Mutu nu joaca cu Catania!

Datorita unor probleme la genunchiul la care a fost operat, Adrian Mutu nu a fost convocat pentru meciul de maine cu Catania!


Este incredibil cat ghinion are Adrian, cand scapa de o problema da de alta. Anul acesta a fost foarte urat pentru el, sa speram ca il uita repede. Anul viitor sper sa isi revina si sa arate cat este de bun. Ar fi foarte bine sa isi schimbe si atitudinea, poate asa Razvan Lucescu il va chema la echipa nationala.
Claudia

VIDEO Mutu, regretat de suporterii Romei, pe muzică! Ascultă melodia!

Suporterii romani sunt recunoscuţi ca fiind cei mai pasionali din Italia. Din păcate pentru "giallorossi", AS Roma trece prin momente grele, suporterii acuzând gestiunea dezastruoasă a Rosellei Sensi, preşedinta clubului. "Tifosi" clubului protestează împotriva acesteia şi asemeni suporterilor stelişti, îi cer acesteia să vândă clubul, înainte de a fi îngropat definitiv. Pe lângă mai multe mitinguri de protest la Trigoria, baza de antrenament a Romei, unul din cei mai faimoşi suporteri ai echipei, cântăreţul Brusco, a compus un cântec prin care îi cere Rosellei să vândă clubul. În afară de subiectul melodiei, identic cu dezideratul suporterilor stelişti, aceasta mai prezintă interes şi pentru că muzicianul italian aduce în discuţie şi numele lui... Adrian Mutu. Numele cântecului este sugestiv " La Sensi che mi piace", adică "Acea Sensi care-mi place".


Brusco îl compară pe Mutu cu magnatul George Soros, în sensul că deşi amândoi au fost aproape de a sosi la clubul roman, nici unul nu a ajuns în Caput Mundi. Cu alte cuvinte, Rosella Sensi este acuzată că nu a întărit echipa cu un jucător ca "Il Fenomeno" de la Fiorentina, nici nu a vândut-o unui om mai puternic din punct de vedere financiar. De asemenea, cântăreţul îi reproşează Rosellei că un club ca Roma nu poate fi tratat ca o moştenire de familie, indiferent de cine l-a condus.


“Ca nimeni altul” - o carte despre Adrian Mutu

La Librăria Edison din centrul Florenţei a fost lansată aseară, în prezenţa membrilor clubului italian Fiorentina şi a peste 100 de suporteri, cartea ”Ca nimeni altul”.


Volumul de 158 de pagini scris de jurnalistul sportiv Matteo Morandini, prezintă viaţa şi cariera de fotbalist a lui Mutu, inclusiv pagina neagră a aventurii lui la Chelsea Londra, încheiată în urma scandalului cocainei, dar şi povestea amenzii de 17 milioane de euro pe care fotbalistul trebuie să o plătească clubului britanic. Adrian Mutu, deşi invitat, nu a reuşit să vină la eveniment.
“Pentru mine Mutu constituie esenţa fotbalului. Mutu face tot, el decide totul pe teren şi nu sunt mulţi care pot face asta” a declarat în cadrul evenimentului jurnalistul italian Matteo Morandini, care a recunoscut că nu este specializat pe sport, dar că această experienţă a fost deosebită pentru el, “a fost o aventură această carte, dar m-am regăsit în povestea ei.
Mutu, comparat cu Elvis
Adunând material, am încercat să fac un tip de colaj şi astfel a ieşit întreaga istorie, de la copilărie până acum” povesteşte autorul, care a lucrat la această carte mai puţin de 5 luni. “Pe jucătorul român l-am cunoscut personal abia în septembrie, însă aveam acordul său” a dezvăluit scriitorul reporterului de la “Adevărul”. “Ca nimeni altul” deoarece este un fenomen, un personaj unic în felul său.
Mutu este comparat în carte şi cu Elvis, deoarece el este născut în aceeaşi zi cu cântăreţul, “şi Elvis este într-un fel un fenomen al rockului. Deci o zi a fenomenelor ar fi ziua lor - 8 ianuarie.”
În carte apare şi perioada copilăriei lui Mutu, de sub regimul lui Ceauşescu, fiind numit în acea perioadă de primul său antrenor Mihai Ianovschi “un copil fără copilărie”, deoarece de mic “a stat cu mingea” povesteşte scriitorul, mărturisind că dacă ar fi avut posibilitatea, l-ar fi întrebat pe Mutu mai multe despre această perioadă, “mi-ar fi plăcut să-l cunosc pe Mutu copil, Mutu adolescent, Mutu înainte de a veni în Italia” afirmă Matteo Morandini. Oricum românul a avut o copilărie frumoasă, potrivit jurnalistului italian, “a fost suţinut de părinţi care l-ar fi vrut ca portar în echipă”.
Cartea se încheie cu un interviu imaginar, precum “un joc” cu fotbalistul român, care atunci când a citit cartea a fost foarte încântat.




Un omagiu critic
“Un mare campion, cu o mare istorie şi mai presus de toate un om adevărat, nu s-a ascuns cu nimic şi a avut curajul să reînceapă” astfel îl caracterizeză directorul editurii Limina, Enrico Mantezzini. “El este unul de-al nostru. De fiecare dată când l-am văzut jucând pe acest fotbalist, marcând un gol, m-am îndrăgostit de el” mărturiseşte publicului directorul, subliniind că “volumul este un omagiu adus acestui om, un omagiu critic, deoarece nu ascunde nimic, zice tot adevărul”.
Enrico Mantezzini a afirmat la finalul evenimentului că ar fi încântat dacă această carte s-ar traduce şi ar fi lansată şi în România, fiind convins că Mutu are numeroşi suporteri şi acasă.



Eduardo a venit la prezentarea cărţii deoarece îl admiră pe jucătorul român de multă vreme şi consideră că este cel mai bun fotbalist al echipei din Florenţa. “Mutu este un exemplu de urmărit şi din punct de vedere uman, deoarece ceea ce i s-a întâmplat lui în ultimele încercări, schimbările prin care a trecut şi amenda pe care a primit-o pot fi un exemplu de curaj important”. Întrebat de reporter dacă Fiorentina poate supraviţui fără Mutu, tânărul a răspuns că ar fi puţin dificil în acest moment.
Cartea ”Ca nimeni altul” a apărut într-un tiraj de peste 5000 de exemplare, la preţul de 18 euro, până acum vânzându-se foarte bine, potrivit directorului editurii Limina, Enrico Mantezzini.

Final de cariera? Mutu s-a accidentat din nou la genunchi!

Mutu se resimte dupa infrangerea 1-2 cu Genoa de miercuri. Briliantul Fiorentinei are genunchiul umflat iar italienii scriu ca risca o accidentare serioasa.


Meciurile grele din Italia l-au obosit pe Mutu care are din nou probleme cu genunchiul. Operat in luna aprilie la clinica Villa Stuart din Roma, Mutu risca inca o accidentare care i-ar putea pune capat carierei. Fiorentina.it scrie ca romanul va avea parte de un control amanuntit pentru a se stabili perioada de refacere.
“Meciurile la interval de 3 zile si este normal sa avem probleme. Mutu si Jovetic vor fi menajati pentru meciul cu Catania”, a spus antrneorul Cesare Prandelli intr-o conferinta de presa.

"Mutu este esenta in fotbal"

Ieri la libraria Edison Din Firenze s-a lansat cartea ‘Come nessuno. Adrian Mutu la consacrazione di un fenomeno’ de Matteo Morandini.


Jurnalistii prezenti la lansarea cartii au avut numai cuvinte de lauda la adresa lui Adrian. Ceccarini a spus :"Mutu este esenta in fotbal, el poate decide de unul singur un meci. Mutu este totul sau nimic."
Autorul cartii a povestit ca s-a documentat foarte mult inainte de scrie cartea, si ca este foarte mandru de ceea ce a iesit. Acesta isi descrie cartea ca fiind "captivanta, din care emana o poveste de dragoste dar mai presus de toate acestea, priveşte un om care stie sa ridice dupa ce cade foarte rau, acesta persoana este Adrian Mutu, doar el."


free image hostfree image host

Claudya

A vrut Mutu sa "tranteasca meciul cu sarbii?

Meciul cu Serbia, scor 0-5, a dat naştere unui întreg şir de scandaluri. Încă unul stă să explodeze. Şi tot cu Mutu în rol principal. Surse apropiate lui Lucescu jr, care ieri n-a răspuns la telefon, susţin că motivul pentru care selecţionerul este în scandal cu Mutu ar fi că piteşteanul ar fi fost de acord cu un "blat” în meciul de la Belgrad.

Meciul cu Serbia de pe 10 octombrie nu mai avea nicio semnificaţie în condiţiile în care naţionala ratase deja calificarea la CM. Orgoliul şi, poate, palmaresul tricolorilor ar fi fost singurele mize. Primul meci în care îl avea la dispoziţie pe Adrian Mutu i-a adus selecţionerului numai necazuri. Înainte de plecarea la Belgrad, Mutu a făcut-o lată într-un club bucureştean împreună cu dinamovistul Adrian Cristea. Au băut, iar două fete le-au ţinut companie. Lucescu n-a vrut să comenteze prea mult ieşirea. Era însă mai mult decât clar, ştiindu-l pe selecţioner, că la o nouă abatere ar fi trecut la măsuri drastice. Următorul eveniment neplăcut s-a produs înaintea meciului de la Belgrad, povestesc apropiaţii tehnicianului naţionalei. Mutu şi-ar fi surprins colegii de vestiar când le-a spus: "De ce să nu trântim meciul cu sârbii, şi-aşa noi nu mai avem ce câştiga, campania asta de calificare oricum a fost ratată! Să meargă ei la mondiale!”. Potrivit surselor apropiate naţionalei, înţelegerea s-ar fi făcut prin intermediul fostului coechipier al lui Mutu la Fiorentina, actualmente coleg cu Marica la Stuttgart, Zdravko Kuzmanovici, mai spun martorii. Bineînţeles, cei care l-au auzit pe Mutu n-au aşteptat prea multe şi s-au dus la selecţioner pentru a-i comunica. Răzvan Lucescu a recurs şi el la o stratagemă, din câte se pare. Cu doar câteva ore înaintea jocului, l-a întrebat: "Adi ai să-mi zici ceva?”. Dându-şi seama că selecţionerul a aflat, Mutu a răspuns jenat: "A fost doar o glumă, doar nu crezi că sunt în stare de aşa ceva”.
Nu-l mai convoacă
Glumă sau nu, sursele noastre spun că Lucescu jr a băgat la cap atitudinea lui Mutu. Inclusiv introducerea lui din primul minut a făcut parte din strategia antrenorului, pentru a vedea cum evoluează jucătorul Fiorentinei. A doua zi, când a vizionat casetele meciului, Răzvan a studiat îndeaproape tot jocul lui Mutu şi suspiciunea lui s-a accentuat, dar s-a ferit să o facă publică deoarece până acum nu nicio dovadă palpabilă. Plecarea valvârtej de după meci poate fi şi acesta un gest care-l poate incrimina pe Mutu. Apropiaţii naţionalei spun că Mutu a preferat să-şi ia tălpăşiţa în acest mod ruşinat de cele petrecute şi nu acea întâlnire de la Novi Sad cu avocaţii care urmau să-l apere în procesul cu Chelsea. Aceleaşi surse ne-au spus că selecţionerul este hotărât să nu-l mai convoace pe "Briliant” la lot, pentru că a stricat atmosfera în sânul echipei.
"Nu cred aşa ceva. Pentru asta trebuie dovezi. Aşa poate să spună oricine, orice. Cine recunoaşte aşa ceva?!” Dumitru Dragomir

Mutu se trage in poza!

Ieri, 30 octombrie, jucatorii echipei Fiorentina au realizat pozele pentru "Viola vai". Acestia s-au pozat pe terenul de fotbal, dar si intr-un autobuz. Vezi mai jos imagini video de la sedinta foto.

Răzvan schimbă strategia

Dintr-un anumit punct de vedere, se poate spune că mandatul lui Răzvan Lucescu debutează odată cu meciul cu Polonia. Selecţionerul începe campania de calificare pentru Euro 2012 cu o nouă strategie, pe care a acceptat să o dezvăluie în premieră într-un interviu acordat ProSport.


Mutu?
Ce e cu Mutu?
Este un subiect fierbinte.
Pentru mine nu este deloc. Mutu reprezintă un jucător ca toţi ceilalţi.
Lui i s-a trimis acea convocare?
N-o să discut despre subiectul ăsta. Pentru mine ori sunt toţi speciali, ori nu e niciunul. Vin la lot jucătorii care respectă grupul şi care se supun intereselor acestuia. Veţi vedea dacă va mai fi chemat sau nu şi vom discuta atunci.
Dar de ce vă feriţi să spuneţi dacă îl chemaţi sau nu?
Toată lumea aşteaptă o declaraţie definitivă. Nu ştiu de ce avem tentaţia asta nepotolită de a merge la extreme. Vreţi două cuvinte pentru a le întoarce pe toate părţile?! Nu sunt decizii despre care să vorbesc în afara echipei. Eu ştiu cel mai bine ce trebuie să fac pentru această echipă şi pentru acest grup, şi asta voi face fără a anunţa public!
E sigur: Mutu nu e convocat pentru Polonia
Ceea ce ProSport anticipa, s-a confirmat. Pe adresa clubului Fiorentina nu a fost trimisă nicio telegramă de convocare pe numele lui Adrian Mutu şi nici nu va fi trimisă ulterior, astfel că amicalul cu Polonia, din 14 noiembrie, va fi abordat fără jucătorul cu cele mai multe goluri la prima reprezentativă (29) dintre cei aflaţi în activitate. "Este treaba lui Răzvan. Eu voi afla abia la următorul Comitet Executiv care este decizia selecţionerului", a declarat preşedintele FRF, Mircea Sandu.

Mutu e out?

Astăzi ar urma să fie trimise telegramele de convocare pentru stranieri, în vederea amicalului cu Polonia, de pe 14 noiembrie. În mod evident, Mutu nu se va regăsi printre cei care vor primi telegrame.


Coincidenţă sau nu, selecţionerul Răzvan Lucescu a ales să schimbe politica de comunicare a celor selecţionaţi înaintea unui meci al echipei naţionale tocmai la prima partidă pe care tricolorii o vor disputa fără Adrian Mutu. Astfel, dacă până acum lista stranierilor era făcută publică imediat după ce telegramele de convocare erau trimise, de acum înainte, federaţia nu va anunţa decât lotul complet, cu trei sau patru zile înainte de convocare. Astfel, din punct de vedere oficial, nu se va şti decât în preajma meciului cu Polonia că Mutu nu mai intră în vederile lui Lucescu jr!
Glume cu Mutu
La săptămâni distanţă de meciul catastrofal din Serbia încep să apară tot felul de zvonuri bizare cu privire la circumstanţele în care s-a desfăşurat acesta. Astfel, înaintea deplasării la Belgrad, mai exact miercuri, se pare că Adrian Mutu a făcut o glumă bizară. "Hai să câştigăm şi noi ceva dacă tot nu mai avem şanse", s-ar fi exprimat decarul în faţa câtorva dintre colegii săi. Reacţia respectivilor a fost una de înmărmurire. După ce a auzit acest lucru, Răzvan Lucescu a cerut explicaţii: "Adi, ai să ne comunici ceva?". Răspunsul a fost unul de genul: "Am glumit şi eu, Răzvan. Hai să-i batem!". Asociind acest episod cu plecarea intempestivă a lui Mutu spre Novi Sad la finalul meciului i-a determinat pe oficialii FRF şi pe selecţioner să suspecteze lucruri mult mai grave decât o simplă noapte de distracţie la care ar fi participat Mutu în Serbia. De aici şi decizia fermă de a nu-l mai aduce la echipa naţională pe viitor.

"Certat cu mingea"

Ziarele italiene au scris că decarului Viola nu i-a ieşit jocul, iar după pauză "s-a prăbuşit".
Adi Mutu nu reuşeşte să-şi găsească ritmul. După gala din Ligă, cînd a reuşit o "dublă" şi a învins aproape de unul singur pe Debrecen (4-3), decarul Fiorentinei a suferit cumplit în Serie A. Ultima oară, miercuri, la Genova, unde echipa lui a şi pierdut cu 2-1.


"Seară ratată pentru Mutu, care n-a făcut altceva decît să se certe: cu arbitrul, cu adversarii, iar la un moment dat pînă şi cu mingea", l-a încondeiat cotidianul Corriere della Sera. "Tricolorul" şi-a atras critici dure şi în alte publicaţii. La Stampa a apreciat că el a stîrnit teamă printre adversari doar cu numele: "A combinat puţin, tentat mai degrabă de acţiuni solitare. N-a reuşit să facă faţă agresivităţii fundaşilor genovezi".
Gazzetta dello Sport, în schimb, a văzut un Mutu "plin de vigoare şi de voinţă. A fost primul care a pus presiune pe mijlocaşii adverşi". Dar numai pînă la pauză. Apoi, "românul s-a prăbuşit".
"Mutu a fost emblema nulităţii. Nu ştim ce se întîmplă în mintea lui, dar pe teren n-a creat nimic".fiorentinanews.com.

Maine are loc prezentarea cartii lui Mutu


Maine, 30 octombrie de la ora 21:00 (ora 22:00 in Romania) va avea loc prezentarea oficiala a cartii scrise de Matteo Morandini despre Adrian Mutu.
"Come nessuno Adrian Mutu, la consacrazione di un Fenomeno", asa se numeste cartea scrisa de ziarustul italian, care va fi lansata maine la libraria Edison in Firenze.
Chiar daca are un program foarte incarcat, se asteapta si prezenta lui Adrian Mutu.
Claudya

La pamant! "Mutu, emblema nulitatii la Fiorentina!"

Site-ul fiorentinanews.com a scris ca atacantul Adrian Mutu a fost "emblema nulitatii", dupa prestatia modesta avuta de roman in partida pe care echipa sa, Fiorentina, a pierdut-o, miercuri, in deplasare, scor 1-2, cu formatia Genoa.
Sursa citata i-a acordat nota 4 internationalului roman. "Mutu a fost emblema nulitatii. Nu stim ce se intampla in mintea lui, dar pe teren nu a creat nimic. A fost o seara cu adevarat trista in care nimic nu i-a iesit", a scris fiorentinanews.com.


Site-ul calciotoscano.it l-a notat cu 4,5 pe Mutu: "S-a vazut putin, nu a fost adevaratul Mutu. Trebuie sa munceasca pentru a-si imbunatati jocul".Site-urile calciomercato.it, goal.com, pianetagenoa1893.net si fiorentina.it i-au acordat nota 5 atacantului roman. "In umbra si iesit din forma", a scris calciomercato.it.
"Anul trecut, romanul a fost autorul unei incredibile triple cu Genoa si a adus un punct Fiorentinei. De aceasta data nu a jucat nimic, practic s-a ascuns de minge", a notat goal.com.
"Mutu nu a existat. Se poate spune ca nu este in forma, dar un merit au si fundasii adversi", a scris pianetagenoa1893.net.
"Romanul este in umbra. Si-a consumat o mare parte din energie certandu-se cu arbitrul. A fost putin lucid si prea putin precis", a notat firenzeviola.it.
Site-urile fiorentina.it, violaplanet.com si violanews.com l-au notat cu 5,5 pe Adrian Mutu. "Mutu nu este in cea mai buna conditie fizica. Nu a convins si a fost departe de prestatia de la Budapesta", a scris fiorentina.it.
"Mutu nu a reusit sa repete prestatia de exceptie de anul trecut. A fost aproape de gol dupa un corner executat de Vargas, dar in general nu a reusit sa puna in pericol poarta adversa", a notat violaplanet.com.
"Romanul a inceput variind mult pozitia in atac. Odata cu intrarea lui Marchionni a revenit in zona cebtrala, in spatele lui Gilardino. Multa miscare si dorinta, dar putina precizie", a scris violanews.com.
Cotidianul Il Tempo i-a acordat nota 6 internationalului roman. "Se poate spune ca Mutu este in crestere dupa debutul de sezon dezastruos. Dar de la el se asteapta intotdeauna mai mult", a scris Il Tempo.
Adrian Mutu a fost integralist in partida pe care echipa AC Fiorentina a pierdut-o, miercuri, in deplasare, scor 1-2, in fata formatiei Genoa, in etapa a 10-a din Serie A.

Vezi poze cu Adrian Mutu de la meciul Genoa - Fiorentina 2-1

free image hostfree image hostfree image hostfree image hostfree image hostfree image host

Fantomă în port

Cu Mutu integralist, însă inexistent, Viola s-a înclinat la Genova şi a căzut pe locul 8.
Fiorentina şi-a continuat seria fără victorie de o lună în Serie A, cedînd cu Genoa (0-1). La al treilea meci consecutiv ca titular, Mutu a fost utilizat în spatele singurului atacant, Gilardino.


Primul sfert de oră s-a jucat pe contre, cu situaţii la ambele porţi, ratate de Sculli, respectiv Montolivo. Dacă în sezonul trecut semna un hat-trick pe "Marassi", aseară Adrian a fost bine păzit, Papastathopoulos şi Biava faultîndu-l tare. Frey a făcut iar minuni, salvînd extraordinar la tirurile în serie ale gazdelor. S-a predat însă, la execuţia superbă cu călcîiul reuşită de Palladino, după pasa filtrantă a lui Sculli, care a păcălit ieşirea la ofsaid a Violei.
Fiorentina s-a trezit după pauză, nu şi Mutu. Prandelli a mutat inspirat, cu Marchionni în locul lui Jovetici. Iar după două bare, ţintite de Marchionni şi Gamberini, chiar noul intrat a egalat! Gasperini l-a imitat cu Mesto. Aruncat în teren de 5 minute, a readus Genoa la putere. Amelia a închis poarta pînă la final, la "capul" lui Dainelli şi la ocaziile lui Montolivo şi debutantul Castillo. Abia în minutul 88, l-am descoperit pe Mutu, şut "peste". A rămas 2-1.

Mutu e iar baiat cuminte

Glume din Germania

Astazi site-ul 4-4-2.com vorbeste de unele tratative intre Fiorentina si AC Milan pentru un schimb de atacanti: Klaas-Jan Huntelaar plus cinci milioane de euro la Florenta, Adrian Mutu la AC Milan. Se scrie de asemenea ca Mutu ar fi de acord sa mearga la Milano, in vreme ce Huntelaar nu ar fi de acord sa mearga la Fiorentina", noteaza site-ul italian, care considera aceasta ipoteza drept putin probabila.



Site-ul Violaplanet.com aprecizaza ca acest zvon "mai degraba decat a fi aproape de realitate, pare a fi o farsa uriasa". In vreme ce, site-ul fanilor echipei din Florenta, Fiorentinanews.com, considera ca aceasta ipoteza este "gluma cea mai amuzata legata de perioada de transferuri".
Adrian Mutu a jucat in prima repriza a partidei pe care echipa sa, AC Fiorentina, a pierdut-o, duminica, pe teren propriu, scor 0-1, cu formatia SSC Napoli, in etapa a IX-a din Serie A.

"Sa se faca actor in telenovele cu tigani"

Politicianul i-a recomandat „fitosului” jucator al Fiorentinei sa incerce cariere in care„cerceii, belciugele, straturile de gel” si atitudinea sa sint mult mai potrivite decit in sportul de performanta.
Mutu a devenit din nou un caz, intens dezbatut, dupa ce selectionerul Razvan Lucescu a decis sa renunte sa se mai bazeze pe el, cit timp vedeta nationalei afisaza la convocari o atitudine rebela si lipsita de profesionalism, ce pare molipsitoare si pentru alti jucatori. Doi prezidentiabili nu s-au sfiit sa-si faca publica parerea despre „cazul Mutu”. Daca Traian Basescu s-a multumit sa spuna doar ca atacantul Fiorentinei nu este indispensabil, Corneliu Vadim Tudor a „maturat pe jos” cu Briliantul, dezamagit de prestatia, dar mai ales de atitudinea acestuia inaintea, in timpul si dupa meciul cu Serbia.


„Trebuia exclus de mult”
Tribunul a concluzionat in „Romania Mare” ca dezastrul echipei nationale este explicabil mai ales prin prisma atitudinii lui Adrian Mutu, caruia i-a si gasit citeva meserii mult mai potrivite stilului sau, pe care nu-l vede compatibil cu sportul de performanta. „La nici o echipa de fotbal din Europa civilizata nu se permit acte de indisciplina asa cum se intimpla la nationala noastra. Uitati-va la acest Mutu. Jucator bun, intr-adevar, dar bolnav de vedetism. Ne aducem aminte o scena, petrecuta in anii 90 la FC Arges, cind marele Dobrin ca antrenor, a vrut sa-l inlocuiasca pe Mutu, la un moment dat. Dar asta a refuzat sa iasa de pe teren! El, un mucos! Un fitingau, care n-avea dreptul nici sa-i care echipamentul sportivului si omului remarcabil care era Dobrin! Ei, bine, in acel moment ar fi trebuit eliminat Mutu din viata sportiva! Daca asta zacea in el, atunci n-avea ce cauta in sport. Sa se faca fotomodel, ca tot ii plac cerceii, belciugele si gelul de par, ori sa se faca actor de telenovele cu tigani – dar nu sportiv de performanta. Nu-i de mirare ca cea mai cumplita rusine pe care a patit-o, vreodata, un fotbalist roman i se datoreaza acestui Mutu: a fost prins ca se drogheaza! Unde ai invatat tu ma, prostule, viciul asta sinucigas? Noi stim ca ai parinti cumsecade”, i-a transmis Vadim lui Mutu prin „Romania Mare”.

Inger si demon
Considerat acum „omul negru” al nationalei, dupa chefurile dinaintea si dupa meciul cu Serbia, care au readus in memoria microbistilor multiplele sale escapade extrasportive de pe parcursul evolutiei acestei „generatii ratate”, Mutu si-a dovedit clasa la echipa de club. Briliantul a fost decisiv pentru Fiorentina, in victoria cu 4-3 obtinuta de italieni in Ungaria, cu Debrecen, marcind doua goluri si fiind coautor la celelalte doua ale echipei sale. Mircea Sandu, care a vazut acel meci „pe viu”, l-a convins pe Razvan Lucescu sa mai lase totusi o portita deschisa privind viitorul lui Mutu la nationala, pentru ca acesta, cu evolutii de genul celei aratate in acest meci de Liga Campionilor si o atitudine usor mai profesionista, poate fi salvarea nationalei.

Presa din Germania: Mutu la AC Milan, la schimb cu Huntelaar!

Conform siteului german 4-4-2.com, Fiorentina pregăteşte cîteva bombe pe piaţa transferurilor în aceasă iarnă. Nemţii scriu despre interesul formaţiei viola pentru brazilianul Breno, pentru care Bayern Munchen cere 13 milioane de euro, dar şi despre plecarea lui Adrian Mutu de la Firenze.


Se pare că oficialii Fiorentinei sînt dezamăgiţi de forma recentă a "Briliantului" şi sînt dispuşi să-l dea la AC Milan, la schimb cu olandezul Klaas Huntelaar. Fiorentina ar urma să primească şi o diferenţă de 5 milioane de euro, o sumă destul de importantă pentru vistieria clubului.
Impresarul lui Adrian Mutu, Ioan Becali a declarat în mai multe rînduri că decarul naţionalei ar putea părăsi Florenţa în această iarnă, în cazul unei oferte foarte bune. Pe de altă parte însă, Huntelaar nu pare dispus să plece de la Milan, astfel că afacerea ar putea eşua încă de la început.

"Răzvan trebuie să renunţe la Mutu"

Intr-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, Lascăr Pană a vorbit si despre Adrian Mutu.


- Cum aţi fi procedat în cazul "Mutu"?
- Vreţi să vă spun sincer? Dacă eu eram Răzvan Lucescu, îl dădeam pe Adrian Mutu imediat afară şi-l trimiteam acasă. Şi pe el, şi pe Adrian Cristea. Era un cîştig fantastic pentru Lucescu. Creştea mult în faţa opiniei publice şi a jucătorilor echipei naţionale.
- Mutu spune că s-a comportat ca un profesionist, că nu e mare lucru că a ieşit într-o noapte la restaurant.
- Eu nu am nimic cu Mutu, nici nu-l cunosc, dar nu e profesionist, e un om care îşi bate joc de munca celorlalţi. Fiindcă nu poţi să-mi spui mie că tu, pierzînd o noapte, poţi să dai randamentul pe care îl dă ăla care doarme.

Vinul lui Mutu nu se mai găseşte nici măcar la barul lui din Piteşti

Atacantul Fiorentinei, Adrian Mutu (30 de ani), patron al barului “Parole” din centrul Piteştiului, a sistat distribuţia vinului său în România. Chiar dacă în meniul cafenelei încă mai apare vinul “Il Dieci di Adrian Mutu Bianco”, “specialitatea” casei a fost retrasă!

Preocupat mai mult de viaţa sportivă, “Briliantului” nu-i mai stă capul la afaceri. În barul pe care îl deţine, împreună cu alţi doi prieteni, în centrul Piteştiului, “specialitatea” casei, şi anume vinul “Il Dieci di Adrian Mutu Bianco”, a fost retras. “Momentan, vrem să distribuim vinul lui Mutu pe plan naţional. Atunci când vom cunoaşte toate detaliile şi câte sticle trebuie aduse, veţi putea regăsi vinul şi în cafeneaua «Parole». Sperăm să remediem situaţia cât mai repede, mai ales că este şi un vin bun şi s-a băut în draci”, ne-a explicat Alin Mihai, unul dintre acţionarii localului. O sticlă de vin se vindea cu 45 de lei, iar un pahar cu 10 lei.

În fosta clădire a locuit Dobrin
Barul “Parole” face parte din complexul “Galeria”. Clădirea a fost bloc de locuinţe. Unul dintre foştii locatari a fost chiar eroul Piteştiului, Nicolae Dobrin. Acesta locuia alături de soţia sa, Gica, şi băiatul lor, Dan.





Premiul cel mare: Adi Mutu
Pentru a creşte numărul clienţilor, managerii localului au realizat şi-o tombolă. Pe baza bonurilor fiscale ale clienţilor se va organiza o tragere la sorţi. Astfel, câştigătorul va avea ocazia să stea la taclale, timp de-un ceas, cu atacantul Fiorentinei. Tragerea va avea loc într-unul din weekendurile în care internaţionalul român se va întoarce în oraşul natal.

Bunicule, ai si tu pitiponci la tine in curte?

In spatele fiecarui barbat de succes sunt cate doua pitipoance care ajung vedete... . Asa as putea sa incep acest editorial. Dar o sa il incep altfel.
Nu vi se pare ca unii romani sunt ca oile? Daca oaia sefa se duce intr-o directie, hop si restul. Acum 80% sin populatia tarisoarei s-a aliat ca sa spuna ca Mutu e iar nebun, ca e iar afemeiat si ca joaca prost si asa mai departe... Asta din cauza ca a fost pozat cu Alex, cu Crang si cu Cristea la masa cu doua pitipoance obraznice. Cu ce sa se dintreze mai usor si de ce sa faci misto in tara asta decat de doua pitipoance proaste, una blonda, alta bruneta. care bolborosesc agramat despre cat de vedete sunt ele si despre cum ai discoteci in Ibitza.
Sincer, daca as fi fost in locul lui Adi, si eu ma distram la un suc cu paparudele astea doua la fel de tare! Mai ales ca una sustinea cu mandrie ca avut relatii cu nu stiu ce alt mareeeeeee fotbalist prin Spania, iar alta se da mare artista prin Popesti-Leordeni si Adunatii Copacel ... Comice rau fetele...
Ce mi s-a parut insa deranjant a fost tupeul cu care tinerele au vrut sa ajunga peste noapte vedete, cum au organizat ele chiar si o conferinta de presa pe tema asta. Si inca ceva: dupa ce au mancat si au baut pe banii lui Mutu, sa ii faca pe fotbalist si pe prietenii lui niste betivi!
Si stiti ce mai enerveaza? Pudibonderistii astia din sport, care isi insala partenerele pe unde apuca, inainte si dupa toate meciurile importante, dar care au sters pe jos cu Mutu.
Articolul de mai sus este scris de Ioana Popescu si a aparut in revista Soc. Mi se pare super tare ... Ioana are multe dreptate. Ar trebui sa citeasca si pitele alea 2 care se dau mari cu Mutu ca au stat cu el la masa.
Claudya

Cu prietenii la Sottotono!

In urma cu ceva timp Adrian a petrecut impreuna cu sotia lui Consuelo, unii colegi de la Fiorentina si partenerii lui de afaceri, la pensiunea Sottotono. Din poze se poate vedea ca atmosfera a fost relaxanta, acestia simtindu-se foarte bine.








Ma bucur ca Adrian a tinut cont de ce a zis nasul lui si isi petrece timpul liber in sanul familiei si a prietenilor adevarati.
Claudya

Adio şpriţuri matinale

Dezamăgit de comportamentul lui Mutu şi Adrian Cristea,Răzvan Lucescu a conceput un regulament de comportament la echipa naţională.
Escapadele lui Mutu şi Adrian Cristea schimbă regulile la echipa naţională! Fapt fără precedent, fotbaliştii vor avea un regulament de care vor lua act la convocare şi care va fi semnat de căpitanul Cristi Chivu. Practica intră în vigoare de la acţiunea cu Polonia, de la Varşovia, pe 14 noiembrie.


Liber cu măsură
"Nu vrem să impunem cantonamentele de o săptămînă, ar însemna să dăm înapoi şi nu asta e ideea", au hotărît Răzvan Lucescu şi colaboratorii săi.
Noua regulă va fi: "În serile în care jucătorii sînt lăsaţi acasă nu mai au voie să stea în oraş după miezul nopţii". Lucescu a explicat: "Eu cred că atunci cînd vii la echipa naţională trebuie să te gîndeşti toată săptămîna la meciul de sîmbătă, doar aşa reacţionezi corect în teren într-o fracţiune de secundă", a mai zis selecţionerul.
Fără întîrzirei nemotivate
O nouă regulă loveşte un vechi obicei al lui Mutu: nu se mai admit întîrzierile nemotivate la convocări. În mandatul lui Piţurcă "Briliantul" anunţa că ajunge după ora reunirii în ţară, însă deseori presa l-a surprins că e de cu o seară înainte în Bucureşti şi se distrează în cluburi. Ultima dată s-a întîmplat la meciul cu Serbia de la Constanţa.
"Ora convocării e sfîntă. Dacă ai movite obiective să nu ajungi la timp, cum ar fi orarul avioanelor, anunţi. Nici întîrzierea la autocar sau pe teren la antrenamente nu mai este tolerată şi va fi amendată", sună alt punct din regulament. "Eu plătesc avion privat să ajung la timp la echipa naţională şi alţii întîrzie cu zilele", se exprima Cristi Chivu cu cîtva timp în urmă.

Italienii cu tunurile pe Mutu: "Un hent si un sut ratat! ATAT a facut cu Napoli!"

Site-ul violaplanet.com a scris ca atacantul echipei AC Fiorentina, Adrian Mutu, va trebui sa uite repede partida cu Napoli, pierduta, duminica, pe teren propriu, scor 0-1, in etapa a 9-a a campionatului Italiei.
Sursa citata i-a acordat nota 5 internationalului roman. "Un cartonas galben pentru hent si un sut ratat. Cam atat a facut Mutu. O partida pe care romanul trebuie sa o uite repede", a scris violaplanet.com


Site-urile fiorentinanews.com, fiorentina.it, violanews.com si napolisport.net l-au notat cu 5,5 pe Mutu. "Euforia meciului meciului cu Debrecen si bucuria Ligii Campionilor au fost lasate in urma si a revenit la dificultatile din campionat. Romanul a jucat putine baloane si nu a creat aproape deloc spatii. A fost un punct fix in apararea napoletanilor", a scris fiorentinanews.com.
"A pierdut o multime de baloane, dar nici nu a fost servit cum trebuie. La pauza a ramas la vestiare si se poate spune ca nu merita sa mai intre", a notat fiorentina.it."S-a vazut ca nu este in cea mai buna conditie fizica. Mai mult, rolul de atacant impins nu i se potriveste deloc. Cand s-a retras spre mijlocul terenului a creat probleme, dar a facut acest lucru destul de rara", a scris violanews.com.
Site-ul julienews.it i-a acordat nota 6 atacantului roman. "Mutu nu a reusit sa repete prestatia buna din Ungaria, dar ramane un jucator important pentru Fiorentina", a scris sursa citata.
Site-ul calciotoscano.it l-a notat cu 6,5 pe Mutu. "Apatic si deloc periculos in prima repriza, Mutu a fost lasat la cabine pentru partea secunda", a scris calciotoscano.it.

Nervosul Mutu

Atacantul român a fost scos la pauză, după o repriză în care nu i-a ieşit jocul, riscînd să ia al doilea "galben", iar Viola a cedat acasă.
Mutu n-a mai repetat ieri seara magică de la Budapesta, din Ligă. Nu numai că nu a marcat, însă nu a prins decît o repriză în atacul Fiorentinei, învinsă acasă de Napoli (0-1).


Antrenorul Prandelli l-a păstrat titular, menajîndu-l pe Gilardino. Dar românul n-a avut o zi fastă. A vrut multe şi i-au ieşit prea puţine. A centrat şi a ameninţat poarta. De două ori cu capul, dar fără pericol. Altă dată, şutul său a fost blocat. A mai încercat o şmecherie în minutul 13, preluînd cu mîna la un duel cu goalkeeperul De Sanctis. Arbitrul Morganti l-a prins în flagrant şi i-a "dăruit" cartonaşul meritat. Mutu s-a bătut să recupereze mingi însă, nervos, a faultat tot mai des. Prandelli s-a temut să nu rămînă în zece şi l-a scos la pauză.
Fiorentina a jucat parcă după chipul şi asemănarea lui Mutu, schimbat cu Gilardino. Iar Frey n-a putut face minuni la infinit. Portarul toscan a salvat o dată singur cu Lavezzi, în prima repriză, a respins şi penaltyul executat de Quagliarella (80), dar s-a predat în faţa lui Maggio (87). Era întîiul gol încasat pe teren propriu de Viola, ce a coborît astfel pe locul 5.
5 faulturi a comis Mutu în 45 de minute jucate contra lui Napoli, în care a ţintit poarta doar o dată din trei încercări

Adrian Mutu, la tribunalul antrenorilor

Internationalul Adrian Mutu reuseste sa tina prima pagina a ziarelor, insa, din pacate, nu prin reusite de exceptie, ci prin controversele pe care le stirneste. Dupa scandalurile sexuale in care a fost implicat si cel legat de consumul de droguri, care nu a fost solutionat nici in ziua de azi, se pare ca „Briliantul“ nu a tras nicio invatatura...


Inaintea meciului cu Serbia si imediat dupa terminarea acestuia, Adrian Mutu a demonstrat ca a revenit la obiceiurile care l-au consacrat si a petrecut de zor, alaturi de prieteni, inecindu-si tot amarul in mai multe pahare cu licoare bahica. Drept urmare, toata lumea, in frunte cu nasul fotbalistului, Nicu Gheara, cel care il protejase pina acum in fata oricarui atac, a sarit la gitul jucatorului, aducindu-i tot felul de acuzatii, de la faptul ca nu poate renunta la bautura pina la indisciplina si la lipsa de respect fata de colegi si selectioner. Toate acestea au atras excluderea „Briliantului“ din lotul nationalei pentru viitoarele meciuri si o relatie tensionata cu Razvan Lucescu. Totusi, iata ca Mutu nu este singur in fata tirului de reprosuri...
Dinu, Raducanu si Dumitrache, exemple de cheflii
Impotriva corului de fluieraturi adresate lui Adrian Mutu se ridica primul antrenor al acestuia, de pe vremea cind „Briliantul“ evolua la centrul de copii si juniori ai lui FC Arges, Mihai Ianovschi. „Eu l-am antrenat noua ani pe Adi si pot spune ca il cunosc cel mai bine. Nu e normal cum s-a procedat cu el. Credeti ca celelalte generatii nu aveau probleme? Va spun eu ca era la fel. Dobrin, Dinu, Raducanu, Dumitrache si altii, toti beau cite un sprit, dar nu se facea atita caz. Presa nu sarea la gitul lor sa-i desfiinteze dupa ce pierdeau un meci. Erau valori nationale si nu-i punea nimeni la zid“, ne-a declarat cel care l-a format pe Mutu ca fotbalist.



„Publicul il va cere pe la nationala!
“In ceea ce priveste situatia disperata pe care o traverseaza nationala antrenata de Razvan Lucescu, Ianovschi este de parere ca nu e normal ca toate criticile sa fie indreptate doar impotriva liderului ei, Adi Mutu. „Jocul nu a mers, iar Adi vine dupa o accidentare si nu poate fi in forma maxima. De lucrurile acestea nu se tine cont. Toti au zis ca Mutu e de vina. Pentru ce e de vina, a jucat singur, ca numai el sa fie tras la raspundere? Domnule, daca nu e bun, nu-l mai convoca, dar, in mod sigur, daca nu o sa fie convocat si nationala o sa piarda, toata lumea va huidui si-l vor chema pe Mutu, pentru ca, intr-adevar, este un jucator genial, iar dupa parerea mea este o valoare nationala“, a declarat antrenorul.
Cu toate acestea, se pare ca desele „iesiri in decor“ ale lui Mutu i-au atras antipatia lui Razvan Lucescu si sint slabe sperante ca jucatorul Fiorentinei sa mai fie convocat, cel putin in perioada imediat urmatoare.
Florin Halagian: „Tuturor romanilor le place spritul! Ce aveti cu Adi?
“Surprinzator, printre aparatorii lui Mutu se afla reputatul tehnician Florin Halagian, in virsta de 70 de ani, devenit celebru tocmai datorita severitatii cu care isi pe dep seste jucatorii. Chiar daca a refuzat sa faca vreo de claratie referitoare la echipa nationala si la se lec tio­nerul Razvan Lucescu, „Armeanul“ nu s-a sfiit sa-l apere pe decarul tricolorilor si sa-si indrepte tirul spre ziaristi. „Presa noastra e criminala! In felul in care sint lansate aceste atacuri se va ajunge la distrugerea echipei nationale. Sintem un popor format din oameni carora le place viata, asa ca le place si vinul. Ce, daca il cheama Mutu, n-are voie sa bea un sprit? Si automat e beat? In plus, ce legatura au acuzatiile jurnalistilor cu ce facea omul in timpul sau liber? Si eu, cind intru in cantonamente lungi cu jucatorii, ii inteleg ca mai ies in oras, cu prietenii sau cu familia. Unii dintre noi insa sint mai rau ca politistii, urmaresc numai micile escapade, in loc sa vada esentialul. Iar esential este faptul ca sirbii sint mai buni ca noi!“, a tunat actualul antrenor al Gloriei Bistrita.

Vezi alte poze cu Mutu de la meciul Fiorentina - Napoli 0-1

free image hostfree image hostfree image hostfree image hostfree image hostfree image hostfree image hostfree image hostfree image hostfree image hostfree image hostfree image hostfree image host

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com