitamine, dar erau droguri. L-a nenorocit. Adi a devenit dependent. Se tot ruga de mine şi de Borcea să-l băgăm în teren, că va da goluri şi că va sparge tot. Ai o senzaţie de bine când iei asemenea pastile, dar apoi depinzi de ele, de aceste stupefiante”. În replică, Neţoiu a precizat: „Dinu spune baliverne. Îl ştiu pe Adi de la 18 ani, avea un caracter deosebit. Este ca şi copilul meu. Restul sunt poveşti”.
„Îl vând la asiatici şi ia 3-4 milioane pe an”
Oficialii de la Fiorentina caută deja jucători care să-l poată înlocui pe Adrian Mutu, în cazul în care va fi suspendat. Pantaleo Corvino, directorul sportiv al clubului, a negociat la un moment dat cu Antonio Cassano, însă jucătorul nu intenţionează să plece de la Sampdoria.
„Ideea cu Cassano ne-a venit sâmbătă seară, ca variantă de a-l schimba pe Mutu. Ne-am mişcat repede pentru a avea un înlocuitor. Avem doi jucători pentru acel post, dar Cassano era o variantă de urgenţă. Din nefericire, transferul lui a eşuat”, a precizat ieri Corvino.
Neţoiu i-a găsit deja echipă lui Adi Mutu, dacă va fi nevoit să plece de la Fiorentina. „Comandantul” îi promite bani cu lopata. „Dacă Mutu nu va mai fi dorit la Fiorentina, îl duc eu în China, la Beijing sau Shanghai. Îi găsesc echipă şi va lua 3-4 milioane de euro pe an. Am relaţii puternice în China, doar am dus acolo 20 de jucători. Am fost de 15 ori acolo, Alexa a ajuns la Beijing tot datorită mie”, s-a lăudat fostul acţionar dinamovist.

Imagini UNICE! Romanii s-au strans intr-o biserica din Florenta sa se roage pentru Mutu

Ce a consumat Mutu? Capsula trebuia sa fie 100% NATURALA!

Mesaje pro şi contra pentru Adi Mutu în faţa stadionului


Adrian Mutu în gura fanilor

Jovetic alaturi de Mutu! (poze & video)

free image hostfree image hostfree image hostfree image host

Preotul care i-a botezat fetiţele lui Mutu se roagă pentru el


Justin Gafiuc oferă detalii de ultimă oră despre cazul Mutu

Ce a consumat Mutu? "Sibutramina nu are nicio legatura cu amfetaminele"

Societatea Italiana impotriva Obezitatii a dat publicitatii, duminica, un comunicat in care neaga faptul ca sibutramina ar face parte din categoria amfetaminelor.


"Sibutramina este un medicament care nu are nimic in comun cu amfetaminele. Actioneaza asupra sistemului nervos central, reduce apetitul si are un mecanism de actionare diferit fata de cel al amfetaminelor. Este un medicament care trebuie luat dupa indicatii precise", se arata in comunicatul Societatii Italiene impotriva Obezitatii.
Cotidianul La Repubblica a notat, joi seara, ca sibutramina, substanta cu care a fost depistat pozitiv atacantul Adrian Mutu, are efecte euforizante si de aceea este folosita uneori ca substituent al cocainei, informatie confirmata de biochimistul italian Dario D'Ottavio, expert in doping.
"Este o substanta periculoasa. In trecut chiar au murit oameni si din acest motiv la un moment dat a fost scoasa de pe piata. Apoi, a revenit in farmacii ca produs ce poate fi eliberat doar cu reteta, iar recent a fost din nou scos de pe piata. De ce o iau sportivii? Simplu: este un stimulent puternic, care indeparteaza senzatiile de oboseala si foame. Ca amfetaminele. Stimuleaza neurotransmitatorii. Rezultatul este o eficienta mai mare din punct de vedere fizic si o prestatie sportiva mai buna", a spus D'Ottavio.
Dario D'Ottavio a confirmat ca sibutramina este un produs similar cu fentermina, care a dus la suspendarea pe un an a jucatorilor echipei AS Roma, Peruzzi si Carnevale, in 1990. Expertul italian a mai confirmat ca, pentru efectele sale euforizante, sibutramina este uneori folosita ca substituent al cocainei si nu intamplator figureaza si ca substanta antidepresiva. "Cu siguranta. Insa sa nu uitam si de efectul practic al scaderii in greutate. Scade grasimea, este imbunatatit raportul greutate - putere si implicit accelerarile, frecvente in fotbal, devin mai eficiente", a precizat D'Ottavio.
Potrivit fiorentina.it, profesorul Giampietro Pellegrini, specialist in farmacologie la Universitatea din Florenta, a declarat, tot joi, la Radio Fiesole, ca sibutramina este o substanta care are multe similitudini cu cocaina, desi apartine unei categorii diferite. "Este o substanta folosita pentru reducerea greutatii, dar acum putin timp a fost retrasa din comert pentru ca provoca probleme cardiovasculare. Daca un sportiv vrea sa se dopeze, exista substante mai eficiente", a adaugat Pellegrini.
Atacantul Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramina de doua ori in acest an: prima data in urma unui test antidoping efectuat la 10 ianuarie 2010, dupa meciul cu Bari, din campionatul Italiei, iar a doua oara, la zece zile distanta, dupa un control antidoping efectuat pe 20 ianuarie, dupa meciul Fiorentina - Lazio, scor 3-2, din Cupa Italiei, in care jucatorul roman a marcat doua goluri.
Sibutramina, substanta folosita in tratamentul obezitatii, actionand prin reducerea senzatiei de foame, figureaza pe lista produselor interzise de catre Agentia Mondiala Antidoping (WADA).

EMOTIONANT: Jovetic i-a dedicat lui Mutu golul inscris cu Cagliari! VEZI CUM

Steavan Jovetic i-a dedicat romanului golul de 2-2 din partida Caligari - Fiorentina

Jovetici a marcat, in minutul 63, golul de 2-2, iar dupa ce a trimis mingea in poarta a sarbatorit aceasta reusita aratand un tricou al lui Mutu, cu numarul 10.
Atacantul Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramina de doua ori in acest an: prima data in urma unui test antidoping efectuat la 10 ianuarie 2010, dupa meciul cu Bari, din campionatul Italiei, iar a doua oara, la zece zile distanta, dupa un control antidoping efectuat pe 20 ianuarie, dupa meciul Fiorentina - Lazio, scor 3-2, din Cupa Italiei, in care jucatorul roman a marcat doua goluri.




Sibutramina, substanta folosita in tratamentul obezitatii, actionand prin reducerea senzatiei de foame, figureaza pe lista produselor interzise de catre Agentia Mondiala Antidoping (WADA).

"Dacă Mutu va fi suspendat un an, e gata cu cariera lui!"

Dumitru Dragomir e convins că Adrian Mutu nu a apelat la pastile pentr a-şi creşte performanţele. Preşedintele LPF speră ca atacantul Fiorentinei să scape uşor, altfel va renunţa la carieră. Dragomir vrea însă ca Mutu să se retragă în Liga I.

"Să ne rugăm la Dumenezeu să aibă vreo şansă de scăpare. E o prostie să spui că s-a dopat, l-a luat pentru slăbire. Am citit un prospect şi am văzut că nici şoferii nu au voie să ia pentru că te moleşeşte. Nu cred că Mutu era atât de vriril încât să ia pastile care să-l moleşească. Dacă primeşete un an de suspendare, e gata. Eu îl aştept în Liga I, dar la 32 de ani...Dacă primeşte mai mult de şase luni, nu cred că are răbdarea necesară să revină", a spus Dumitru Dragomir

Mutu a avut dreptate şi poate scăpa cu o pedeapsă mult mai uşoară


Frey a scos un porcuşor umflat cînd a fost întrebat despre Mutu!

Mutu a avut dreptate: sibutramina nu e în prospectul medicamentului pe care l-a luat! Ce sancţiune crezi că ia?

Veşti bune pentru Mutu! Rezultatele primului set de analize efectuate în cazul tabletelor pe care internaţionalul român le-ar fi luat începînd cu 6 ianuarie confirmă spusele jucătorului.


Sibutramina, substanţa din cauza căreia atacantul riscă o suspendare consistentă din partea Comisiei Antidoping, a fost găsită în medicamentul pe care Mutu spune că l-a luat, însă pe prospectul acestuia nu se precizează că stimulentul face parte din componentele sale. Aşadar, lucrurile par să ia o turnură favorabilă lui Mutu, care ar putea să scape mult mai uşor decît se preconiza iniţial!

"Prietenii" lui Adrian Mutu

Astazi a aparut in Evenimentul Zilei un articol de tot rahatul. "Surse din anturajul lui Mutu" au declarat ca Adi s-ar fi dopat si la Parma!!! Este o prostie!!! Se vede clar ca sunt oameni care vor sa ii faca rau lui Adi, iar acesti jurnalisti nu fac altceva decat sa ii ajute!!!
Mentin ceea ce am scris ieri, NU CRED NIMIC din ce scriu ziarele in zilele astea. Astept sentinta, care sunt sigura ca va fi in avantajul lui Adi, chiar daca unii nu isi doresc acest lucru (printre acestia si numerosi ziaristi si "prieteni").
Claudya

Alaturi de Mutu!

Citind comentarile de la editorialul postat de Alin Fornalde, mi-am dat seama ca sunt multi cei care in aceste momente il sustin pe Adi. Printre acele comentarii am gasit unul foarte interesant, scris de Scorillo.
Articol demn de un jurnalist de sport adevarat. Se pare ca in tara aceasta logica incepe sa se piarda cu desavarsire la unii jurnalisti (v art. lui Banciu despre Mutu).
- Mutu a gresit cand a luat cocaina ; nu se poate numi toxicoman sau “drogat” in termeni populari deoarece nu a devenit dependent
- Mutu pe de alta parte ne-a calificat cu golurile lui in extremis la ultimul turneu final ; cine uita acest lucru nu poate fi numit suporter al Nationalei
- Mutu si Chivu sunt cei mai buni jucatori ai Nationalei un fapt neindoielnic datorita cotei lor de pe piata si al salariului primit ; cine incearca sa scoata unul din acesti 2 jucatori de la Nationala saboteaza Nationala Romaniei
- daca pe prospectul medicamentelor de slabit scria ca sunt medicamente naturiste nu avea de unde sa stie de acea substanta ; a fost o imprejurare nefericita ; Mutu nu avea interesul sa se dopeze stiind ce repercursiuni ar avea acest lucru
- toate acestea puse in balanta duc la concluzia ca doar cineva care nu are interesul ca Nationala sa redevina o echipa puternica nu il sustine pe Mutu

Prandelli: Adrian a făcut o prostie

Vrăjitoarea Sultana către Mutu: «“Briliantule”,te-au blestemat!»

După ce Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramină, vrăjitoarea Sultana s-a pus pe treabă, dorind să afle de unde i se trag fotbalistului toate relele. Nedormită de două nopţi, prezicătoarea a concluzionat: "E blestemat de şase ani, i s-au făcut farmece grele şi incă n-a trecut cea mai mare cumpănă".
Reporterii Libertăţii au stat, ieri, de vorbă cu vrăjitoarea Sultana, din Bucureşti, despre situaţia lui Adrian Mutu. Femeia a descoperit, după ce a descântat două nopţi şi a studiat poze cu “Briliantul”, sursa problemelor: “Acum, când a fost prins dopat, nu a fost o capcană. Poartă un blestem greu, de şase ani, şi îl va mai ţină încă trei. Nu a trecut cea mai periculoasă cumpănă. Am aflat şi cine a aruncat blestemul şi farmecele cu magie neagră asupra lui, dar pot spune numele persoanei respective doar unui membru al familiei”, ne-a declarat vrăjitoarea Sultana.

Prevede că va reveni la naţională
Apoi, prezicătoarea a tălmăcit cărţile de tarot, pentru a-i vedea viitorul: “Cariera lui de fotbalist nu este încheiată, fiindcă va primi pedeapsa minimă. O să revină şi la echipa naţională, pentru că, peste un bob zăbavă, se va împăca cu Răzvan Lucescu. Îl mai aşteaptă câteva probleme în căsnicie, dar mici. Norocul lui este că soţia, Consuelo îl iubeşte şi va rămâne lângă el”. Apoi, Sultana ne-a explicat şi ce e bine să facă Mutu pentru a desface vrăjile: “Trebuie să întoarcă blestemul, prin magie albă, pe capul cui i l-a dat. Poate să mai dea răul pe păduri, pe ape şi pe pustiuri”, ne-a spus vrăjitoarea Sultana.
Cum a fost vrăjit
Prezicătoarea şi descântătoarea Sultana ştie cum a fost aruncat blestemul asupra fotbalistului Fiorentinei: “S-a făcut o punte din material negru. La 12.00 noaptea, a fost pusă o poză a lui la baza punţii şi, prin magie neagră, a fost trimis, asupra fotografiei, spiritul răului”.




Turcu îl trimite la biserică
Acţionarul dinamovist este de acord cu prezicătoarea Sultana
Vestea că Adi Mutu (31 de ani) a fost depistat pozitiv la sibutramină a dat peste cap lumea fotbalului românesc. Bulversat, Vasile Turcu e convins că lui Adrian i s-au făcut farmece.
După debutul excelent de sezon la Fiorentina, cu şapte goluri în şase meciuri, “Briliantul” avea Italia şi România la picioare. Minunea n-a durat prea mult, finalul acestei luni găsindu-l pe Mutu în genunchi. Depistat pozitiv de două ori în zece zile şi riscând o suspendare de patru ani, Adrian a ajuns la mila judecătorilor sportivi italieni. În ciuda faptului că “Briliantul”, în încercarea disperată de a slăbi, a luat nişte medicamente interzise fotbaliştilor, în ţară, toată lumea îl compătimeşte.
Zice că invidioşii i-au făcut farmece
Vasile Turcu, acţionar la Dinamo, echipa de la care Adi a plecat în fotbalul mare, e convins că jucătorul e nevinovat: “Nu ştiu ce se întâmplă cu băiatul ăsta, parcă ar fi blestemat. E clar că e invidiat de multă lume. Ar trebui să meargă la biserică, am impresia că cineva i-a făcut farmece. Prea se ţin ghinioanele de capul lui!”.(Răzvan Ionaşcu)
Uite cine îl va judeca pe român!
Cotidianul Corriere Fiorentino a anunţat, ieri, numele judecătorului în faţa căruia va compărea Mutu, după ce a fost depistat pozitiv cu sibutramină. Este vorba de Ettore Torri (foto), nimeni altul decât procurorul-şef al Comisiei Antidoping din cadrul Comitetului Olimpic Italian! Potrivit ziariştilor peninsulari, procesul românului va începe peste cel mult 10 zile, sentinţa urmând a fi pronunţată în aceeaşi zi.
Şi-a enervat patronul
Cotidianul La Nazione pretinde că Andrea Della Valle, unul dintre cei doi patroni ai Fiorentinei, s-a enervat foarte tare din cauza atacantului român. “Mutu a făcut prea multe prostii! Gata, m-am săturat: este pentru ultima oară când accept aşa ceva. Din cauza lui are de suferit tot clubul”, a spus Della Valle, vineri seară, în timpul unei şedinţe de urgenţă a conducerii Fiorentinei.
A renunţat la contraexpertiză
Nino D’Avirro, avocatul care îl reprezintă pe Adrian Mutu în noul scandal de dopaj, a anunţat oficial, aseară, că atacantul Fiorentinei a decis să nu mai ceară efectuarea contraexpertizei. Prin această hotărâre, “Briliantul” speră să primească o sancţiune mai blândă din partea judecătorilor.



Apărat de Mourinho!
Jose Mourinho (foto), cel care era antrenor la Chelsea în momentul în care Mutu a fost depistat pozitiv cu cocaină (2004), consideră că nu se poate vorbi de dopaj în noul caz în care este implicat românul: “Îmi pare rău, sper să se rezolve. Se mai întâmplă să iei un remediu greşit. Despre dopaj poţi vorbi doar atunci când vrei să-ţi îmbunătăţeşti performanţele sportive”.
Ranieri: «Adrian e un băiat de aur»
Fost antrenor al lui Mutu la Chelsea, Claudio Ranieri (foto) se declară surprinsneplăcut de ce i s-a întâmplat românului. “Mutu e un băiat de aur. L-am antrenat la Chelsea şi îmi pare foarte rău că trece prin aceste momente. Fiorentina are cel mai mult de pierdut, nu va fi deloc uşor să îi găsească un înlocuitor”, a spus Ranieri.
Ajutat de rezultatul analizelor
Sfătuit de avocaţii săi, Adrian Mutu le-a trimis autorităţilor antidoping din Italia o folie cu pastilele din cauza cărora a fost depistat pozitiv, pentru a se stabili dacă acestea conţineau sibutramină. Rezultatul analizelor, decisiv pentru soarta fotbalistului, a fost pozitiv: medicamentele chiar aveau în compoziţie această substanţă, fapt ce îl face pe Mutu să spere la o pedeapsă mică.
Stolojan: «Îi ţin pumnii»
Situaţia lui Mutu a fost comentată până şi de europarlamentarul PD-L Theodor Stolojan (foto). “Mutu este un talent de excepţie. Îmi pare foarte rău pentru ceea ce i s-a întâmplat. Trebuia să fie mai atent când a luat acele pastile. Sper să aibă o soartă bună şi să nu fie suspendat. Îi ţin pumnii”, a declarat fostul prim-ministru al României.
Năstase îl «urechează»
Dacă politicianul Stolojan îl încurajează pe Mutu, fostul mare tenismen Ilie Năstase (foto) (63 de ani) crede că fotbalistul e răspunzător de ce i s-a întâmplat: “Adrian a riscat foarte mult cu acele pastile. Când eram jucător profesionist şi venea vorba de administrarea unui medicament eram atent la ce conţine. Ar fi trebuit să-l anunţe pe medicul Fiorentinei că vrea să ia acele pilule”.

Membră a comisia antidoping a CONI: «Ca recidivist, Mutu ia patru ani»

După ce, vineri, Giuseppe Capua, preşedintele Comisiei Antidoping din cadrul Federaţiei Italiene, spunea că Mutu ar putea scăpa cu o suspendare de doar trei luni, speranţele “Briliantului” au fost năruite de Diana Bianchedi, membră în Comisia Antidoping a Comitetului Olimpic Italian (CONI).

Adrian Mutu ar trebui să renunţe la ideea că va mai juca vreodată fotbal, dacă este să-i dăm crezare Dianei Bianchedi, membră în Comisia Antidoping a Comitetu- lui Olimpic Italian. Pentru reprezentanta CONI, situaţia în care se găseşte românul, depistat pozitiv la sibutramină pe 10 şi pe 20 ianuarie, este cât se poate de clar în defavoarea lui. “Mutu riscă enorm, pentru că este recidivist, folosind de mai multe ori substanţe stimulante interzise. În mod normal, va primi cam patru ani de suspendare”, a declarat Bianchedi pentru cotidianul La Repubblica. “Pe noi nu ne interesează detaliul că la Chelsea a fost supus unui control antidoping incorect. Tot ce contează este că Mutu a fost sancţionat, deci este recidivist după ce a fost depistat pozitiv şi în Italia”, a continuat aceasta.
Potrivit lui Bianchedi, speranţele lui Adi într-un verdict mai blând valorează cam cât o ceapă degerată. “Singura lui şansă este să explice cât se poate de clar judecătorilor cum a ajuns sibutramina în corpul său şi să-i convigă de faptul că nu a avut nici o intenţie să trişeze. Oricum, i-ar fi fost infinit mai uşor dacă nu ar fi existat precedentul Chelsea”, a înche-iat reprezentanta CONI.




Bianchedi, învingătoarea României
Fostă componentă a echipei de scrimă a Italiei, Diana Bianchedi (40 de ani) a câştigat o mulţime de medalii de aur la JO, la Campionatele Mondiale şi la cele Europene. În 1998, Bianchedi şi colegele sale s-au clasat pe primul loc la CM de la La Chaux de Fonds (Elveţia), după ce au învins în finală echipa României! În 2001 Bianchedi a devenit prima femeie aleasă în conducerea Comitetului Olimpic Italian (CONI).



Mustrat şi de antrenor
Cesare Prandelli, antrenorul Fiorentinei, a comentat: “Adrian se găseşte într-o situaţie stânjenitoare. E conştient că a făcut o mare prostie, dar cred că buna sa credinţă a fost demonstrată prin faptul că a fost depistat pozitiv şi a doua oară. Acum, Mutu trebuie să-şi găsească liniştea, în sânul familiei. După ce va depăşi şocul, se va putea antrena alături de restul echipei”.
“Briliantul” a fost compătimit şi de portarul Sebestien Frey. “Sper să-l revedem cât mai curând pe Adrian pe teren. Poate conta pe mine, nu-l voi lăsa singur; este un om puternic şi poate trece peste această situaţie”, a afirmat francezul.


Mutu merge la tribunal! Va chema în instanţă producătorul medicamentului interzis

Pastilele cu sibutramină luate de jucător vor fi analizate la un laborator din Florenţa. Rezultatul: luni. "Briliantul" invocă absenţa de pe prospect a indicaţiei că produsul nu e recomandat sportivilor.
După ce a decis să-şi admită culpa şi să renunţe la efectuarea probei B, Mutu schimbă strategia apărării. Şedinţa ţinută la Milano, împreună cu agentul Ioan Becali, soţia Consuelo şi cei doi avocaţi, D'Avirro şi Ducci, a deschis o nouă pistă de a scăpa cu o suspendare cît mai mică din scandalul dopingului cu subitramină, în care atacantul Fiorentinei e implicat de joi.
Tratament început pe 6 ianuarie
Mergînd pe ideea că a luat produsul naturist involuntar, fără să ştie că ar conţine o substanţă interzisă, urmînd un tratament de 30 de zile început pe 6 ianuarie, Mutu a trecut la contraatac. Cîteva pastile au fost duse deja pentru analize la un laborator din Florenţa şi rezultatul e aşteptat cel mai tîrziu luni.
Dacă se va dovedi că are în componenţă sibutramină, stimulentul specific aflat pe lista doping a WADA, Mutu va da în judecată firma producătoare şi pe cea care distribuie produsul în România.
Motivul? Pe prospect scrie că e un produs pe bază de fructe de pădure, kiwi, nucă de cocos, extracte de diverse rădăcini şi topinambur, fără a se specifica faptul că nu e recomandat sportivilor. Exact calea pe care a mers şi handbalista Sorina Vintilă, care a scăpat nesancţionată.
Audiat în maximum două săptămîni
Dacă rezultatele vor confirma supoziţia, Mutu poate spera ca abaterea sa, neconsiderată ca o recidivă, chiar dacă şi testul din 20 ianuarie de după Fiorentina - Lazio a ieşit pozitiv, să fie încadrată la neglijenţă şi la o sancţiune între 3 luni şi un an.
Iar dacă mărturia pe care o va depune, în cel mult două săptămîni, în faţa Procuraturii Antidoping şi a şefului Ettore Torri va fi una convingătoare, atunci Tribunalul Antidoping i-ar putea da suspendarea minimă: trei luni sau chiar doar avertisment!


Glume despre Mutu cu un porcuşor umflat!
Sebastian Frey a oferit ieri poanta zilei. Portarul francez al Fiorentinei a făcut haz de necaz în faţa jurnaliştilor cînd a fost întrebat despre Mutu, scoţînd din maşină un balon pentru copii, înfăţişînd un porc (foto)! A redevenit apoi serios: "Adrian e unul dintre cei mai buni prieteni ai mei. Îmi pare rău pentru el. Sperăm să treacă peste acest moment greu". Frey a venit mai devreme la antrenament pentru a ajuta un copil necăjit, mare fan al său. I-a plătit o operaţie la genunchi şi s-a ocupat să îi asigure un taxi cu care să meargă de la control acasă.
Aici stă ascuns!
Departe de agitaţia centrului, locuinţa lui Mutu se află pe o stradă în pantă, într-una dintre cele mai selecte zone ale oraşului de pe rîul Po. O zonă cu multă verdeaţă. Stă la etajul doi al unei vile cu 15 apartamente , în care familia "Briliantului" se ascunde, numele de la a zecea căsuţă pe panoul de la intrare fiind singurul care lipseşte. Un indiciu că acolo îşi are bîrlogul o vedetă. Vineri, înaintea prînzului, Mutu a ieşit de aici cu Bentley-ul său şi a înnoptat la Milano, unde a discutat situaţia sa cu avocaţii şi cu agentul Becali.
Prandelli: "Îl aştept în aprilie"
Antrenorul Fiorentinei, Cesare Prandelli, a primit informaţii de la şefi că sancţiunea împotriva lui Mutu va fi doar de trei luni! Ieri, la conferinţa de presă dinaintea partidei de la Cagliari, a dat impresia, prin răspunsurile oferite, că are o bază solidă să sugereze că Mutu n-o va păţi rău. Lucru confirmat de o sursă de la Corriere dello Sport! Prandelli: "Adrian ne-a pus într-o situaţie jenantă. A comis o eroare din neglijenţă. Îl aştept în aprilie. Am nevoie de el".



Scos o perioadă de la antrenamentele Fiorentinei!
Adrian Mutu nu se va mai antrena un timp cu Fiorentina, fiind scutit de antrenorul Prandelli de la şedinţele de pregătire! Motivaţia tehnicianului: "Trebuie să-şi facă o evaluare a valorilor morale înainte de a reveni la echipă. L-am lăsat cu familia şi cu prietenii, singurii care-l pot ajuta să treacă peste şoc. Aspectul uman e important şi îţi dă forţa să mergi mai departe".
Pastile recomandate unui ziarist plinuţ
Cloul conferinţei de presă a lui Prandelli a fost ieri gluma provocată la final de întrebarea trimisului Gazetei la Florenţa dacă antrenorul îl va aştepta pe Mutu un an pînă să revină şi ce se va întîmpla cu el dacă tehnicianul Violei va pleca în vară la "naţionala" Italiei. Evitînd un răspuns clar, Prandelli a dezvăluit că a văzut pastilele pe care le-a luat Mutu. Un ziarist din sală a fost curios să afle dacă le-a şi încercat. Replica a stîrnit hohote de rîs: "Nu, dar poate au efect în cazul tău!". Aluzie la faptul că jurnalistul de 55 de ani avea o respectabilă burtă!
"Cel mai complex caz de doping"
Surse apropiate de CONI contrazic previziunile optimiste privind finalul "cazului Mutu": "Faptul că jucătorul a fost depistat şi a doua oară cu aceeaşi substanţă interzisă îi agravează situaţia. Mulţi au dat verdicte că nu e recidivă, că ar fi fost la Chelsea un control neautorizat. Şi noi facem teste inopinate, la antrenamente sau în cantonamente". Şi o estimare: "E poate cel mai complex caz cu care ne-am confruntat. Nu-mi amintesc să mai fi existat alt sportiv dopat de trei ori!".
"Mutu e recidivist. Nu ne pasă ce s-a întîmplat în Anglia, important e că a fost supendat. Poate primi pînă la patru ani de suspendare, chiar dacă a luat pastilele fără să ştie că au substanţe interzise"Diana Bianchedi, membru comisia antidoping CONI
"Înainte să vină la Dinamo, Mutu avusese la Piteşti un preparator fizic care îl antrena jumătate de oră şi apoi îi dădea un pumn de pastile"Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo
"Pentru mine, adevăratul doping e cel care ajută la creşterea aportului în competiţie. Nu cunosc foarte bine situaţia lui Mutu, dar sper să se rezolve repede"Jose Mourinho, antrenor Inter Milano
"Am discutat cu Adrian. Situaţia lui e încurcată. E conştient că a făcut o greşeală. Sînt optimist că-l vom avea la dispoziţie pe Mutu din aprilie, pentru finalul campionatului"Cesare Prandelli, antrenor Fiorentina
"Mutu e un subiect delicat. Nu ştiu ce s-a întîmplat, aşa că nu ar fi corect să-mi dau cu părerea. Şi eu am avut întotdeauna kilograme în plus, dar am jucat aşa, cum am putut mai bine"Gheorghe Hagi"
E o dramă, doar lui Mutu i se putea întîmpla. În România e judecat prea aspru, în străinătate e iubit şi apreciat. Adrian trebuie ajutat! Sper să scape doar cu trei luni de suspendare" Cristi Borcea

Patronul Fiorentinei s-a înfuriat pe Mutu: "A făcut prea multe tîmpenii!"

Patronul Fiorentinei, Andrea Della Valle, s-a înfuriat pe Mutu pentru neglijenţa lui din scandalul dopingului.
Negru de supărare. Aşa a ieşit Andrea Della Valle, unul dintre fraţii patroni ai Fiorentinei, de la discuţia de peste patru ore purtată vineri seara cu Cesare Prandelli şi cu alţi oficiali ai clubului.


Cotidianul "La Nazione" a aflat că ex-preşedintele Violei a aruncat în cursul reuniunii cuvinte foarte grele la adresa românului, "a ţipat în stilul în care o face un părinte autoritar cu copilul ce greşeşte". Aceeaşi sursă susţine că Della Valle i-a transmis atacantului prins dopat că este ultima greşeală: "Mutu a făcut prea multe tîmpenii şi superficialitatea lui ne costă scump".
Scuze de la Corvino
Aluzia e evidentă la faptul că în ultimele zile de mercato din ianuarie, clubul toscan a rămas descoperit, obligîndu-l pe directorul sportiv Pantaleo Corvino să se dea peste cap ca să ia un jucător de valoare, fără să facă investiţii importante.
Oficialul florentin a fost vineri la Milano şi abia seara a revenit la sentimente mai bune faţă de Mutu, cerîndu-şi scuze pentru o declaraţie dată anterior la nervi, "Cînd ai un mort în casă, nu te gîndeşti cum să-l înlocuieşti, ci cum să-l faci să mai trăiască!". Şi Corvino, şi Della Valle lasă însă impresia că vor să-l ajute pe Mutu să iasă ieftin din scandal, ca să nu-şi distrugă complet investiţia făcută în atacantul de 31 de ani.

Evz: A trişat Mutu şi la Parma?

„Briliantul” ar fi început să consume substanţe interzise încă din 2003, când evolua la gruparea patronată la acea vreme de Calisto Tanzi.
Faptul că Adrian Mutu a fost depistat pozitiv în acest an şi nu o dată, ci chiar în două rânduri, după ce a consumat o substanţă interzisă, nu face altceva decât să ne poarte gândurile spre trecut. În 2004, pe când activa la Chelsea Londra, el a declanşat un scandal uriaş, fiind prins că a luat de mai multe ori cocaină. Aceste lucruri sunt cunoscute, dar rămâne misterios felul în care „Briliantul” a ajuns să depindă de nişte pastile.
Sursele EVZ dezvăluie un episod necunoscut din viaţa fostului lider al echipei naţionale de fotbal a României. Povestea ar fi început în urmă cu opt ani. La acea vreme, Mutu evolua la Parma.
Conform unor surse din anturajul său, la un control efectuat în 2003, Adi ar fi fost depistat că lua substanţe interzise cu scopul de a da randament mai bun pe teren.


„Poliţia din zonă ştia ceea ce face Adi, motiv pentru care s-a luat legătura cu patronul echipei, Calisto Tanzi. I-au spus: «Vinde-l, altfel îl săltăm şi vei pierde toţi banii pe transferul lui. Nu-l vei mai putea da în altă parte!»”, i-ar fi spus poliţiştii patronului de atunci al Parmei, Calisto Tanzi.
Tanzi s-ar fi conformat şi l-a transferat pe Mutu la Chelsea. Jose Mourinho, antrenorul de la formaţia londoneză, ar fi ştiut de beleaua „Briliantului”, dar ar fi închis ochii o perioadă. „E cunoscut că în campionatul Angliei se consumă substanţe interzise. Se practică. Mourinho ştia de cazul Mutu. Dar Mutu s-a certat cu el şi de-acolo a plecat totul”, a adăugat sursa noastră.

Mutu ar putea juca în aprilie!

Laboratorul de analize va spune duminică sau, cel târziu luni, dacă subitramina găsită în organismul lui Adrian Mutu se "ascundea" în pilulele naturale primite de la mama sa.
Deşi e considerat recidivist, Mutu speră să primească sancţiunea minimă şi să revină pe teren la finalul lunii aprilie.



În timp ce coechipierii săi de la Fiorentina s-au deplasat la Cagliari pentru meciul de campionat, Mutu şi avocaţii săi şi-au început apărarea în cazul "Sibutramina".
Primul pas? Demonstrarea bunei-credinţe a "Briliantului" în momentul în care a ales să folosească pastilele de slăbit SuperSlim.
Astfel, acestea au fost deja trimise la un laborator de analize specializat, rezultatul fiind aşteptat, cel mai probabil, pentru ziua de luni. Declaraţiile venite din partea CONI confirmă faptul că numai în acest mod suspendarea lui Adi Mutu ar putea fi una de ordinul lunilor.
"Pentru o sancţiune mai lejeră, trebuie să explice clar felul în care substanţa a intrat în corpul lui şi, de asemenea, să demonstreze că nu s-a folosit de ea în mod conştient", a spus Diana Bianchedi, membru în comisiile antidoping ale Comitetului Olimpic Italian.
"Noi îl considerăm recidivist, după suspendarea de şapte luni primită în Anglia, astfel că riscă o pedeapsă drastică, de până la patru ani", a mai spus Bianchedi.



În acest caz, e greu de crezut că Mutu va scăpa cu pedeapsa minimă de trei luni, care a fost aplicată şi în cazul similar din 2007 al voleibalistei braziliene Pereira de Carvalho, aflată însă la prima abatere.
Totuşi, antrenorul Fiorentinei, Prandelli, speră să se bazeze pe Mutu pentru finalul actualului sezon. "Am văzut şi eu cutia pastilelor lui Mutu, pe care scrie că sunt sută la sută naturale. Sper să ne ajute în ultima lună de campionat", a spus antrenorul.
Ce meciuri ar prinde
28 aprilie - Semifinala Ligii Campionilor*
2 mai - Milan - Fiorentina
5 mai - Finala Cupei Italiei*
9 mai - Fiorentina - Siena
16 mai - Bari - Fiorentina
22 mai - Finala Ligii Campionilor*
* Dacă se califică
Suspendarea poate expira pe 28 aprilie
Suspendarea românului, oricât de mare ar fi, se va calcula începând cu data de 28 ianuarie, atunci când a fost anunţat rezultatul testului antidoping, astfel că "Briliantul" se poate întoarce pe gazon cel mai devreme la 28 aprilie.
Decizia Comitetului Olimpic Italian este aşteptată abia la începutul lunii martie, după ce, în prealabil, Adi Mutu va fi şi el audiat, "în decursul a 20 de zile", aşa cum susţine Corriere Fiorentino. Dacă va reveni pe 28 aprilie, românul va mai prinde ultimele meciuri ale Fiorentinei. Totul ar putea culmina cu finala Ligii Campionilor, în cazul în care italienii s-ar califica.




«Cum mai batem Bayern fără Mutu?»
Suporterii Fiorentinei plâng după vedeta din atacul echipei «viola»
Situaţia în care a ajuns Fiorentina din cauza lui Mutu este subiectul zilei la Florenţa. Fanii echipei "Viola" speră ca "Briliantul" să scape fără suspendare, însă ştiu cu toţii că acest lucru este puţin probabil.
Suporterii sunt îngrijoraţi că echipa nu va merge la fel fără Adi Mutu în teren. Fiorentinii ţin necondiţionat cu echipa oraşului lor, iar eventuale polemici se pot naşte doar pentru preferinţa faţă de un jucător sau altul.Din discuţiile fanilor se înţelege că Mutu era acceptat şi stimat aşa cum era pentru că dădea randament pe teren.
"Cum mai batem acum Bayern dacă nu e Mutu?", se întreba un fan în mod retoric în faţa barului Marissa, de lângă stadion. În acest local se întâlnesc fanii echipei şi tot aici are sediul şi fan-clubul oficial al grupării "viola". Paolo, proprietarul barului, este supărat deopotrivă pe ziarişti şi pe Mutu.
"Ieri, la 16.00 a ieşit ştirea pe ANSA, la 16.30 erau 40 de ziarişti în faţa ieşirii de la vestiare. Dacă ar fi dat un eurogol nu venea nimeni", ne-a spus el cu năduf.

Situaţia creată de Adrian Mutu a dat peste cap avântul Fiorentinei în Cupa Italiei. Preşedintele de la Lazio, echipă bătută de Fiorentina prin cele două goluri ale lui Mutu, a declarat că va cere rejucarea meciului.
Della Valle, şeful formaţiei "viola", nu a făcut deocamdată niciun comentariu în legătură cu această situaţie, însă a precizat că întregul club este alături de jucătorul român. El a mai spus că toată lumea speră ca Mutu să primească pedeapsa minimă pentru ceea ce a făcut.

Mutu contraataca! Pe cine da in judecata dupa ce a fost gasit DOPAT!

Mourinho, alaturi de Mutu: "E un jucator BUN, tanar, cu familie! Sper sa se termine totul cu bine"

Jose Mourinho, fostul antrenor al lui Mutu la Chelsea, a declarat ca spera ca totul sa se termine cu bine pentru fotbalistul roman, depistat pozitiv in Italia, informeaza site-ul oficial al lui Inter.

"Eu consider dopajul ceva extrem de negativ, cum este dopajul pentru cresterea randamentului sportiv. Insa fotbalul, si nu numai, este plin de lucruri marunte care sunt erori: de exemplu, iei un medicament pentru ca esti racit, iei un medicament pentru o accidentare si apoi apar probleme si se vorbeste de dopaj, dar aceste lucruri nu fac parte din adevarata semnificatie a dopajului. Adevarata semnificatie a dopajului este, in opinia mea, marirea capacitatii de a evolua. Acesta este dopingul negativ. Insa astfel de lucruri se intampla, fac sportul putin mai gri, iar cariera jucatorului devine la fel, mai gri. Sunt dubii, sunt lucruri marunte, mici greseli in farmacie, erori ale departamentului medical, ale jucatorului si nu stiu ce sa spun despre acestea. Sper ca pentru Adrian sa se poata rezolva aceasta situatie. Este un jucator bun, tanar, cu familie si copii, sper ca totul sa se termine cu bine", a spus Mourinho.

Prandelli: "Le-am zis jucătorilor să fie atenţi şi cînd îşi schimbă pasta de dinţi"

Borcea: "Mutu va fi în viitor antrenorul lui Dinamo"

Dinamo îi întinde mâna lui Mutu, după al doilea scandal de dopaj în care atacantul a fost implicat! Borcea spune că îi va rezerva un loc fostului jucător din Ştefan cel Mare: va fi preşedinte, dar are şi calităţi de antrenor!

"Sunt foarte surprins de ceea ce i s-a întâmplat lui Mutu. Vreau să-l fac preşedinte la Dinamo, dar are mai multe calităţi de antrenor! Mutu va fi în viitor antrenor la Dinamo!", a declarat Borcea pentru www.sport.ro

Cornel Dinu: "Generaţia lui Mutu de la Piteşti era îndopată cu pastile de preparatorul fizic"


Gauracs: "Îmi pare foarte rău pentru Mutu, e un jucător mare"

Andone: "L-aş lua pe Mutu să joace pentru mine după suspendare"

Mutu va fi audiat săptămâna viitoare! Vezi care e noua strategie a avocaţilor!

Trimisul ProSport la Firenze, Doru Gheorghiu, te ţine la curent permanent cu ultimele ştiri care îl visează pe Adrian Mutu.Din câte se pare, "Briliantul" Fiorentinei va fi audiat săptămâna viitoare, iar proceduta va merge mult mai repede decât se preconiza iniţial.
Astfel, în câteva săptămâni - maxim o lună atacantul îşi va afla verdictul şi va şti dacă şi cât va fi suspendat.


Ultimele informaţii din tabăra lui Mutu reliefează faptul că avocaţii lui se gândesc foarte serios să îşi canalizeze strateghia asupra faptului că acel laborator carte a analizat probele din momentul când Adi a fost depistat pozitiv la Chelsea nu era acreditat de WADA. În aceste condiţii, avocaţii exclud recidiva şi speră într-o suspendare mică.
Totuşi, Un specialist de la Ministerul Sănătăţii din Italia a declarat în presa din Firenze că pentru Mutu faptul că primul scandal s-a soldat cu suspendare înseamnă şi dovedirea faptului că a luat cocaina - astfel, nu se poate invoca un viciu de procedură, aşa cum doresc să demonstreze avocaţii internaţionalului român.

ALIN FORNADE: Lepădarea de Mutu

Aruncatul cu piatra a devenit noul sport naţional
Gata? Mai vreţi sînge? E la discreţie. Distraţi-vă, bucuraţi-vă, ajunge pentru toţi. Să-l călcăm cît mai e la pămînt, să-l lovim pînă nu se ridică. Compasiunea e aliatul oamenilor slabi, iar noi sîntem o naţie de indivizi fără pată. Arieni care nu acordă circumstanţe atenuante. Cît de uşor a fost pus la stîlpul infamiei Adrian Mutu! Piatra a fost ridicată cînd ştirea era caldă. Ce bine e cînd ai dreptate, nu-i aşa? E un sentiment dulceag, o căldură plăcută care-ţi răsfaţă corpul. Adrian Mutu a greşit din nou, aşa cum, bineînţeles, ne aşteptam. Hoţomanul a fost prins de două ori cu sibutramină! Acum am descoperit secretul şuturilor sale şi al inspiraţiei diabolice în faţa porţii. Nu-l mai comparăm cu Hagi, ci cu Maradona.
Ce reacţie a avut patronul Fiorentinei, Andrea Della Valle?:”Cred cu tărie în buna lui credinţă, nu este vorba despre doping în adevăratul sens al cuvîntului. Nu îl vom lăsa singur pe Mutu”. Fiorentina are cel mai mult de pierdut în urma suspendării. Banii dintr-un eventual transfer, locul din Liga Campionilor, imagine. Aşa traduc cîrcotaşii mioritici mesajul lui Della Valle. Noi l-am lăsat singur pe Adrian, nu mai avem ce cîştiga de pe urma fostului lider al naţionalei. Doar fraţii-comision îi sînt făţiş alături. Mitică prezice că i s-a terminat cariera, federaţia e şocată, dar nu se bagă, Răzvan nu comentează, presa joacă ţonţoroiul pe tricoul cu numărul zece.
Nu-l cauţionăm pe Mutu, dar ne irită corul isteric care-i vrea capul. Apărarea improvizată de Rodica Mutu nu ne convinge. Adrian e major şi ştie că are nevoie de avizul medicului echipei pentru orice pastilă pe care o înghite. Cu atît mai mult în cazul său, de fotbalist trecut prin purgatoriul unei pedepse pentru dopaj. A călcat strîmb şi va plăti. De ce să-i mai punem sare pe rană? “Briliantul” a fost prins, alţii au meci duminică. Pe bune, cîţi sportivi credeţi că sînt sută la sută curaţi? Nu e o scuză, ci tabloul unei lumi în care banul impulsionează limitele umane pînă dincolo de normele morale.
Mutu e un tip egocentric. Nu-l plîngeţi, nu-l înjuraţi, oricum nu-i pasă. N-a ţinut să fie un model, a vrut să-i fie lui bine.Pentru el, echipa naţională a fost vitrina de unde îşi putea licita un nou contract, coechipierii nişte paji, iar selecţionerul un cenzor al vieţii de noapte. Am urmărit ani de zile un duel palpitant între geniu şi ratări monumentale. Cocaina l-a îndepărtat de Chelsea, a pierdut titlul cu Juventus din cauza scandalului Calciopoli, a irosit penalty-ul cu care am fi ieşit din grupă la Euro, va eşua la cîteva goluri de recordul lui Hagi.
Staţi liniştiţi! Mutu va reveni în faţa porţii, indiferent de duritatea sancţiunii pe care o va primi. Măcar de dragul de a capta din nou luminile rampei.Nu risipiţi toate pietrele, mai aveţi nevoie de ele!
Tot respectul domnule Fornade, ma bucur sa vad ca mai sunt si oameni ca dumneavoastra.

Mysport(spellbound): Scrisoare deschisa lui Adrian Mutu

Salut Adi!
Sincer, nu pot sa inteleg cat de mult ghinion poti sa ai sa ti se intample atatea. Insa asa cum ai fost tot timpul tare, vei trece si peste asta. In primul rand pentru ca trebuie, si-apoi ca n-ai incotro… dar in cel mai important rand, pentru ca mai ai foarte multe de zis pe teren si contrazis dincolo de el.Eu, ca om si la fel de mult ca suporter al fotbalului, te inteleg, desi poate din pacate asta nu te va ajuta cu nimic. Insa, daca vei citi vreodata acest mesaj, sper cel putin sa fie acel 0.01% in plus pentru care poate vei avea vreodata nevoie sa depasesti, pe plan moral, aceasta situatie deloc usoara.
………
Cu totii facem greseli, le indreptam, si-apoi facem altele, ca apoi sa le indreptam si pe-acelea din urma, si tot asa intr-un ciclu repetitiv…dupa care viata noastra a tuturor curge. Ca vrem sau nu vrem. Cu senzatia de a baga cu pumnii in buzunare experienta, ne inselam, cu zambetul pe buze. Capatam incredere in minti, si sange mai cald in vene, si-ajungem sa ne consideram stapani pe sine, stapani pe situatie. In orice situatie. Metrizand totul de la mic la mare, si de la mare la mic din tot jurul nostru, pana cand… aceleasi greseli vin din nou, cu alta fatza, in alte imprejurari, din diferite sau aceleasi motive. Mai conteaza?
………
Stii cum e? Intre noi, suporterii. Cand ne indragostim de fotbal, chiar de mici, ne indragostim parca de oglinda in care ochii nostri se vad incantati. De imaginea care ne hipnotizeaza si care ne ridica firele de par pe trup din cauza acelor furnici (sau acelei furnici anume) de pe ecranul televizorului, sau din teren, asa cum le vedem din tribune. De miscarile si oscilatiile acestor magicieni care fac artificii, hranind monstrul pasinuii infometat de fotbal care traieste in noi.Inainte sa fim microbisti, trebuie sa fim oameni. Asa cum superstar-urile noastre preferate sunt oameni, in spatele imaginii pe care o reflecta. Injuriile aduse regelui Hagi ca antrenor, in Romania, si spre exemplu in Ghencea a fost poate una sau daca nu cea mai deplorabila jignire adusa fotbalului, “doar” pentru ca n-a reusit sa se impuna ca antrenor, novice, intr-un fotbal bolnav. Desi a lasat in istorie, file de poveste si a redescris fotbalul romanesc, a fost pus si ars pe rug, prin cuvinte. (bloguri, comentarii gsp.ro, parerea patronilor, etc) Tot respectul a fost indreptat in masa, inspre Hagi jucatorul, si nicidecum omul (care e la origine) din spatele folclorului fotbalistic romanesc care si-a anuntat de curand dorinta de a antrena din nou.
………
Prin aceleasi cuvinte arde imaginea ta, draga Adrian MUTU, in fata acestor sute de mii de judecatori tricolori si violeti, instalati care pe unde , interesati si preocupati mai mult de deziluzia lor decat de problemele tale personale.. si asta, in ciuda performatelor cu care ai facut sa trepideze milioane de suflete, pentru un fotbal mai bun. Mai frumos, mai spectaculos in tot acest pragmatism tactic plictisitor in care se desfasoara majoritatea fotbalului european de astazi.Indiferent de ce se va decide, tu si fotbalul TAU cu care ne-ai obisnuit trebuie sa continue.. pentru ca asa cum fiecare mare fotbalist, si-a inventat stilul sau, tu ai inventat stilul Mutu care ne-a incantat tot timpul si care astazi nici macar n-a ajuns la apogeu. Avem nevoie de tine Adi, si-ti suntem alaturi, asa cum trebuie sa ne fii si tu, celor care te sustinem. Pentru un fotbal mai fascinant!!!! Pentru Romania! Pentru Fiorentina! Pentru toti cei care cred in tine, mereu!
………
Numai de bine!

Ranieri: "Mutu e un băiat de aur. Fiorentina pierde cel mai mult în povestea asta"

Fostul antrenor al lui Adrian Mutu de la Chelsea, Claudio Ranieri, se declară surprins neplăcut de ultimele evenimente din viaţa atacantului român şi spune că Fiorentina pierde foarte mult din forţa de joc o dată cu suspendarea principalului său om de gol.


"Mutu e un băiat de aur. L-am antrenat la Chelsea şi îmi pare foarte rău că trece prin aceste momente. Fiorentina are cel mai mult de pierdut, nu le va fi deloc uşor să îi găsească un înlocuitor unuia dintre cei mai buni oameni ai echipei", a comentat Ranieri.

Prandelli: "Mutu e într-o situaţie ruşinoasă. Vreau să-l am înapoi în aprilie"

Antrenorul Fiorentinei, Cesare Prandelli, comentează situaţia dificilă în care se află Adrian Mutu şi se arată încrezător într-un verdict blînd al Comisiei Antidoping italiene în ceea ce-l priveşte pe atacantul român.



"Sînt deziluzionat, preocupat, înfuriat, dar în acelaşi timp şi oarecum liniştit. Am vorbit cu Mutu, situaţia lui e ruşinoasă, e conştient că a făcut o mare greşeală. Clubul a încercat de fiecare dată să fie atent, să elimine orice greşeală din sistemul său.
A fost un şoc pentru toţi cei din vestiar, dar mergem mai departe. Adrian se va antrena în continuare, voi vorbi cu el, e important să-şi regăsească liniştea. Are nevoie de familie acum toată lumea trebuie să-l sprijine. Pierdem mult o dată cu absenţa lui, dar cred în puterea grupului. Sper să ne putem baza pe decarul nostru el în ultima lună a sezonului", a spus Prandelli la conferinţa de presă de azi.

Membru CONI: "Mutu riscă până la patru ani de suspendare, e recidivist!"

Fosta scrimeră Diana Bianchedi, membru al Comisiei de control antidoping a CONI, a declarat, pentru "La Repubblica", că atacantul român Adrian Mutu, care a fost depistat pozitiv de două ori cu sibutramină, riscă o suspendare de până la patru ani pentru că este recidivist, informează violanews.com.
"Mutu riscă foarte mult, pentru că este recidivist. În plus, la aceeaşi categorie de substanţe, un stimulent. Nouă nu ne pasă ce s-a întâmplat în Anglia, ci pe noi ne interesează că a fost suspendat, astfel încât, conform regulilor sportive, el este recidivist. El riscă până la patru ani de suspendare", a declarat Diana Bianchedi, care este totodată şi membru al Consiliului de supraveghere privind dopajul din cadrul Ministerului Sănătăţii din Italia.


Oficialul CONI a adăugat că nu contează dacă Mutu a luat pastile pentru a slăbit, fără să ştie că acestea conţin sibutramină. "Da, riscă o suspendare chiar dacă le-a luat fără să ştie că acestea conţin substanţe dopante. Pentru a obţine o pedeapsă mai uşoară trebuie să spună în mod clar şi precis modul în care substanţa a intrat în corpul său şi trebuie să demonstreze, mai presus de toate, că nu a existat nicio vină sau neglijenţă", a completat Diana Bianchedi.
Întrebată ce reprezintă faptul că, potrivit Codului Mondial Antidoping, sibutramina se află pe lista substanţelor "specificate", Bianchedi a precizat: "Semnifică că WADA recunoaşte că această substanţă poate fi asumată în mod non-voluntar şi că nu a fost demonstrată o eficacitate relevantă la nivelul performanţelor sportive. Dacă pentru Mutu nu ar fi existat precendentul din Anglia ar fi scăpat mai uşor, poate chiar doar cu o mustrare. În regulamentul WADA nu se prevede o pedeapsă mai dură dacă se cere cotraexpertiza, dar este evident că dacă ceri o nouă analiză şi eşti vinovat, nu te pui într-o lumină prea bună. Depinde de Mutu cât va dura până se va da sentinţă, dar cred că până va fi audiat va dura cel puţin o lună. Apoi sentinţa i se va comunica imediat după ce iese de la audieri".

Stoichita despre cazul Mutu: "Este o greseala neintentionata!"

Mihai Stoichita ii ia apararea lui Mutu, dupa ce "Briliantul" a fost implicat in ce de-al doilea scandal de dopaj din cariera.
"Sper sa fi fost un accident! Mi se pare o poveste putin ciudata pentru ca acest medicament te ajuta sa slabesti. Nu trebuie sa stii chiar totul despre medicamentele pe care le ei pentru ca nu esti doctor. Eu cred ca e mai mult o greseala ..neintentionata", a spus Stoichita la plecarea in cel de-al doilea cantonament al Stelei.


Dorinel Munteanu: "Imi pare rau pentru Mutu! Este o lovitura grea!"
"Sincer imi pare rau pentru Adi. Nu pot sa comentez mai mult pentru ca este treaba lui personala. Sper sa nu fie adevarat, dar e pacat ca ar putea sa-si incheie cariera intr-un asemenea mod. Este o lovitura grea pentru fotbalul romanesc, pentru ca Adi a fost un jucator foarte important, nu numai in Romania, ci si in Italia si pe unde a mai jucat", a spus Dorinel Munteanu, la plecarea in cantonamentul echipei sale din Antalya.
Marius Stan: "Mutu este intr-o situatie ingrata!"
"Este greu de comentat ceea ce i s-a intamplat lui Mutu, pentru ca este o situatie ingrata. E putin probabil sa scape prea usor, dar totusi putem spera. Daca va primi o pedeapsa mai dura, cel mai probabil acest lucru va insemna sfarsitul carierei sale", a spus oficialul galatean.
Dan Alexa: "Ar fi pacat ca Mutu sa-si incheie cariera astfel!"
"Imi pare rau de aceasta situatie si sper sa se rezolve cumva si sa nu fie nevoit sa se lase de fotbal. Ar fi pacat sa puna capat carierei printr-o astfel de imagine urata. As vrea sa revina, pentru ca el este, pana la urma, un fotbalist de mare valoare, pe care a demonstrat-o", a spus Dan Alexa.
Sabau: "Sper sa nu fie adevarat! Poate sfarsitul carierei!"
"Sper sa nu fie adevarata aceasta intamplare cu Mutu. Imi pare rau de ceea ce i s-a intamplat. Nu stiu ce se va intampla in situatia in care va fi suspendat, daca isi va incheia cariera. Depinde si de perioada in care va fi suspendat. Depinde si daca va mai fi luat de cineva".

"Ai făcut prea multe tîmpenii!"

Andrea Della Valle s-a înfuriat pe Mutu pentru neglijenţa în scandsalul dopingului şi că astfel Fiorentina a rămas descoperită cu mici şanse de a transfera pe cineva în loc.


Negru de supărare. Aşa a ieşit aseară, după mai bine de patru ore de discuîii cu Cesare Prandelli şi alţi oficiali ai clubului, Andrea Della Valle, unul dintre fraţii patroni ai Fiorentinei. La Nazione a aflat că ex-preşedintele Violei a aruncat în cursul reuniunii cuvinte foarte grele la adresa romanului, "a ţipat la adresa lui în stilul în care o face un părinte autoritar cu copilul ce greşeşte". Aceeaşi sursă susţine că Della Valle i-a transmis atacantului prins dopat că este ultima greşeală. "Mutu a făcut prea multe tîmpenii şi superficiliatatea lui ne costă scump".
Aluzia e evidentă la faptul că în ultmele zile de mercato din ianuarie, cluubl toscan a rămas descoperit, obligîndu-l pe directorul sportiv Pantaleo Corvino să se dea peste cap ca să ia un jucător de valoare, fără să facă investiţii importante. Ofiicialul viola a fost şi el la Milano vineri şi abia seara a revenit la sentimente mai bune faţă de Mutu, cerîndu-şi scuze pentru o declaraţie dată la nervi joi seara, "cînd ai un mort în casă, nu te gîndeşti cum să-l înlocuieşti ci cum să-l faci să mai trăiască". Şi Corrvino, şi Della Valle lasă oficial însă impresia că vor să-l ajute pe Mutu să iasă cît mai ieftin din tot scandalul de doping, ca să nu-şi distrugă complet investiţia făcută în atacantul de 31 de ani.

Vezi unde stă ascuns Mutu după ce a fost prins dopat!

Trimisul special al Gazetei Sporturilor la Firenze îţi dezvăluie cele mai noi amănunte despre situaţia lui Mutu!


Vineri n-a fost la antrenamnet, prima oară în 2010, şi nici acasă. Înaintea prînzullui, Mutu a ieşit cu Bentley-ul său pe poarta reşedinţei sale şi a înnoptat la Milano, unde a discutat cu avocaţii şi agentul Becali situaţia sa.
Departe de agitaţia centrului, locuinţa lui adrian se află pe o stradă îîn pantă, într-una dintre cele mai selecte şi înalte zone ale oraşului de pe rîul Po. E într-o vilă cu 15 apartamente, în care familia Mutu se ascunde, numele de la al 10-a căuţă pe panoul de la intrare fiind singurul care lipseşte. Este şi ăsta un indiciu că acolo stă o vedetă.

Frey: "Nu mă dezic de Mutu! Sper să-l văd jucând cât mai repede!"

Portarul Fiorentinei, Sebastian Frey, i-a luat apărarea colegului său Adrian Mutu, care a fost depistat pozitiv de două ori la nişte meciuri din Cupa Italiei. Goalkeeperul a declarat că îl cunoaşte foarte bine pe Adrian Mutu şi că este convins că va trece cu bine peste această greutate. Portarul francez, care a participat la un program de binefacere pentru copiii cu probleme, a mai spus că este un prieten bun al lui Mutu şi că speră ca în curând să revină pe teren.


"Îmi pare rău că Adrian Mutu are necazuri. Sunt foarte bun prieten cu el şi sper să-l revăd curând jucând. Nu mă dezic de el, pentru că îl cunosc foarte bine şi ştiu cum e cu-adevărat. Adrian e un tip foarte puternic care va trece cu bine şi peste această problemă", a declarat Frey la o conferinţă de presă.

Pastilele luate de Mutu nu erau pentru slăbit! Află cum îşi pregăteşte jucătorul apărarea!

Mutu îşi pregăteşte apărarea bazîndu-se pe faptul că membrii comisiei de anchetă vor lua în considerare argumentele sale referitoare la motivele care l-au determinat să folosească medicamentul recomandat chiar de mama sa.


Atacantul român le-a dat avocaţilor săi o cutie din tabletele pe care le-a folosit la sfîrşitul anului trecut. Conform ultimelor informaţii, pastilele nu ar fi fost pentru a-l ajuta să scadă în greutate, ci pentru a stimula eliminarea cît mai rapidă a toxinelor din organism. Pe cutia produsului se menţiona faptul că este 100% natural, obţinut din fructe, fiind sintetizat din nucă de cocos, mure, fragi sau kiwi. Mutu a luat pentru prima oară medicamentul pe 6 ianuarie şi va încerca să-şi argumenteze punctul de vedere în faţa celor care îl vor audia în zilele următoare.
Pentru a demonstra prezenţa sibutraminei în tablete, Mutu a oferit o folie pentru analize, al căror rezultat va fi dat publicităţii cel mai tîrziu luni.

Presa din Romania

Ca tot vorbeam inainte ca presa si ziasistii din Romania sunt de "2 bani". Ei bine, priviti mai jos inca o devata, ca presa din Romania arunca stiri "pe piata" fara a le verifica.
Ieri a aparut o stire cum ca Adi ar fi postat pe facebook un mesaj. Toate presa a preluat acele cuvinte "scrise de Adi". Ei bine ... nu a fost asa!



In primul rand consider ca fanii lui Adrian Mutu merita scuzele mele. Nu au nicio vina in aceasta poveste si sunt singurii care au fost interesati pana la capat de soarta lui Adrian.
Acestia merita mai mult. Merita o presa curata, nu una plina de amatorism si naivitate.
Iata, dragi prieteni, cum puteti fi zilnic intoxicati cu informatii false preluate de presa in cursa disperata de audienta.
Ziarele, site-urile de profil si televiziunile au preluat postarea lui Adrian Mutu de pe un cont de facebook: “Unele momente in viata nu pot fi descrise in cuvinte. Tot ce se va lamuri este ca nu sunt vinovat. Am nevoie de liniste pentru a imi pregati apararea”. Desi nimeni nu a putut dovedi ca acest cont apartine fotbalistului Fiorentinei, fraza postata de asa zisul Adrian Mutu a fost preluata de grupajele informative sportive de la mai multe televiziuni precum si emisiuni ca “Happy Hour”, “Acces Direct” si asa mai departe. De asemenea, exista o foarte mare posibilitate ca “fraza lui Adrian” sa o regasiti si prin ziare.
Asta e dovata perfecta ca NU trebuie sa aveti incredere in presa din Romania.

"Îl compătimesc pe Mutu"

Cazul "Adrian Mutu" a readus în discuţie numele Andreei Răducan, gimnasta care a pierdut în 2000 un titlu olimpic din cauza unei pastile de Nurofen. Două situaţii total diferite, două sporturi care nu au nimic în comun, însă în spatele fiecăruia dintre ele se află sportivul.


Andreea, cum ţi se pare tot ce se întâmplă acum cu Mutu?

Este uşor ca din faţa televizorului să judeci pe cineva, însă este foarte neplăcut pentru cel care este implicat în asta. De aceea, cred că nu avem voie să îl judecăm pe Adrian până nu avem şi testul B. Nu ştiu dacă e vinovat sau nu, dar îl compătimesc, pentru că ştiu ce înseamnă să iei un medicament şi să plăteşti apoi un preţ atât de mare.

Crezi că se exagerează?

El a mai avut antecedente, atunci nu a comentat nimic, s-a întors în banca lui, ştia că era vinovat pentru ce a făcut. A revenit pe teren, s-a pus pe treabă şi a revenit în topul celor mai buni jucători. De aceea cred că nu ar mai fi repetat greşeala cu bună ştiinţă.

Ce simţi în astfel de împrejurare?

Este frustrant, pentru că una este să iei substanţe interzise şi să te aştepţi să fii tras la răspundere la un moment dat pentru asta, iar alta e atunci când iei un medicament care nu ştii ce conţine. E foarte greu, atât pentru tine ca sportiv, cât şi pentru familie. Îmi imaginez că părinţii lui sunt bombardaţi cu telefoane, toată lumea vrea să ştie, să afle.

Cum ai trecut peste asta?

Nici nu vă daţi seama cât de mult contează sprijinul mass-media, al publicului. Trebuie să fim toţi alături de Mutu, să-l susţinem, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul meu. Până nu va vorbi despre aceste lucruri, nimeni nu ştie cu adevărat ce s-a întâmplat acolo.

Crezi că îi va fi greu să-şi reabiliteze imaginea?

El este perceput ca un sportiv bun, care din când în când mai face trăsnăi. Cred că de fapt asta ţine de destinul fiecăruia, unii sunt meniţi să aibă o viaţa liniştită, alţii să sară dintr‑un hop în altul. Eu, la Sydney, dacă aş fi terminat pe locul 5, nu aş fi mers la doping şi nu aş mai fi ştiut ce pastilă am luat.
"Dacă, totuşi, se va dovedi că e vinovat, sper ca Mutu să primească o pedeapsă cât mai mică", Andreea Răducan, fostă gimnastă
"Situaţiile sunt un pic diferite, eu aveam atunci 17 ani, el e un tip matur", Andreea Răducan, fostă gimnastă

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com